CIA bezorgd over mogelijke contacten tussen extremisten en Pak nucleaire wetenschappers: Haspel

0
42

CIA-Directeur genomineerde Gina Haspel getuigt in haar bevestiging hoorzitting voor de Senaat Intelligence Committee on Capitol Hill in Washington, VS, 9 Mei 2018. REUTERS/Aaron P. Bernstein

Top Nieuws

  • IPL 2018 RR vs CSK Hoogtepunten: Jos Buttler leidt Rajasthan Royals vier-wicket overwinning op Chennai Super Kings

  • Zal Karnataka tol voor het Congres?

  • Voormalige Maharashtra ATS chief Himanshu Roy pleegt zelfmoord in Mumbai

De CIA is nog steeds zeer bezorgd over het mogelijke verband tussen extremistische groepen en Pakistaanse nucleaire wetenschappers en is zeer nauw met het toezicht op deze, een top-ambtenaar van de spion agentschap heeft verteld wetgevers. “Er was heel diepe bezorgdheid over mogelijke contacten, en we blijven volgen dit op de voet, tussen de extremisten en de Pakistaanse nucleaire wetenschappers,” Gina Haspel, de AMERIKAANSE President Donald Trump is genomineerd voor CIA-directeur vertelde de leden van de Senaat Select Intelligence Committee tijdens haar bevestiging horen van gisteren.

Haspel, indien bevestigd door de Senaat, zou de eerste vrouwelijke hoofd van de Central Intelligence Agency (CIA). Ze reageerde op een vraag van Senator John Cornyn.

“(Onlangs door met het lezen van een boek) ik werd eraan herinnerd dat de post-9/11, President Bush was bezorgd over de berichten die hij had ontvangen, dat Osama bin Laden en al-Qaeda waren ontmoeting met de Pakistaanse functionarissen verbonden met hun nucleaire programma om toegang te krijgen tot een nucleair apparaat dat ze dan zou kunnen gebruiken voor een volgende aanval op de steden zoals Washington DC,” Cornyn zei.

“Zonder het verspreiden van vertrouwelijke informatie, kunt u bevestigen dat er bezorgdheid over het vervolg op aanvallen met nucleaire apparaten, biologische wapens, andere wapens van massa vernietiging die zou hebben gedood meer onschuldige Amerikanen er gebeurde op 9/11? Was dat de omgeving waarin u en het land actief waren in de tijd?” Cornyn gevraagd.

Waren er zeer ernstige zorgen over dat front, Haspel beantwoord. “En inderdaad, al-Qaeda hadden dat soort programma’ s, zijn de inspanningen voor het verwerven van ruwe, vuile bommen, de inspanningen voor het ontwikkelen — ze had een programma voor biologische wapens programma. Ik herinner me de operatieve die de baas was van dat,” zei Haspel.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App