West Bengal panchayat enkäter: Bås i south 24 Paraganas att ha fångat av TMC-aktivister, och demonstranter blockera vägar

0
82

Medlemmar av JJPOBC protesterar på vägen som skiljer Uttar Ghazipur från Machibhanga (Snabb bild av Shubham Dutta)

Relaterade Nyheter

  • West Bengal panchayat enkäter: SEK beställningar re-röstningen på 568 bås

  • West Bengal panchayat-valet våld, mord av demokrati: PM Modi

  • Panchayat enkäter: 14 dödade, skadade många som våld stenar Bengal

Även som röstar för West Bengal är Panchayat omröstningar öppnade kl 7 i morse, problem började nästan omedelbart i Bhangar II block i södra 24 Paraganas med sammandrabbningar mellan medlemmarna i Jomi Jibika Poribesh O Bastutantra Andolan Kommittén (JJPOBC) och TMC arbetstagare. Runt 13 personer inklusive en tjänsteman, som skadades i krocken.

Uttar Ghazipur bås 100 och 102 ligger i området Prathmik Vidyalaya (primary school) var att ha fångat under morgonen sammandrabbningar. Båsen faller under Arabul Islam son Hakibul Islams plats. Enligt ett ögonvittne, två grupper – en som tillhör den JJPOBC och andra TMC strongman Arabul Islam män möter upp varandra strax efter 7 på morgonen och började kasta stenar på varandra. Montern var därefter fångas av TMC, påstådda medlemmar av JJPOBC.

“Vi är patrullerar med krafter. Vi har hittat ett par personer. Situationen är under kontroll så att väljarna kan fortsätta att rösta och har ingenting att frukta,” sade Ytterligare SP Baruipur Sandeep Mondal. Polisen, däremot, blockerade alla vägar till Uttar Ghazipur.

Den JJPOBC också blockerat alla vägar till Machibhanga, Natunhati och Ghazipur. “Vi har gjort det här så att TMC-goons kan inte komma in i vårt område, eftersom de har varit in och attackerar oss,” sade en ledamot som hade varit vaktar ingången.

Följ västbengalen panchayat omröstningar LIVE UPPDATERINGAR

Polisen blockerar vägen till Ghazipur där båsen påstås ha fångats (Snabb bild av Shubham Dutta)

LÄS | se till Att det inte är en tävling idag, Oppositionen gör det TMC vs övriga

Under tiden JJPOBC har påstått att tre av deras medlemmar, däribland en av sina nio kandidater – Imtiazul Khan (20) har blivit “kidnappad av Arabul män i morse.”

“Imtiazul är försvunnen sedan i morse. Hans far har informerat polisen men det har inte funnits något spår av honom så långt. Två andra medlemmar Rabiul Mollah och Miraz Mollah har också försvunnit. De hade kommit för att Natunhati Bazaar på morgonen i dag när vi har fått höra att de har plockat upp av Arabul män. Det enda arbete som West Bengal polisen gör vaktar bås så att TMC kan fånga dem. En annan av våra ledamöter, Ahadali Mollah blev misshandlad när han gick för att rösta i morgon. Några 20-tal TMC-goons attackerade honom i montern. Han har lidit svåra skador på huvudet och har varit upptagna till RG Kar sjukhus, säger Hassan Mirza, talesperson JJPOBC.

Imtiazul äldre bror, Mofizul Khan (26), var en av de två som dött under våldsamma protester på 17 januari, 2017. Han påstås ha dött i polisens bränning. Mirza, tillsammans med dussintals andra bybor står nu på Natunhati som skiljer Uttar Ghazipur från Machibhanga – ghazipur domineras av Arabul Islam medan Machibhanga styrs av JJPOBC.

Både TMC och JJPOBC aktivister började kasta sten på varandra (Snabb bild av Partha Paul)

Problem uppkom först i Bhangar när byborna i 16 byar protesterade inrättandet av ett kraftverk genom att PGCIL. Det har varit två dödsfall i den våldsamma agitationer av januari när byborna drabbade samman med polisen. De två offren som påstås ha dött i polisens eld.

På fredag kväll, en annan 28-årig agitator Hafizul Mollah gör efter att ha blivit skjuten i ansiktet påstås av Tmc män, under sammandrabbningar mellan Tmc och bybor. Byborna var att genomföra en valkampanj för sina kandidater på den tiden. Medan JJPOBC var fältet 19 kandidater för Panchayat undersökningarna, och de var oförmögna att göra så på grund av “Tmc-attacker och brutalitet”. De äntligen satte nio kandidater efter ingripande av Calcutta High court. Den Statliga valkommissionen accepterade alla dessa nomineringar på WhatsApp.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd