Verenigde Staten kritiek op China voor het afschermen van Myanmar van de Verenigde Naties actie

0
48

Verenigde Naties, Ambassadeur van de VS Nikki Haley. (AP Photo/Bebeto Matthews)

Gerelateerd Nieuws

  • Noord-Korea zegt dat kunnen heroverwegen top met Donald Trump, schorst gesprekken met Zuid

  • Iran diplomaat bezoeken China voor gesprekken over nucleaire deal crisis

  • ONS ingesteld op reimpose sancties op Iran na de Trump jonken Iran nucleaire deal

De Verenigde Staten indirect kritiek op China: op maandag voor het afschermen van Myanmar van een sterke VN-veiligheidsraad actie over een militaire onderdrukking tegen voornamelijk Rohingya-Moslims die de VS en andere landen aan de kaak gesteld als etnische zuiveringen.

De AMERIKAANSE Ambassadeur Nikki Haley heeft geen melding van China door de naam, maar China voorgestelde substantiële wijzigingen van een Britse opgesteld Veiligheid verklaring van de Raad op Myanmar vorige week. De 15-lid raad uiteindelijk mee in een zwakkere verklaring. De veiligheidsraad bijeen op maandag om te praten over een bezoek door gezanten naar Myanmar en Bangladesh twee weken geleden.

Rohingya-opstandige aanvallen op de beveiliging van berichten in Myanmar de Rakhine state in augustus van vorig jaar leidde tot een militaire operatie die bijna 700.000 vluchtende Rohingya uit naar kampen in Cox ‘ s Bazar in Bangladesh. “Sommige leden van de raad hebben gehouden met ons actie voor cynische en eigenbelang redenen,” Haley zei. “Sommige ondermijnd de eenheid van de raad aangetoond tijdens de reis met onbruikbare bewerkingen die alleen verzwakt de raad bericht.”

Spreken voor Haley, de chinese VN-Ambassadeur Ma Zhaoxu zei de veiligheidsraad dat Myanmar en Bangladesh moeten worden aangemoedigd om de crisis op te lossen bilateraal ervoor te zorgen dat het niet “sleep of ingewikkelder geworden.” “De raad moet blijven aanmoedigen Myanmar en Bangladesh te verhogen overleg en samenwerking voor het begin van de uitvoering van de bilaterale overeenkomst,” zei hij.

Myanmar en Bangladesh overeengekomen in januari tot het voltooien van de vrijwillige terugkeer van de vluchtelingen binnen twee jaar, maar de verschillen tussen de twee zijden blijven en de uitvoering van het plan is traag. Diplomaten gezegd Rusland heeft ook een back-China in discussies over Myanmar. Spreken na Haley, Rusland vice-VN-Ambassadeur Dmitry Polyanskiy, zei de eenheid van de raad over de kwestie belangrijk was en hij hoopte dat sommige leden “niet ten prooi vallen aan de verleiding van het gebruik van deze situatie om hun smalle, binnenlandse politieke doelen.”

De vlucht vluchtelingen hebben gemeld moord, verkrachting en brandstichting op een grote schaal. Myanmar ontkent etnische zuiveringen en heeft gezegd haar activiteiten in Rakhine een legitieme reactie op de aanslagen op veiligheidstroepen door Rohingya opstandelingen. “De regering van Myanmar heeft verklaard keer op keer dat er geen schending van de rechten van de mens zal worden gedoogd,” Myanmar ‘ s VN-Ambassadeur Hau Doen Suan vertelde raad op maandag. “De beschuldigingen die worden ondersteund door bewijs zal worden onderzocht en genomen maatregelen in overeenstemming met de wet.”

De Verenigde Staten en Canada hebben opgelegd eenzijdige sancties tegen een generaal in Myanmar de militair voor zijn rol in de repressie en de Europese Unie is de opstelling van de afzonderlijke sancties. Haley, die niet reizen naar Myanmar en Bangladesh, zei dat de veiligheidsraad had “unieke tools aan te moedigen Birma om echte stappen in de richting van het oplossen van deze crisis”, hoewel ze niet ingaan.

“We moeten snel een resolutie aan te nemen die instituten echte stappen voor het oplossen van dit enorme en groeiende humanitaire hulp en mensenrechten crisis,” Haley zei.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App