Unnao verkrachting geval: Akhilesh Yadav scherpt de aanval op Adityanath govt

0
69

Samajwadi Partij Nationaal Voorzitter van Akhilesh Yadav is gericht op een persconferentie in staat die partij is, met het hoofdkantoor in Lucknow. (Express foto door Vishal Srivastav)

De intensivering van de aanval op de BJP-regering in Uttar Pradesh over de Unnao verkrachting geval, Samajwadi Partij (SP) chief Akhilesh Yadav vandaag gehouden de staat van de directeur generaal van politie (BBP) en de Belangrijkste Secretaris (Thuis) verantwoordelijk voor “afscherming” de verdachte MLA van de regerende partij.

“Het BBP en de Belangrijkste Secretaris (Thuis) waren afscherming van de verdachte. Het hele land heeft gezien hoe zij over hem (MLA) als ‘mananiya’ (eervolle) op een persconferentie,” de voormalige Uttar Pradesh chief minister vertelde verslaggevers op het SP-kantoor hier. “Deze regering is gruweldaden plegen op de mensen en de oppositie partij leiders,” beweert hij.

BJP MLA van Bangarmau, Kuldeep Singh Sengar, is de eerste verdachte in de Unnao verkrachting geval. Op de vraag of hij tevreden was met het Central Bureau of Investigation (CBI) toegang tot de sonde in het geval, Yadav zei: “ik hoop dat de waarheid zal komen op de voorgrond.” “De hoge claims van de overheid, op wet-en-orde staan blootgesteld, met de Unnao incident. Zelfs de (Allahabad) High Court had om in te grijpen. De overheid is schuldig aan het niet nemen van tijdige maatregelen,” voegde hij eraan toe.

De SP chief had gisteren eiste actie tegen de politieagenten voor de behandeling van de Unnao verkrachting geval, een vergoeding van Rs 50 lakh aan de familie van het slachtoffer en een regering baan met de 17-jarige slachtoffer meisje. “De agenten die bij het incident betrokken zou ook moeten worden geïdentificeerd en bestraft. De familie van het slachtoffer moet worden gegeven een Rs 50 lakh vergoeding en het slachtoffer dient te worden gegeven een taak van de overheid, veiligheid, accommodatie en andere faciliteiten, ‘ had hij gezegd.

Die beweert dat de mensen van de staat leven in angst en onzeker voelen, had hij gezegd, “Na de (Allahabad) Hoge Hof’ s observatie, het is bewezen dat de wet-en-orde is ingestort in de staat. De gouverneur moet nemen suo motu congnizance en adviseren van de President Regel in Uttar Pradesh.”

Het CBI heeft overgenomen van de sonde in drie gevallen in verband met de Unnao incident. De centrale sonde agentschap arresteerde de verdachte BJP MLA gisteren, een uur na de Allahabad Hoge Rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding, zeggende: hij was de beïnvloeding van de “law-and-order machine”.

Na een landelijke verontwaardiging over het incident, de Yogi Adityanath regering in Uttar Pradesh had, bedoelde gevallen ingediend door de marechaussee aan de CBI. De zaak kwam in de schijnwerpers te staan na het slachtoffer poging tot zelfdoding buiten Adityanath residentie op zondag, inhoudende de politie het uitblijven van maatregelen tegen Sengar. Het slachtoffer vader was overleden in gerechtelijke bewaring de volgende dag, bijna een week nadat hij was naar verluidt afgeranseld door de MLA ‘ s broer en anderen.

Een video, ogenschijnlijk het tonen van de vader van het meisje voor zijn dood is gegaan virale. Aantal televisie nieuws kanalen hebben ook uitgezonden.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App