Yogi Adityanath kondigt de commissie voor Dalits

0
47

Yogi Adityanath eerbetoon in Lucknow. (Express Foto door Vishal Srivastav)

Top Nieuws

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

  • Kathua gangrape slachtoffer advocaat: ‘anti-Hindoe, ik kan het worden verkracht of vermoord

Chief Minister Yogi Adityanath op zaterdag gezegd dat zijn regering zou vormen van een commissie om te kijken naar de kwesties van Dalits en andere achtergestelde gemeenschappen, en er ook voor zorgen dat de voordelen van welzijnsvoorzieningen te bereiken. Adityanath zei ook dat de beurs naar SC leerlingen van de Klassen X en XI zou worden verhoogd. “We zullen het de vorm van een commissie. Deze commissie zal zien hoe de voordelen van overheidssubsidies beschikbaar kunnen worden gesteld aan deze mensen (Dalits, armen en kansarmen). De commissie tegemoet te komen aan degenen die hebben beroofd (van de voordelen van de overheid regelingen) wegens samenzwering,” zei de chief minister in een functie waar hij was toegekend met ‘Dalit Mitra’ (Vriend van Dalit -) award door Ambedkar Mahasabha. Gouverneur Ram Naik was aanwezig op de gelegenheid.

Het citeren van de stappen die zijn genomen door het Centrum voor verbetering van Dalits en de behoeftigen, Adityanath zei dat als iemand heeft gewerkt voor hen sinds de Onafhankelijkheid, dan is de Premier Narendra Modi. Adityanath zei dat geen enkele Dalit zou worden lastiggevallen door de politie, zo werd beweerd door de BSP. Hij zei dat in het geval van een dergelijke meldingen van intimidatie, strikte actie zou worden ondernomen tegen de daders de politie.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App