Kathua gangrape-moord: Supreme Court eens te horen pleidooi ingediend door drie getuigen beschuldigen de politie van dwang

0
69

Een bankje van Chief Justice Dipak Misra en Rechters Een M Khanwilkar en D Y Chandrachud zei het horen van het pleidooi van de drie getuigen, die zijn studenten van dezelfde universiteit in Uttar Pradesh is Muzaffarnagar als een jeugdige verdachte in de zaak.

De Supreme Court op maandag afgesproken om te horen op 16 Mei een pleidooi van drie getuigen in de Kathua gangrape en moord, het beschuldigen van de Jammu en Kasjmir Politie van intimidatie en dwang.

Een bankje van Chief Justice Dipak Misra en Rechters Een M Khanwilkar en D Y Chandrachud zei het horen van het pleidooi van de drie getuigen, die zijn studenten van dezelfde universiteit in Uttar Pradesh is Muzaffarnagar als een jeugdige verdachte in de zaak.

Advocaat Ravi Sharma, die verscheen op namens de drie verzoekers, zei dat zijn klanten hadden opgenomen in hun verklaringen voor een magistraat onder CrPC artikel 164, maar nu zijn opgeroepen door de politie om ze op te nemen nogmaals.

Waaruit blijkt dat de indieners waren bereid om samen te werken in de sonde, Sharma verzocht de rechtbank dat eventuele verdere ondervraging moet worden gedaan “in aanwezigheid van een magistraat” en dat de indieners van de verzoekschriften moeten worden “toegelaten te worden vergezeld van hun advocaat.

De drie getuigen in hun uitspraken voor de rechter-commissaris, gezegd had: zij gaven verklaringen aan de politie onder dwang.

Op 7 Mei gaat de top rechtbank had overgedragen, de verzoeking in de gangrape en moord in geval van Jammu en Kasjmir naar Pathankot in Punjab. Echter, de rechtbank afgezien van het overhandigen van de sonde te CBI, zeggende: er was geen noodzaak om dit te doen, aangezien het onderzoek is uitgevoerd en de chargesheet ingediend.

De acht-jarige slachtoffer, afkomstig uit een minderheid nomadische gemeenschap, verdwenen zijn uit de buurt van haar huis in een dorpje in de buurt van Kathua in de regio Jammu op 10 januari. Haar lichaam werd gevonden in het gebied een week later.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App