Naawaz Sharif: Militante aktiv i Pakistan, og vi bør tillate dem å drepe i Mumbai?

0
43

Naawaz Sharif, som har blitt diskvalifisert fra å holde offentlig kontor for livet av Høyesterett i Panama Papirer saken, sa Pakistan har isolert seg selv. (Reuters)

Tidligere Pakistan Statsminister Naawaz Sharif har sagt at de militante organisasjoner som er aktive i landet og spurte Islamabad for å tillate “ikke-statlige aktører” å krysse grensen og “drepe” folk i Mumbai. Dette er en sjelden innrømmelse fra en topp Pakistan politisk leder, nesten 10 år etter terrorangrepene i Mumbai i November 2008. Hans parti er fortsatt i den herskende etablering, hvis begrepet utløper i Mai-slutten.

Sharif, som har blitt diskvalifisert fra å holde offentlig kontor for livet av Høyesterett i Panama Papirer saken, sa Pakistan har isolert seg selv. “Vi har isolert oss selv. Til tross for å gi offer, vår fortelling blir ikke akseptert. Afghanistan er fortellingen blir akseptert, men for oss er det ikke. Vi må se på det,” sa han i et intervju til Pakistan ledende avis, Dawn.

Uten å navngi Mumbai angrep mastermind Hafiz Saeed og Maulana Masood Azhar militante organisasjoner — Jamaat-ud-Dawah og Jaish-e-Mohammad — som opererer i land med straffefrihet, Sharif sa: “Militante organisasjoner er aktive i Pakistan… Kalle dem ikke-statlige aktører, bør vi tillate dem å krysse grensen og drepe over 150 mennesker i Mumbai? Forklare det til meg. Hvorfor kan vi ikke fullføre rettssaken.”

Den Mumbai-angrep-relaterte studier værende i Rawalpindi anti-terrorisme-domstolen. “Det er helt uakseptabelt (for å tillate ikke-statlige aktører til å krysse grensen og begå terrorisme har det). President (Vladimir) Putin har sagt det. President Xi (Jinping) har sagt det,” sa han.

Siterer den militære og rettsvesen etablering, Sharif sa: “Du kan ikke kjøre et land hvis du har to eller tre parallelle regjeringer. Dette har å stoppe. Det kan bare være én regjering — den konstitusjonelle ett.” Sharif, som er kjent for sin pro-India utsikt, oppfattes av Pakistans Hær som en politiker som har utfordret deres autoritet.

I de siste årene, Sharif prøvde å forbedre bilaterale bånd med India, men terrorangrep i Pathankot — en uke etter sitt møte med Statsminister Narendra Modi i Lahore — senket dialogen prosessen. Dette ble etterfulgt av Kulbhushan Jadhav er straffeutmålingen, og Uri-angrep, og dermed avsporing dialog prosessen.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App