Utkast til nasjonal ren luft program meningsløst: Eksperter

0
55

Eksperter påpekte at mens vekten var på datainnsamling utkastet ikke foreslå noen omriss på hva de hadde til hensikt å utfallet av data og hvordan data samles inn vil bidra til å redusere luftforurensningen. (Representativt Bilde)

Utkast til Nasjonal Ren Luft-Programmet (NCAP) har savnet ut Patna, Gaya og Muzaffarpur i sin liste over forurensede byer, selv om SOM nylig oppført dem blant de 20 beste. Mens NCAP er det første dokumentet som ser på luftforurensning som et problem over hele landet og ikke bare Delhi-NCR-regionen, eksperter sier at det manglet konkrete mål og var meningsløst.

På mandag, en workshop ble i fellesskap organisert av Juridiske Initiativ for Skog og Miljø (LIV) og Parisar å markere, samt søke kommentarer til, NCAP har nylig annonsert av Departementet for Miljø, Skog og Klima (MoEFCC), som er ute for offentlige kommentarer til 17. Mai dette året.

Ritwick Dutta, Administrerende Bestyreren av LIV og et ledende miljø advokat, sa at det var planen for techno-sentriske uten mål og uten noen detalj på tiltak mot krenkelser. Eksperter påpekte at mens vekten var på datainnsamling utkastet ikke foreslå noen omriss på hva de hadde til hensikt å utfallet av data og hvordan data samles inn vil bidra til å redusere luftforurensningen.

Selv om luftforurensning påvirker ikke bare miljøet, men også for helse, utkastet gir alle ansvar for luftforurensning handlingsplan på MoEF og CPCB. Ingen interdepartemental eller tverretatlig koordinering er skissert. Uten en slik koordinering med departementene som helse, industri, bergverk, transport, energi og andre en vellykket gjennomføring av planen vil være en umulig og urealistisk oppgave å oppnå.

Dr Manas Ranjan Roy, tidligere Assisterende Direktør med Chittaranjan National Cancer Institute (CNCI), Kolkata, sa at han og andre hadde foretatt omfattende luftforurensning helse-studier, og ingen av dem ble brukt av politikere. “Utkastet til handlingsplan avviser alle internasjonale helse-studier på luftforurensning og helse og foreslår ‘urfolk’ studier. Videre er planen foreslår to studier (detaljer som ikke er spesifisert) og har satt av et budsjett på Rs 5 crore. To studier rettferdiggjøre den økende ugunstig virkninger av luftforurensning på helse,” spurte han.

Dommerne inkludert miljø-offiser, PMC, Mangesh Dighe, som sa at som per Miljøet statusrapport 2017, var det 33 lakh registrerte kjøretøy i byen. Tohjulinger utgjør 70-75 prosent av kjøretøy. Han sa offentlig transport måtte styrkes for å kontrollere antall biler på veiene, som vil bidra til å redusere vehicular forurensning.

Sujit Patwardhan, grunnlegger medlem av Parisar, er det lagt vekt på behovet for å stille spørsmål ved den banen til utvikling India er følgende. “Vi er på vei mot en bil-orientert samfunn, og det er derfor en konstant etterspørsel etter flyovers og bredere veier. Maksimal forespørsler om å kutte trær i Pune kommer fra Veien avdeling og likevel er det lite støtte til å bedre offentlig transport i byen.”

Eksperter sa beskriver utkast som “nasjonale” var en komplett farse som det hadde ikke engang blitt publisert i noen andre språk enn engelsk. Det er kun tilgjengelig på nettet og ikke har blitt gjort tilgjengelig i en annen form for stater å bli delt med innbyggerne for noen meningsfull kritikk. Utkast til plan ikke satt noen bestemte mål, og heller ikke legge ned bestemte milepæler for gjennomføringen av de fleste viktige komponenter, sa Sunil Dahiya, senior kampanjeleder fra Greenpeace.

Målet med utkast til plan er å øke luftkvalitet overvåking av nettverk. Men det som er foreslått er faktisk en marginal ncrease av 300 stasjoner, som på ingen måte kan imøtekomme til 4000 byer over hele landet. Planen gir ingen klarhet på byen kriterier for etablering av nye overvåking av nettverk.

Følg Indian Express Dekning på Karnataka Montering valgresultatet 2018. For live-dekning, live-ekspert analyse og real-time interaktive kart, logg på IndianExpress.com

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App