Verenigde Staten opent de Israëlische ambassade in Jeruzalem

0
78

De AMERIKAANSE Ambassadeur naar Israël, David Friedman, spreekt tijdens de ceremonie van de nieuwe AMERIKAANSE ambassade in Jeruzalem op maandag. (Reuters)

Top Nieuws

  • IPL 2018 Live Score MI vs KXIP: MI vs KXIP Voorspelde Speelt 11

  • ‘Race 3’ trailer: Deze gekke virale lijn kan krijgen met een Oscar voor ‘de ergste dialoog ooit’

  • Ramadan 2018 Maan Waarneming Vandaag Tijd in India, verenigde arabische emiraten, Saoedi-Arabië

De Verenigde Staten gingen de ambassade van Israël in Jeruzalem op maandag, de vervulling van een belofte van President Donald Trump die het heeft erkend, de heilige stad, zoals de Israëlische hoofdstad.

“Vandaag zijn we open van de Verenigde Staten ambassade in Jeruzalem, Israël,” de AMERIKAANSE ambassadeur naar Israël David Friedman zei aan het begin van de inaugurele ceremonie, die werd bijgewoond door een AMERIKAANSE delegatie vanuit Washington en de Israëlische leiders.

Op de Gaza grens, minstens 38 Palestijnen werden gedood door Israëlisch geweervuur in de laatste ronde van de protesten wel de “Grote mars van Return”, de gezondheid van de ambtenaren gezegd.

Trump erkenning van de bestreden Jeruzalem Israël ‘ s hoofdstad in December verontwaardigd over de Palestijnen, die zei dat de Verenigde Staten niet langer kon dienen als een honest broker in een vredesproces met Israël.

De palestijnen streven Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een staat waar zij zich willen vestigen in de bezette West Bank en de Gaza-Strook.

Israël aanzien van alle van de stad, waaronder de oost-sector vastgelegd in 1967 in het Midden-Oosten oorlog en gehecht, als zijn ‘eeuwige en ondeelbare hoofdstad” in een beweging die niet heeft gewonnen op internationale erkenning.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App