Syrien flyganfall HÖJDPUNKTER: NATO-allierade tillbaka attacker, OSS säger “låst och laddad” om kemiska vapen används igen

0
113

Syrien flyganfall HÖJDPUNKTER: Damaskus himmel bryta ut med anti-aircraft eld och rök som USA lanserar en attack på Syrien inriktade på olika delar av den Syriska huvudstaden Damaskus, på lördag. (AP Photo/Hassan Ammar)

FN: s säkerhetsråd har avvisat en rysk resolution som kallas för fördömande av flyganfall av Usa och dess allierade mot Syrien. Rådet på lördag hålls ett möte, på begäran av Ryssland, på ett samordnat uppdrag av USA, STORBRITANNIEN och Frankrike i Damaskus och i omgivande områden på fredag. Attacken var en hämnd för att den påstådda kemiska attacker av President Bashar al-Assad i förra veckan, som dödades minst 60 personer. Ryssland hade uppmanat rådet att fördöma de “attacker” mot Syrien.

Under mötet med FN: s Generalsekreterare har uppmanat alla medlemsstater att visa återhållsamhet och att undvika handlingar som skulle kunna eskalera frågor och förvärra de lidande Syrierna. “Jag uppmanar alla medlemmar att agera i enlighet med FN-Stadgan och internationell rätt, inklusive normer mot användning av kemiska vapen. Om lagen är ignoreras, det är undergrävt. Det finns ingen militär lösning på krisen, och lösningen måste vara politisk,” sade han.

USA: s President Donald Trump på fredagen gav order till pund Syrien med flyganfall, med rysslands President Vladimir Putin sade att attacken skulle bara förvärra den humanitära katastrofen i området.

Läs | Indien noga följande fall, syftar opartisk sond i användningen av “kemiska vapen”, säger MEA

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian sade att Ryssland varnade för inför gemensamma AMERIKANSKA, BRITTISKA, franska flyganfall mot Syrien. Ministern sade strejker som genomfördes av franska flygvapnet i Syrien var inte riktade på Syriens allierade. Han tillade att de gemensamma militära operation i Syrien är legitimt, begränsad och proportionerliga, enligt Reuters.

Förra veckan, en gas attack i Syrien hade dödades minst 60 personer och skadade flera andra. Attacken väckte stor skala kritik av President bashar al-Assads regim. Trump fördömde attacken kallar för ett “monster”. Han var också kritisk till både Ryssland och Iran, som har stött Assads regering.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd