Hoe Apple ‘ s nieuwe horloge met e-SIM werkt

0
42

Het Apple-Horloge 3 LTE duwt een relatief nieuw concept en techniek voor India en de rest van de wereld.

Apple lanceerde de LTE, of een mobiele versie van het Apple-Horloge 3 in India vorige week via service providers Bharti Airtel en Vertrouwen Jio. Echter, al snel na, het Vertrouwen Jio een klacht ingediend bij het Ministerie van Telecommunicatie (DoT) dat Bharti Airtel heeft geschonden unified vergunning (UL) voorwaarden niet door het opzetten van een infrastructuur voor het koppelen van het netwerk met het Apple-Horloge in het land.

Het e-SIM-concept

Het Apple-Horloge 3 LTE duwt een relatief nieuw concept en techniek voor India en de rest van de wereld. Terwijl het Apple-Horloge is een paar jaar oud, de LTE-versie is anders, omdat het hoeft niet te worden vastgebonden aan een iPhone te werken. Eenmaal ingesteld, het Apple-Horloge 3 LTE kan rechtstreeks verbinding maken met de mobiele providers’ network als een verlengstuk van uw mobiele nummer. Effectief, de LTE-variant van de Apple Horloge is niet afhankelijk van de iPhone. Het kan gesprekken voeren en ontvangen, trek gegevens voor muziek te streamen via Apple iTunes of zelfs helpen je belt een Uber of Ola zonder het gebruik van de telefoon.

Het doet dit alles met de hulp van een e-SIM, die werkt in combinatie met een ingebouwde antenne en Universal Mobile Telecommunications System (UMTS) radio. Het e-SIM is een fractie van de grootte van een normale SIM-kaart en niet iets wat je kunt nemen of te ruilen. Het werkt met de UMTS-radio verbinding te maken met het netwerk en slaat de International Mobile Subscriber Identity (IMSI) en de bijbehorende authenticatie sleutel van uw mobiele nummer. Als de telefoon niet bereikbaar is, dan wordt de oproep doorgeschakeld naar dit apparaat, die heeft ook dezelfde IMSI-nummer.

Geen extra kosten

In de meeste landen je moet extra betalen voor het gebruik van deze technologie. Echter, in India, zowel de dienstverleners toe te voegen aan de bestaande plannen zonder extra kosten. Apple Horloges zijn beperkt tot bepaalde regio ‘ s met verschillende versies. Dus een Apple Horloge gekocht in de VS of China niet zou kunnen werken in India.

In 2016, de Samsung Gear S2 3G was het eerste toestel met een e-SIM. Dat was echter nooit officieel verkocht in India. Voor de laatste paar jaar, de mobiele versies van Apple ‘ s iPad Pro-modellen hebben iets dergelijks, een Apple-SIM die verbinding maakt met ondersteunde lokale netwerken zonder een SIM-kaart.

Geen beleid voor e-SIMs

Aangezien dit een relatief nieuwe technologie, is er geen specifiek beleid op e-SIMs. Eerder, bedrijven die werkte op de SIM-virtualisatie technologieën waren niet zeker over het invoeren van de Indiase markt, omdat het illegaal was om SIM-die niet gebonden was aan een specifieke gebruiker die is geïdentificeerd. Met e-SIM, dit is niet een probleem, aangezien het apparaat en de e-SIM is gebonden aan de international mobile subscriber identity van de telefoon van de gebruiker en daarmee de eigenaar is gemakkelijk herkenbaar.
In het geval van de Apple-Horloge 3 LTE, het is geleerd dat zowel service providers nam alle machtigingen die nodig zijn voor het starten van de service. Volgens een verklaring, afgegeven door Bharti Airtel, “DoT naar behoren was meegedeeld voorafgaand aan de lancering van de Apple-horloge met inbegrip van de eigenschappen van het product, de architectuur van het netwerk en de legale interceptie en we hebben gevraagd om hen tot het verrichten van een demonstratie van hetzelfde.”

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste Uitgelegd Nieuws, download Indian Express App