Doodslag kosten: Sidhus vieren, Rahul Gandhi eerste te feliciteren

0
53

Navjot Kaur Sidhu, samen met dochter Rabia Sidhu in Amritsar dinsdag. (Express Foto door Rana Simranjit Singh)

Gerelateerd Nieuws

  • Karnataka verkiezingen in 2018: Op Twitter, Siddaramaiah-led-Congres outsmarts Yeddyurappa-led BJP

  • Karnataka Resultaten van de Verkiezing 2018: Gerouteerd, het Congres krijgt bondgenoot bericht — Ga voor tie-ups met regionale partijen

  • Navjot Singh Sidhu uit te laten met een fijn in 1998 road rage geval

Verlichting, feesten en felicitatie berichten die zijn gemarkeerd de dag voor Punjab Lokale Instanties Minister Navjot Singh Sidhu, nadat hij was vrijgesproken van doodslag kosten van de Supreme Court in 1988 road rage het geval. Terwijl zijn vrouw Navjot Kaur Sidhu gevierd met zang en dans en snoep op het echtpaar ‘ s residence in Amritsar, de minister officiële bungalow in sector 2 van Chandigarh was gonst van de activiteit.

AICC president Rahul Gandhi was een van de eerste om hem een felicitatie sms-bericht. Priyanka ook belde hem later en gefeliciteerd. CM Amarinder Singh, die tweeted een felicitatie boodschap voor hem, ook belde hem persoonlijk. Onder andere die hem bezochten vandaag was PPCC chief Sunil Jakhar en Plattelandsontwikkeling en Panchayats Minister Tripat Rajinder Singh Bajwa.

Sidhu later de naam op de CM in de woning voor het vertrek naar Delhi om te voldoen aan Rahul morgen. “Ik ben dan ook van plan om te voldoen aan Bhai,” zei hij, verwijzend naar Rahul. “Ik voel me opgelucht. Meer nog, ik voel me vernederd. Het is onvoorstelbaar dat er mensen zijn die je nog nooit ontmoet en zij bidden voor u, Zij bidt voor mij in Pakistan gurdwara en organiseerde een Akhand Path. Dat is heel ontroerend. Ik ben dankbaar voor alle mensen die baden voor mij. Ik ben eigenlijk dankbaar aan diegenen die wilden me om te overleven in deze strijd,” zei hij.

Sidhu zei hij werd wakker om 3 uur dinsdag, zoals gebruikelijk, gebeden en speelde met zijn drie honden, die graag kinderen om zich heen. Was hij zenuwachtig? “Helemaal niet. Je zal me nooit zien cribbing. Je zal nooit van mij zien steeds een bechara in het leven. Ik ben sterk genoeg om mijn last op mijn schouders. Ik vecht voor grotere problemen. Ik ben de bestrijding van corruptie. Ik vecht voor de opstanding van de Punjab.”

Heeft hij geen hard feelings naar de manier waarop de Punjab overheid ingediend bij het Hooggerechtshof, dat zijn zin moet worden versterkt? “Geen harde gevoelens. Elke tegenslag heeft me wel 10 keer sterker. Karakter is niet gemaakt in een crisis. Het is tentoongesteld. Ik heb nooit gekeken voor het medeleven tijdens moeilijke tijden. In goede tijden, ik bleef altijd bescheiden, boog zich neer voor degenen die zijn vrienden, maar in moeilijke tijden heb ik het doorzettingsvermogen te krijgen over een situatie omdat het reciteren van de naam van God is in mij en in de liefde van mensen,” zei hij.

Zijn boodschap voor de familie van het slachtoffer? “Het was een ongeluk. Niets anders. Voor de rest is alles al gezegd in het oordeel dat afkomstig is van de majesteit van de wet. Ik boog naar de rechters.”

In Amritsar, zijn vrouw Navjot Kaur Sidhu, een voormalige MLA en momenteel Voorzitter van de Punjab Warehousing Corporation, zei dat ze was blij dat haar man niet veroordeeld onder sectie 304 en danste ze samen met haar dochter Rabia in de viering. Sidhu de supporters ook bij haar.

“Het is een moment van de viering en de overwinning, niet alleen voor ons, maar ook voor elke persoon die denkt dat hij of zij niet kan krijgen van justitie. Maar moeten we houden de hoop levend. Er zijn goede politieagenten, goede politici en goede rechters. Moeten We houden de hoop levend. We moeten blijven geloven in een God te zijn,” vertelde ze mediapersons.

Kaur beweerde dat de familie van het slachtoffer werd ingeleid door ED president Sukhbir Singh Badal te vervolgen de zaak tegen Navjot Singh Sidhu. “De familie wist niet willen nastreven geval. Het was Sukhbir die liet hen.”

Karnataka Resultaten van de Verkiezing 2018 – Volg De Indian Express live-verslaggeving op het Congres-JDS Regering Bondgenootschap in Karnataka en real-time updates indianexpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App