Mexicaanse caravan migranten protest tegen het ontbreken van een visum in Mexico

0
59

BESTAND FOTO: Leden van een caravan van migranten uit Midden-Amerika, in de Verenigde Staten de grens en de douane faciliteit, waar ze worden verwacht om asiel aan te vragen, in Tijuana, Mexico op 4 Mei 2018. REUTERS

Gerelateerd Nieuws

  • Trump feliciteert Mahathir van Maleisië op historische electorale overwinning

  • Niet betalen Noord-Koreanen voor vrijlating van gevangenen: Donald Trump

  • In Indiana, Donald Trump roept GOP te mobiliseren voor de tussentijdse verkiezingen in 2018

Sommige van de migranten die de losgekomen van een caravan en besloten om te verblijven in het noorden van Mexico zijn protesteren vertraging bij het verlenen van de residency visa en dreigen naar de AMERIKAANSE grens asiel aan te vragen.

Mexicaanse Sen. Maria del Carmen Ojesto zei woensdag dat 15 van de Centrale Amerikanen zijn in hongerstaking, in de noordelijke deelstaat Sonora vraag visa ze zeggen dat ze het beloofde.

De migranten hebben gezegd dat “als de beloften worden niet bewaard, zo’ n 100 mensen te heroverwegen blijven (in Mexico) en ga naar Tijuana om asiel aanvragen” in de VS,” zei ze.

Mexico ‘ s Nationale Immigratie-Instituut zei op ongeveer 120 mensen hadden de organisator van een demonstratie buiten immigration services kantoren in Hermosillo, de hoofdstad van de staat Sonora, veeleisende alle aanvragen worden goedgekeurd.

Het instituut zei dat de aanvragen voor humanitaire visa of asiel zou slechts worden goedgekeurd in overeenstemming met de bestaande wetten. Het instituut zegt 76 migranten legaal aan het werk in Mexico, van een totaal van 182 visa-aanvragen. Een extra 106 worden nog beoordeeld, omdat ze niet over de nodige informatie.

Mexico reeds verleend veel migranten op de caravan transit visa te bereiken van de grens met amerika. Eerder deze maand bijna 200 caravan leden gingen naar Tijuana en begon met het maken van hun gevallen aan AMERIKAANSE functionarissen dat ze worden toegestaan om te wonen in de Verenigde Staten. Velen zeiden ze waren op de vlucht bende geweld in Honduras en El Salvador.

Meer dan de helft van de Midden-Amerikanen en anderen die ingediend verzoek om asiel in Mexico in 2017 niet had ontvangen van een antwoord van begin dit jaar. Mexico zegt de aanvraagprocedure werd vertraagd door de schade aan de kantoren veroorzaakt door een Sept. 19 aardbeving.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App