Prakash Ambedkar angrep Modi: “Vår kamp er mot personen som sitter i Delhi’

0
56

Tilhengere mylder Ambedkar Memorial i Pimpri i anledning av Ambedkar Jayanti på lørdag. (Express Bilde av Rajesh Stephen)

Relaterte Nyheter

  • Modi i Sverige LIVE Oppdateringer: PM kommer i Stockholm for å co-vertskap for første gang India-Nordisk Toppmøte

  • Finland Ambassadør Nina Vaskunlahti intervju: “ikke komplisere Gjøre i India for oss, proteksjonisme ikke hjelper i det lange løp’

  • Raja Mandala: Nordic cool

På 127th fødselen jubileum av Dr B R Ambedkar, hans barnebarn, talsmann Prakash Ambedkar, angrepet Statsminister Narendra Modi under et arrangement i Pune på lørdag. “Vi ønsker å fortelle politiet… du kan ringe oss Naxalites…men det spiller ingen rolle for oss. Vi er ikke kjemper mot dere. Vår kamp er mot personen (PM Narendra Modi) som sitter i Delhi,” sa Ambedkar, mens adressering publikum fra en dais satt opp i nærheten av statue av Dr B R Ambedkar, i nærheten av Pune-Distriktet Collectorate.

Et par timer før Ambedkar tale, Modi hadde presentert et par tøfler til en tribal kvinne i Bijapur, Chhattisgarh, under Charan Paduka (sko) – ordningen, som har som mål å gi fottøy for å tendu blad samlere som har å gå gjennom skog.

Ambedkar sa slike handlinger av å presentere tøfler ble gjort av pastorer. “Nå, Modi bør også ha en hvit kappe som pastorer… slik at RSS slutter å angripe kirker…,” sa han.

Ambedkar, sjef for Bharipa Bahujan Mahasangh, også beskrevet PM Modi og Dalit-leder Ramdas Athawale som “Songadya (svindlere)”. “Vi er nødt til å kjempe krigen av tanker (mot Modi) med full styrke. Bare Ambedkarites kan beseire Modi bølge,” sa han.

På anledningen, Dalit-leder også lansert web portal av Prabuddh Bharat, et blad som ble startet av Dr B R Ambedkar. Prakash Ambedkar kone Anjali og sønn Sujat, som jobber i en redaksjon av Prabuddh Bharat, appellerte til folk om å dele portalen lenke på sosiale medier.

Portalen viser et bilde av Prakash Ambedkar på Elgaar Morcha holdt i Mumbai på Mars 26, å kreve arrestasjonen av Hindutva leder Sambhaji Bhide i forbindelse med vold i Koregaon Bhima område på 1 januar. Både Bhide og Hindutva leder Milind Ekbote ble bestilt for iscenesetter vold, og sistnevnte ble arrestert på Mars 14.

Ambedkar var også president i den Elgaar Parishad holdt på Shaniwar Wada i Pune 31. desember. En straffbar handling i forbindelse med vold ble også påklaget Elgaar Parishad høyttalere Jignesh Mevani og Umar Khalid, over deres angivelig “provoserende foredrag”, mot medlemmer av Kabir Kala Manch, et antrekk med påståtte Naxal linker, samt aktivister Sudhir Dhawale og Harshali Potdar, som var blant arrangørene av Parishad.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App