Azamgarh: Re-open brandstichting aanval geval, SC/ST-paneel vertelt de politie

0
55

Het panel voorzitter, Brij Lal, beweerde een juist onderzoek is uitgevoerd onder dan de Samajwadi Partij regering is druk. (Representational Afbeelding)

De Geplande Kaste en Scheduled Tribes (SC/ST) Commissie gevraagd de Uttar Pradesh politie opnieuw een 2016 het geval van een brandstichting aanval op Dalits in Azamgarh, zegt een reële probe werd niet uitgevoerd. Een dozijn Dalit-huizen werden ingesteld vuur in de aanval.

Het panel voorzitter, Brij Lal, beweerde een juist onderzoek is uitgevoerd onder dan de Samajwadi Partij regering is druk. “Op 14 Mei 2016, een Dalit genoemd Musafir had een zaak geregistreerd tegen 21 mensen en 150-240 onbekende anderen, nadat hij naar verluidt werd in elkaar geslagen door een deense, zijn zoon Jarar Ahmad, de Heer en anderen. De verdachten werden invloedrijke mensen en na de FIR is ingediend, begonnen ze te dwingen Musafir te trekken het geval is,” zei Lal, een voormalige Uttar Pradesh hoofd van de politie die lid is van de BJP na pensionering.

Lal beweerde de verdachte brand gestoken rond 12 Dalit-huizen en aangevallen voertuigen met stenen, staven, stenen en illegale wapens als Musafir weigerde zich terug te trekken van de zaak. “Wanneer de politie en district ambtenaren snelden ter plaatse, de (verdachte) aangevallen (ook) door schieten op hen. De relschoppers aangevallen extra district magistraat Anil Kumar Singh, tehsildar Ratnesh Tiwari, nayab tehsildar Laldhar Yadav en de cirkel officer Krishna Mohan Saroj…”

Hij beweerde schoten werden afgevuurd op de politie van het team en dat Saroj geleden een geweerschot op letsel.

“De Akhilesh Yadav regering aan de macht was en ik was gestopt toen ik probeerde om een bezoek aan het dorp. Ik wist altijd al dat de verdachten werden gered,” zei Lal. “Dan Samajwadi Partij van de overheid gered van de Moslim beschuldigd te sussen haar stem bank.”

Hij zei slechts een paar verdachten werden gearresteerd. Lal toegevoegde video ‘ s van het geweld in hun ogen lieten de aanval op de politie. “De politie waren zacht tegen de verdachte en de chargesheet was aangespannen tegen een aantal van de beschuldigden. Veel van de verdachten zijn onderduiken.”

Lal zei hij heeft ook getracht de financiële hulp voor de slachtoffers volgens de SC/St Handelen en om te weten of ze werden gecompenseerd voor het verlies van eigendom. “Ook heb ik gevraagd of de relschoppers waren beperkt op grond van de relevante CrPC secties te zorgen voor de veiligheid van de slachtoffers en was er een actie tegen de verdachte onder de NSA.” Lal zei dat hij heeft gevraagd aan de top de politie om het bijwerken van de commissie over het onderzoek om de twee weken.

Een tweede FIR is ingediend, tegen 13 mensen en ongeveer 250 onbekende anderen voor rellen met een dodelijk wapen, poging tot moord, huis overtreding na de voorbereiding voor pijn, mishandeling of onrechtmatig terughoudendheid, en vrijwillig veroorzaken van pijn af te schrikken ambtenaar van dienst.

GRAVEN Azamgarh (bereik) Vijay Bhushan zei hij kon geen commentaar geven op de zaak omdat hij niet over de details nog niet.

Volg De Indian Express Dekking op Karnataka Assemblage van de Resultaten van de Verkiezing 2018. Voor de live-verslaggeving, live-expert analysis en real-time interactieve kaart aan te melden IndianExpress.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App