Malaysia: Najib Razak trekker seg som part president, koalisjonen sjef

0
60

Fortrengte Malaysias Statsminister Najib Razak (AP Photo/Fil)

Relaterte Nyheter

  • Malaysisk politi raid leiligheter knyttet til styrtet PM Najib Razak familie

  • Malaysia er Mahathir annonserer topp skap plukker, barer tidligere PM fra slik: Hva vi vet så langt

  • Malaysia barer skandale-plaget styrtet PM fra å forlate landet

Fortrengte Malaysias Statsminister Najib Razak sa lørdag at han hadde trukket seg som president i United Malay National Organisation (UMNO) part, og leder av Barisan Nasional alliansen, med umiddelbar virkning. “Vi alle føler deg trist om hva som skjedde, men som et parti som ivaretar demokratiske prinsipper, aksepterer vi mennesker avgjørelse,” sa han, med henvisning til den fantastiske nederlag for lang-dommen alliansen i onsdagens stortingsvalg.

Les: Malaysia barer skandale-plaget styrtet PM fra å forlate landet

Najib sa hans stedfortreder Ahmad Zahid Hamidi, som også er tidligere visestatsminister, ville ta over som ny president av UMNO, den viktigste komponenten av alliansen. Najib har blitt sperret fra å forlate landet midt rapporter om at myndighetene var gjenåpning undersøkelser inn i en multi-milliard-dollar pode skandalen ved en statlig fond grunnla han.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App