Argentinië clinches $50 miljard van het IMF financiering van de deal, om de snelheid van bezuinigingen

0
98

Het IMF is een back-werd verwacht boost Argentijnse activa, die zakte ineen in de afgelopen maanden, te midden van een wereldwijde selloff in opkomende markten. (Reuters)

Argentinië en het Internationaal Monetair Fonds zei op donderdag bereikten ze een overeenkomst voor drie jaar, $50 miljard stand-by kredietverlening regeling, die de regering zei dat het zocht naar het bieden van een vangnet en te voorkomen dat de frequente crises uit het verleden. Argentinië verzocht het IMF hulp op 8 Mei na de peso valuta verzwakt sterk in een investeerder exodus uit de opkomende markten. Als onderdeel van de deal, die onderworpen zijn aan IMF-goedkeuring van het bestuur, de regering toegezegd om de snelheid van plan om het begrotingstekort zelfs als de autoriteiten nu voorzien in een lagere groei en hogere inflatie in de komende jaren.

De deal is een keerpunt voor Argentinië, dat voor de jaren gemeden het IMF na een verwoestende 2001-2002 economische crisis die veel Argentijnen de schuld aan het IMF opgelegde bezuinigingsmaatregelen. President Mauricio Macri de beurt aan de kredietgever heeft geleid tot protesten in het land. “Er is geen magie, het IMF kan helpen, maar Argentijnen moeten lossen onze eigen problemen,” Treasury Minister Nicolas Dujovne zei op een persconferentie.

Dujovne zei dat hij verwacht dat de IMF-bestuur aan de goedkeuring van de deal tijdens een 20 juni-vergadering. Na dat, hij zei dat hij verwacht dat een onmiddellijke uitkering van 30 procent van de financiering, of ongeveer $15 miljard.

Argentinië zal streven naar het verminderen van het begrotingstekort van 1,3 procent van het bruto binnenlands product in 2019, een daling van 2,2 procent eerder, Dujovne zei. De deal oproepen voor het budgettair evenwicht in 2020 en een fiscaal overschot van 0,5 procent van het BBP in 2020. “Deze maatregel zal uiteindelijk verminderen de overheid de financiering van de behoeften, de publieke schuld op een neerwaarts traject, en als President Macri heeft verklaard, voor het verlichten van een last van Argentinië is terug”, IMF Managing Director Christine Lagarde zei in een verklaring.

DE INFLATIE HOGER, VOOR NU
Spreken naast de centrale bank gouverneur Federico Sturzenegger, Dujovne opgemerkt dat de overeenkomst was boven het Argentinië van de IMF-quota. Een minimum van $20 miljard werd verwacht op basis van Argentinië quota. De rente zal worden van 1.96-4.96 procent, afhankelijk van hoeveel Argentinië gebruikt. Het Zuid-Amerikaanse land terug moet betalen elke uitbetaling in acht driemaandelijkse termijnen, met een drie-jarige grace periode.

Zoals alom verwacht, zal de regering ook een voorstel aan het Congres om de hervorming van de central bank handvest en het versterken van zijn autonomie. De centrale bank zal ook stoppen met het overmaken van geld naar de schatkist, een praktijk die lokaal bekend staat als de “machine” die wordt gezien als een belangrijke oorzaak van de voortdurende inflatie.

“De kleine machine heeft uitgeschakeld, het heeft gehaald,” Sturzenegger zei.

Het IMF is een back-werd verwacht boost Argentijnse activa, die zakte ineen in de afgelopen maanden, te midden van een wereldwijde selloff in opkomende markten. Buurland Brazilië, latijns-Amerika ‘ s grootste economie, heeft ook gezien zijn munt te verzwakken in de afgelopen dagen naar het laagste niveau in meer dan twee jaar op de angst over de provincie de budgettaire vooruitzichten en politieke toekomst. “Het is overtuigend en sterk overtreft de verwachtingen. Markten reageren zeer positief morgen,” Miguel Kiguel, een voormalige Argentijnse financiën secretaris die loopt van lokale consultancy Econviews, zei in een Twitter-bericht. “Het is duidelijk het land heeft de capaciteit om te betalen.”

Maar de korte-termijn economische beeld voor Argentinië blijft ingewikkelder dan het verscheen enkele maanden geleden. Dujovne zei economische groei verwacht van 1,4 procent voor 2018 en tussen 1,5% en 2,5% in 2019, van vóór de verwachtingen hoger dan 3 procent in beide jaren.

De centrale bank zal ook afzien van zijn 2018 inflatie doelstelling van 15 procent en zal niet gericht zijn op een bepaald niveau van dit jaar, Sturzenegger zei. Argentinië gegaan met de nieuwe, lossere inflatie doelstellingen van 17 procent voor 2019, 13 procent voor 2020 en 9 procent voor 2021, een daling van 25 procent op dit moment.

“Ze zijn hypothekeren de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen,” Martin Sabbatella, een politicus uitgelijnd met oud-populistische President Cristina Fernandez, schreef op Twitter.

Zowel Argentinië en het IMF zei dat de deal zou de bescherming van de meest kwetsbare. In een aparte verklaring, het kantoor van de president zei dat het had opeenvolgende overeenkomsten voor een extra $5.65 miljard dollar van de Inter-American Development Bank, de wereldbank en het CAF-development bank in de komende 12 maanden.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App