Frivole zaken mogen niet bij de apex-hof: AG om extra advocaten-generaal

0
38

Bronnen bewust van de vergadering zei dat de beweging is gericht op het controleren van onnodige regering geschillen in de top gerecht.

Gerelateerd Nieuws

  • Haryana geeft toe dat ‘backdoor ‘ afspraken’ van de wet officieren
  • Wet officieren’ afspraak op de omzet dept onder SC-lens
  • Lijst van 110 Punjab wet officieren ‘afgerond’ voor AG

Wetsdienaren moeten ervoor zorgen dat frivole beroep gepland door de ministeries met betrekking tot service aangelegenheden van individuen niet bereiken van de Supreme Court en buitengewoon verlof verzoekschriften zijn ingediend, alleen in gevallen waar een politieke beslissing van de overheid is betrokken, de Procureur-Generaal is geleerd te hebben vertelde extra advocaten-generaal.

De A-G vertelde extra advocaten-generaal bij een recente bijeenkomst dat wanneer de Wet van het Ministerie verwijst voorstellen van de diverse ministeries om het bestand SLPs in de top gerecht uitdagende high court om de betreffende dienst kwestie van individuen, van de wet officieren moeten ervoor zorgen dat frivole middelen zijn niet toegestaan te bereiken de top gerecht.

Bronnen bewust van de vergadering zei dat de beweging is gericht op het controleren van onnodige regering geschillen in de top gerecht.

Als Bijzonder Verlof Petitie (SLP) moet worden ingediend door een centraal ministerie of van een afdeling, het benadert de Wet Ministerie dat naar de mening van één van de extra advocaten-generaal. Indien het advies van de ASG is positief, de SLP is gearchiveerd.

Volgens de Wet van het Ministerie, de centrale overheid is partij bij 46 procent van de hangende zaken bij de rechtbanken en is daarom één van de grootste partijen, een tag wil werpen.

Over 3.14 crore gevallen aanhangig is bij het gerecht door heel India.

“Ik neem geen risico — deze houding is een van de belangrijkste reden dat de (centrale) overheid is een partij te lakhs van lopende zaken bij de rechtbanken. Als snel beslissingen worden genomen door overheden en ministeries, het merendeel van de zaken niet de rechter,” aldus een Wet van de Commissie-functionaris die had gewerkt op één van haar rapporten over de voorgestelde ‘nationale geschillen policy’.

In 2010, toen de Wet Minister M Veerappa Moily moest komen met een nationale geschillen beleid, maar het beleid niet kon opstijgen. Opeenvolgende wet ministers hebben gewerkt op het beleid, maar het Centrum heeft tot dusver niet in staat geweest om te evolueren.

In een brief aan zijn kabinet collega ‘ s omschrijving de diverse ministeries, de Wet Minister van Ravi Shankar Prasad had onlangs zei: “De overheid moet niet langer een compulsieve rechtzoekende…De rechterlijke macht heeft om te besteden aan de maximale tijd in de aanpak van gevallen waarin de overheid partij is, en de belasting van de rechterlijke macht slechts kan worden verminderd indien de zaken worden ingediend na het nemen van een zorgvuldige en weloverwogen mening”.

Premier Narendra Modi had ook wel genoemd de overheid als de “grootste partij” en had geduwd voor een noodzaak tot het verminderen van de belasting van de rechterlijke macht, die brengt zijn maximale tijd in de aanpak van gevallen waarin de overheid partij is.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App