Chandigarh MC financiële crisis: Wat zijn de stappen die worden ondernomen om te trekken van de civic lichaam van de situatie?

0
48

Chandigarh Municipal Corporation

Top Nieuws

  • Nogmaals, het Hooggerechtshof Collegium kraampjes op het gebied van Justitie KM jozefs naam

  • IPL 2018, MI vs KXIP: Mumbai Indians winnen met 3 runs

  • Varanasi brug instorten: Vijf waarschuwing brieven werden verzonden naar viaduct firma, maar niemand lezen

Wat is de financiële positie van de Chandigarh Municipal Corporation?

De lopende verplichtingen, zoals salarissen, pensioenen, nutsbedrijven die MC heeft om te betalen voor 2018-19 zijn Rs 492 crore terwijl zijn eigen verdiensten zijn Rs 171 crore. De totale subsidie-in-de steun die zij heeft ontvangen van de UT-Administratie is Rs 267 crore. Er is een tekort van Rs 54 crore zelfs voor het betalen van de salarissen, pensioenen en andere benodigde hoeveelheid, niet te spreken van de ontwikkeling werkt in de stad ten bedrage van Rs 250 crore. Het bedrijf had doorgegeven een budget van Rs 910.76 crore voor 2018-19, maar heeft moeite om de betalingen aan onderaannemers voor het vorige jaar net zo goed werkt.

Hoe heeft het bedrijf bereiken een dergelijke situatie?

Het bedrijf is gebleven bij het genereren van omzet door de jaren heen. De eigen ontvangsten zijn slechts Rs 171 crore en het hangt vooral af van de UT-Administratie van de jaarlijkse subsidie-in-hulp voor het betalen van salarissen. Een aantal eigenschappen van de organisatie liggen vrijgekomen en er zijn geen gegadigden voor het ondanks herhaalde veilingen. Burgemeester Davesh Moudgil zei de UT Administratie niet geven van MC ‘ s aandeel van de omzet volgens de Delhi Commissie voor Financiën de aanbeveling die in 2010 aanbevolen 17.5 procent aandeel en herzien tot 30 procent in 2014 op de UT de omzet. Maar de aanbeveling is niet geïmplementeerd.

LEES OOK | de Remmen van de renovatie van Chandigarh Municipal Corporation eigen kantoor

Wat is de impact van deze financiële crisis?

Een belangrijke ontwikkeling werkt in de city – weg recarpeting, het leggen van pijpleidingen en andere openbare gezondheid-gerelateerde werkzaamheden zijn gestopt als de civic lichaam heeft verzuimd om de betalingen aan aannemers bezig met hen. De MC verschuldigd over Rs 25 crore aan de aannemers. De weg recarpeting werk de moeite waard Rs 35 crore en alle andere ontwikkeling gerelateerde werken zijn in de wacht gezet. Aannemers zijn gestopt met het nieuwe werken. Ze hebben het houden van de protesten tegen de MC buiten haar kantoor in Sector 17.

Dat zijn de grote werken beïnvloed?

Weg recarpeting die moest worden uitgevoerd in verschillende delen van de stad in de wachtstand. Het leggen van Nodulair Gietijzer voor pijpleidingen op Ramdarbar, Mauli Jagran, Manimajra en installatie van paver blokken in Sector 22, Kajheri, Industriële Gebied Fase II en andere delen van de stad zijn vastgelopen door de aannemers. Ook het werk van het leggen van sewerlines op Maloya Kolonie, Dhanas, Indira Kolonie en Manimajra is ook gestopt.

Hoe lang is de impasse tussen aannemers en MC verwacht om door te gaan?

Hari Shankar Mishra, een aannemer, zei dat ze niet zou hervatten van werk of het deelnemen aan een aanbesteding tot hun volledige betaling. De aannemers hebben gegeven zes dagen de tijd om de Burgemeester te betalen hun contributie. Als dat niet gebeurt, de aannemers hebben gedreigd op te schorten water van de buis van putten en lock openbare toiletten, het onderhoud van die met de meeste van hen.

Hoe kan de civic lichaam voor onmiddellijke verlichting aan getijde over de situatie?

MC ambtenaren en raadsleden zijn te eisen dat de civic lichaam kan voor directe verlichting als de UT geeft haar 17.5 procent aandeel alleen, als het niet de 30 procent. De UT-Administratie de omzet is ongeveer Rs 3,738 crore en 17,5 procent zou betekenen dat het bedrijf te krijgen Rs 654.22 crore per jaar. De administratie is ook gevraagd om de hand over de accijnzen afdeling, RLA, stamp duty, zodat de inkomsten van hen gaat naar MC. Stijging van de omzet in dit stadium is het niet mogelijk als er sprake is van hardnekkige oppositie van de BJP en het Congres tegen de verhoging van de onroerende voorheffing, water -, tarief-en andere belastingen, zei een hoge ambtenaar.

Wat is de MC doet om het beheren van de situatie nu?

Back-to-Back meetings worden gehouden met de UT-Beheerder V P Singh Badnore aan te dringen de administratie te geven MC de haar toekomende deel van de inkomsten. Zowel de BJP en het Congres het spelen van de politiek over de problematiek en zijn ontmoeting met de Beheerder afzonderlijk. De eerste vergadering werd gehouden met 12 BJP raadsleden van de BJP chief Sanjay Tandon van de camping. De tweede was met het Congres raadsleden en leden van de partij eenheid en nu de Burgemeester en de leden van de Financiën en van het Contract Committeee hebben voldaan aan de Beheerder afzonderlijk. BJP Wethouder Arun Sood zei dat het beter zou zijn geweest had de Burgemeester een oproep naar een speciale vergadering van het Huis en alle raadsleden gingen om te voldoen aan de Beheerder tezamen. Hij voegde eraan toe dat iedereen moet stijgen boven de partijen lijnen en trek de MC uit de crisis.

Voor al het laatste Uitgelegd Nieuws, download Indian Express App