Onweer, windvlagen, hagel verwacht in de komende 48 uur: IMD

0
44

De afdeling zei de windsnelheid kan oplopen tot 40-50 totnogtoe over Andhra Pradesh, zuid Karnataka, Tamil Nadu en Puducherry. (Express Bestand Foto door Gajendra Yadav)

De India Meteorological Department (IMD) op maandag voorspelde onweer, windvlagen en hagel in de komende 48 uur in het noordwesten en het noordoosten van India en sommige delen van zuid-India.

“Regen/thundershowers zeer waarschijnlijk op de meeste plaatsen over Jammu en Kashmir, Himachal Pradesh, Uttarakhand, West-Bengalen en Sikkim,” de IMD zei, toevoegend dat thundershowers kan ook lash plaatsen in Assam en Meghalaya, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, Kerala en zuid-indiase staat Karnataka.

Thundershowers worden ook verwacht op geïsoleerde plaatsen over de rest van het land buiten Rajasthan, Gujarat, noord Konkan en noorden van het centrum van Maharashtra, waar weer is waarschijnlijk droog in de volgende 2-3 dagen, de IMD heeft gezegd.

De IMD ook de voorspelde wind snelheden te bereiken 50-60 totnogtoe op plaatsen in Punjab, Haryana, Chandigarh en Delhi, Uttar Pradesh, Jharkhand, Assam en Meghalaya, Nagaland, Manipur, Mizoram en Tripura. De afdeling zei de windsnelheid kan oplopen tot 40-50 totnogtoe over Andhra Pradesh, zuid Karnataka, Tamil Nadu en Puducherry. Duststorms waarschijnlijk op sommige plaatsen in Rajasthan, IMD zei.

De IMD zei een westerse verstoring als een trog ligt over Pakistan en aangrenzende Afghanistan in het midden troposferisch niveaus en is waarschijnlijk te verplaatsen in oostelijke richting voor de komende 48 uur. “Een cyclonale circulatie ligt boven het centrum van Pakistan en aangrenzende noordwesten van Rajasthan en Punjab op een lager niveau. Het is waarschijnlijk te verzwakken na 24 uur,” de IMD zei.

Ondertussen, Thuis Ministerie zei dat 80 mensen werden gedood door de bliksem en onweer op zondag.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App