Jinnah portret hangt sinds 1938, waarom kwestie nu: Shashi Tharoor

0
43

Shashi Tharoor gezegd dat het land niet veilig is in de handen van de huidige BJP regering. (Express Archief)

Het congres MP Shashi Tharoor op zondag vraagtekens bij de timing van de protesten tegen een portret van Pakistan oprichter Mohammed Ali Jinnah in de Aligarh Islamitische Universiteit (AMU).

“Dat portret is hangen er sinds 1938. Hoeveel BJP regeringen hebben geregeerd sinds dan. Hoeveel BJP regeringen hebben geregeerd Centrum. Waarom is het dat dit een kwestie wordt vandaag… En voor wat bepaald doel. Naar mijn mening als het portret moest worden genomen, de beste tijd was altijd 1947,” Tharoor, die in Lucknow voor een interactieve sessie van de All India Professionals Congres (AIPC), vertelde verslaggevers. “Die hangt een portret en of het moet worden er is een legitiem onderwerp van publieke discussie. Maar het is echter niet toegestaan in ons land de wetten schip in een onderwijsinstelling en probeer het te gebruiken geweld om een portret of een banner of iets anders. Dat is vandalisme.”

Tharoor gezegd dat het land niet veilig is in de handen van de huidige BJP regering. “Het bewijs dat we hebben gezien in de afgelopen vier jaar niet het gevoel dat het land veilig is in de handen van de huidige regering,” Tharoor zei. “….Hoe bouwen we een volk, dat is productief, dat is welvarend, veilig en dat is ook inclusief. We kunnen niet hebben van een natie gebouwd op delen van ons land, het duwen van onze segmenten van de samenleving, discriminerende en marginalising anderen… dat kan niet de inclusieve India Mahatma Gandhi sprak over.”

Later op de avond, aan het woord tijdens de interactie, Tharoor zei: “Jonge mensen van dit land willen om vrij te zijn, om voor zichzelf te denken.te kleden zoals ze willen, om te zien wie ze wenst te zien en lief te hebben wie ze willen liefde, om wel of niet te trouwen, om te bidden of niet te bidden..” Wijst in de richting van de incidenten van de aanval voor de vermeende bezit van rundvlees, Tharoor zei: “Zelfs het bezit van de illegale vlees te betekenen dat je meteen kwetsbaar voor mob te worden vermoord op straat.. is dat wat OMHOOG en India komen..”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App