Nu, BJP MP Savitri Bai Phule oproepen Jinnah ‘mahapurush’

0
55

BJP MP Savitri Bai Phule oproepen Jinnah mahapurush. (Express Foto/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Jinnah een mahapurush, geen verandering nodig in portret in de AMU, zegt BJP MP Savitri Bai Phoole

  • AMU V-C voldoet aan Rajnath Singh, zegt de studenten roer niet gekoppeld aan Jinnah portret rij

  • Jinnah portret rij: AMU V-C vertelt de leerlingen niet te vallen in de valkuil van ‘bepaalde krachten’

Te midden van de furore over een portret van de grondlegger Mohammed Ali Jinnah hangen in Aligarh Islamitische Universiteit, de Bharatiya Janata Partij (BJP) MP van Bahraich, Savitri Bai Phule, noemde hem een mahapurush (de grote man) voor zijn bijdrage aan India ‘ s vrijheidsstrijd. “Jinnah was een grote persoonlijkheid. Hij heeft bijgedragen aan vrijheidsstrijd. Hij was, is en zal altijd blijven een geweldig persoon,” Phule werd geciteerd zoals zeggend door ESTHER op donderdag.

Op dinsdag, Uttar Pradesh minister Swami Prasad Maurya had ook genaamd Jinnah een mahapurush (de grote man). Maurya had, vertelde verslaggevers: “Jin bhi mahapurushon ka yogdan is rashtra ke nirman mein raha hai yadi unpar koi ungli uthata hai te bahut ghatiya baat hai… (Het is beschamend voor iemand met een vinger wijzen op de grote leiders die hebben bijgedragen tot de vorming van het land).

Dit komt dagen na de ander BJP MP Satish Gautam, had verzocht om een verklaring van AMU vice-kanselier waarom een portret van Jinnah was gevonden te worden opknoping in een van de muren in de varsity. Op 2 Mei, sommige activisten ingebroken in de AMU-campus en eiste dat het portret worden genomen. Een conflict uitbrak tussen de AMU studenten en het protest van activisten die links bijna 40 mensen gewond. De spanning op de campus van de universiteit heeft geleid tot het uitstellen van examens tot en met 12 Mei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd