Prakash Ambedkar attacker Modi: “Vår kamp är mot den person som sitter i Delhi’

0
68

Anhängare myller Ambedkar Memorial i Pimpri med anledning av Ambedkar Jayanti på lördag. (Snabb Foto: Rajesh Stephen)

Relaterade Nyheter

  • Modi i Sverige LEVER Uppdateringar: PM anländer i Stockholm för att co-host första någonsin Indien-Nordiska Toppmötet

  • Finlands Ambassadör Nina Vaskunlahti intervjun: “inte komplicera Göra i Indien för oss, protektionism hjälper inte i det långa loppet’

  • Raja Mandala: Nordic cool

På den 127: e födelse-årsdagen av Dr B R Ambedkar, hans sonson, förespråkar Prakash Ambedkar, attackerade Premiärminister Narendra Modi under ett event i Pune på lördagen. “Vi vill berätta för polisen… du kan ringa oss Naxalites…men det spelar ingen roll för oss. Vi är inte att kämpa mot dig. Vår kamp är mot person (PM Narendra Modi) som sitter i Delhi,” sade Ambedkar, och samtidigt ta itu med publiken från en podiet satt upp nära staty av Dr B R Ambedkar, nära Pune Distrikt Collectorate.

Ett par timmar innan Ambedkar tal, Modi hade lagt fram ett par tofflor att en tribal kvinna i Bijapur, Chhattisgarh, under Charan Paduka (skor), ett system som syftar till att ge skor för att tendu blad samlare som har till promenad genom skogen.

Ambedkar sagt att sådana akter av att presentera tofflor var gjort av pastorer. “Nu, Modi bör också bära en vit klädnad, som pastorer… så att RSS slutar attackera kyrkor…”, sade han.

Ambedkar, chef för Bharipa Bahujan Mahasangh, beskrivs också PM Modi och Dalit ledare Ramdas Athawale som “Songadya (bedragare)”. “Vi kommer att bekämpa krig av tankar (mot Modi) med full styrka. Bara Ambedkarites kan besegra Modi våg”, sade han.

På tillfälle, Dalit ledare också lanserade webbportalen för Prabuddh Bharat, en tidning som startades av Dr B R Ambedkar. Prakash Ambedkar hustru Anjali och son Sujat, som arbetar i redaktionen för Prabuddh Bharat, har vädjat till människor att dela portal länk på sociala medier.

Portalen visar en bild av Prakash Ambedkar på Elgaar Morcha hölls i Bombay den 26 Mars, att efterfrågan gripandet av Hindutva ledare Sambhaji Bhide i samband med våld i Koregaon Bhima område på 1 januari. Både Bhide och Hindutva ledare Milind Ekbote var bokade för iscensättandet av våld, och den senare greps den 14 Mars.

Ambedkar var också ordförande i den Elgaar Parishad höll på Shaniwar Wada i Pune den 31 December. Ett brott i samband med våld var också lämnats in mot Elgaar Parishad högtalare Jignesh Mevani och Umar Khalid, över deras påstås vara “provocerande tal”, mot medlemmar av Kabir Kala Manch, en outfit med påstådda Naxal länkar, liksom aktivister Sudhir Dhawale och Harshali Potdar, som var bland arrangörerna av Parishad.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App