Donald Trump verwelkomt bevrijd koreaans-Amerikanen’ terug te keren naar ONS

0
55

Een van de Amerikanen die voorheen gegijzeld in Noord-Korea gebaren naast U. S. President Donald Trump en de first lady Melania Trump, bij hun aankomst op Joint Base Andrews, Maryland, VS, 10 Mei 2018. REUTERS/Jonathan Ernst

Top Nieuws

  • Himesh Reshammiya banden de knoop met Sonia Kapoor, aandelen eerste foto

  • IPL 2018 Live, KXIP vs KKR: Kings XI Punjab host Kolkata Knight Riders in Indore in de Wedstrijd en met 44 van de Indian Premier League

  • Deepika Padukone en Kangana Ranaut harten als ze lopen de rode loper in Cannes 2018

Drie koreaans-Amerikanen die werden vastgehouden in Noord-Korea voor meer dan een jaar werden begroet door President Donald Trump onder een gigantische Amerikaanse vlag nadat ze terug naar het vasteland van de VS vandaag. Ondanks een midden-van-de-nacht landing, first lady Melania Trump en een gastheer van senior ambtenaren samengevoegd Troef voor de gelegenheid. De president en de first lady aan boord van het medische vlak waarop de mannen reisden naar een privé-moment met hen.

De mannen, Kim Dong-Chul Kim Hak Song en Tony Kim, werden vrijgegeven woensdag te midden van een opwarming van de relaties tussen de oude tegenstanders. Staatssecretaris Mike Pompeo beveiligde hun release in Pyongyang na een ontmoeting met de Noord-koreaanse leider Kim Jong-Un op de definitieve plannen voor een Bazuin-Kim-top. De Amerikanen hadden aan boord van Pompeo ‘ s vliegtuig uit Noord-Korea zonder hulp, en vervolgens overgebracht in Japan een Boeing C-40 uitgerust met medische voorzieningen voor de reis terug naar de VS.

Volgens het Witte Huis, de drie mannen zouden worden vervoerd naar het Walter Reed National Military Medical Center voor de evaluatie en de medische behandeling. Hun families waren niet klaar voor de ceremonie.

Kort nadat ze landde op Amerikaanse bodem in Alaska voor een tankstop in de middag — het Ministerie van buitenlandse zaken gaf een verklaring van de vrijgelaten mannen.

“Wij spreken onze waardering uit voor de overheid van de Verenigde Staten, President Trump, Secretaris Pompeo, en de mensen van de Verenigde Staten voor het brengen van ons huis,” zei ze.

“Wij danken God, en al onze familie en vrienden die voor ons gebeden en aan ons terug te sturen. God Bless America, de grootste natie in de wereld.”

Singapore heeft zich ontpopt als de meest waarschijnlijke top site, eind deze maand of begin juni, als Troef wil onderhandelen denuclearisatie van het koreaanse schiereiland in zijn hoogste inzet buitenlands beleid van de inspanning nog. Trump kondigde woensdag aan dat de gedemilitariseerde zone tussen de korea ‘ s zou niet de gastheer van de top. Pompeo zei de vergadering zou duren één dag en eventueel een tweede.

De drie Amerikanen die voorheen gegijzeld in Noord-Korea gebaar naast U. S. President Donald Trump, bij hun aankomst op Joint Base Andrews, Maryland, VS, 10 Mei 2018. REUTERS/Jim Bourg

Trump een punt van het publiek te bedanken Noord-Korea ‘s leider van de gevangenen’ release — “ik waardeer Kim Jong-Un en doe dit” en ziet het als een teken van het koelwater van de spanningen en de groeiende kans op het koreaanse schiereiland. Kim heeft besloten tot het verlenen van amnestie aan de drie Amerikanen op de “officiële suggestie” van de president van de VS, zei Noord-Korea ‘ s officiële persbureau KCNA.

Noord-Korea had beschuldigd de drie koreaans-Amerikanen van anti-state activiteiten. Hun arrestatie werden alom gezien als politiek gemotiveerd en had versterkt de belabberde staat van de betrekkingen over de geïsoleerde land nucleaire wapens.

Trump ingevoerd office aangemoedigd Noord-Korea ontwikkelde nieuwe generaties van kernwapens en ballistische raketten in staat van het slaan op het AMERIKAANSE vasteland.

Deze ontwikkelingen waren het onderwerp van President Barack Obama ‘ s starkest waarschuwing kort voor Trump nam office, en dit is een crisis, hij is ervan overtuigd dat zijn onderhandelingsvaardigheden kunnen oplossen.

Creditering van zichzelf voor de recente vooruitgang, Trump heeft gewezen op Kim ‘ s bereidheid om te komen tot de onderhandelingstafel als het valideren van ONS beweegt om te draai sancties — branded “maximale druk” door de president.

De wee-uur ceremonie donderdag was een vroege viering voor een probleem dat al het vooruitzicht van een Nobelprijs voor de Vrede op Trump ‘ s geest. “Iedereen er zo over denkt, maar ik zou nooit zeggen”, zei hij woensdag op de vraag of de prijs werd verdiend.

De drie Amerikanen die voorheen gegijzeld in Noord-Korea gebaar naast U. S. President Donald Trump en de Staatssecretaris van Mike Pompeo, bij hun aankomst op Joint Base Andrews, Maryland, VS, 10 Mei 2018. REUTERS/Jim Bourg

De release bedekte een dramatische dag van de diplomatie in Pyongyang. Na Pompeo ‘ s 90-minuten durende ontmoeting met Kim Jong-Un gaf hij verslaggevers een vingers gekruist teken wanneer gevraagd over de gevangenen als hij terug naar zijn hotel. Het was pas na een Noord-koreaanse afgezant kwam een beetje later om hem te informeren dat de release werd bevestigd.

De drie zijn aangehouden voor een periode variërend van één tot twee jaar. Zij waren de laatste in een reeks van Amerikanen die werden vastgehouden door Noord-Korea in de afgelopen jaren voor ogenschijnlijk kleine overtredingen en meestal wordt vrijgegeven wanneer hoge AMERIKAANSE ambtenaren of politici persoonlijk bezocht om ze te redden.

De uiterst publiek en politiek getinte aankomst ceremonie voor de oud-gevangenen georganiseerd door het Witte Huis werd in schril contrast met de low-key en zeer prive ontvangst dat het State Department had voorgesteld en uitgevoerd vanaf het moment dat ze nam het gezag van hen.

Afdeling ambtenaren heeft veel pijn aan hun release in Noord-Korea, alsmede op hun vluchten naar Japan en Alaska, om hen afgezonderd, niet alleen van de twee journalisten die reizen met Pompeo, maar ook van de stafleden niet direct betrokken zijn bij hun zaken. Het trio, samen met medisch personeel, waaronder een psychiater, werden afgezonderd in het midden van Pompeo vliegtuig in een klein deel van de 12 business class-formaat plaatsen, die was afgezet door de gordijnen op de beide uiteinden.

Het State Department ambtenaren weigerden om te bespreken wat, maar de meest elementaire gegevens van hun voorwaarden, onder vermelding van de persoonlijke levenssfeer in overeenstemming met de minimale hoeveelheid informatie die ze hadden uitgebracht sinds de mannen werden gevangen gezet.

Het feit dat Trump ging Andrews om hen te verwelkomen huis in persoon was bijna een bijzaak te Pompeo, die, wanneer de briefing van verslaggevers op hun vrijlating, merkte het laatst van allen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App