Sohrabuddin Sheikh fall: Två vittnen fientliga

0
42

Sohrabuddin Sheikh och hans hustru

Översta News

  • Ramadan 2018 Månen Observation Idag i Indien, förenade ARABEMIRATEN, Saudiarabien

  • Twitterati troll Prakash Raj, ber honom att “komma ut för att dölja’ efter Karnataka Valresultatet

  • “Ras 3′ trailer: Detta galna viral linje kan få en Oscar för “det sämsta dialog någonsin”

Två åtal vittnen i fall av möten av Sohrabuddin Sheikh och Tulsiram Prajapati på måndag vänt sig fientlig innan en särskild CBI domstol, med antalet sådana vittnen till 57. De två vittnena, Jagdish Prajapati och Girish Patel, avsatte innan den särskilda domare S J Sharma.

Jagdish Prajapati, som används för att arbeta som telefonist på en regering pensionat i Ahmedabad, hade berättat för CBI att han hade överlämnat gäst register, som hänför sig till perioden mellan November 13, 2006-December 16, 2006, att den utredande myndigheten. Han hade sagt att Hemmat Singh, Abdul Rehman, Yudhveer Kartar, Dalpati Singh, Tej Singh och Budhnarayan, alla Rajasthan polisen, hade stannat kvar på guest house on November 28, 2006, inlägg av deras vistelse nämndes i registret.

Men i domstolen i dag, Jagdish erkände att han hade lämnat över registret till den utredande myndigheten, men nekade till att ge någon uppgift om dess innehåll. Han sa att han började arbeta på pensionatet bara under 2012, och var inte medveten om innehållet i registret.

Efter detta, han förklarade fientliga. Ett annat vittne, Girish Patel, som arbetade i den kriminella institutionen för Stadens Civila och Sessioner Domstolen, Bhadra, Ahmedabad, när Tulsiram och Mohammad Azam fördes, enligt polisen, att infinna sig i domstolen den 28 November, 2006. Han hade berättat för CBI att både Tulsiram och Azam har väckts i den kriminella avdelning av domstolen.

Enligt Patel uttalande, Tulsiram hade sagt till honom att han hade en stark misstanke att han skulle dödas antingen i händerna på Gujarat eller Rajasthan polisen.

Tulsiram advokat, som hade följt honom, begärde Patel för att ta Tulsiram och producera honom innan domaren så att han kunde göra hans underkastelse.

Därför Patel tog både Tulsiram och Azam att den främsta domare, Bhadra, där Tulsiram avsatte om hans gripande muntligt. Domaren beordrade honom att ge en framställning av hans gripande i skrift, men han ville inte ge det.

Men Patel berättade för domstolen i dag att han tog Tulsiram Prajapati att döma, men han var inte medveten om den utveckling inom domstolen. Han var då förklarade fientliga av åklagaren.

Mumbai domstolen har granskat över 82 åtal vittnen så långt, varav 57 har vänt sig fientlig. Sohrabuddin, en misstänkt gangster med terror länkar, och hans fru dödades i en misstänkt falska möter genom att Gujarat Polisen i November 2005, medan Prajapati, hans medhjälpare, dödades i en annan påstådda falska möter genom att Gujarat och Rajasthan polisen i December 2006.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App