Syrië luchtaanvallen: Perfect uitgevoerd, missie volbracht, tweets ONS Prez Donald Trump

0
60

De AMERIKAANSE President Donald Trump kondigt militaire aanvallen op Syrië, terwijl het leveren van een verklaring van het Witte Huis in Washington. (Reuters)

“Missie volbracht,” verklaarde de AMERIKAANSE President Donald Trump als hij prees de “perfect uitgevoerd” luchtaanvallen tegen het Syrische regime. Trump liet de lancering van luchtaanvallen op Syrië als vergelding voor de vermeende chemische aanvallen door President Bashar al-Assad.

De president van de VS beweerde dat de gezamenlijke actie was bedoeld om een “sterke preventieve” van de productie, de verspreiding en het gebruik van chemische wapens. Trump zei: hij heeft besteld “precisie-aanvallen” tegen Syrië, waar tientallen mensen werden gedood afgelopen weekend in een veronderstelde giftige gas aanval op Douma, de grootste stad in een voormalige rebel bolwerk buiten Damascus.

In zijn eerste reactie na de militaire van de drie landen uitgevoerd stakingen tegen de chemische wapens van de infrastructuur van Syrië, Trump verklaard “Missie Volbracht”. “Een perfect uitgevoerde staking van afgelopen nacht. Dank aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor hun wijsheid en de kracht van hun fijne Militair. Kon niet op een beter resultaat. Missie Volbracht!” Trump zei in een tweet van vandaag.

“Zo trots op onze grote militaire die binnenkort zal worden, na de besteding van miljarden volledig goedgekeurd dollars, de mooiste die ons land ooit heeft gehad. Is er niet iets of iemand, zelfs dicht!” twitterde de AMERIKAANSE President. Congreslid Vern Buchanan zei dat de staking tegen Syrië door de AMERIKAANSE, Britse en franse troepen werd een afgemeten antwoord op Assad ‘ s gebruik van de internationaal verboden chemische wapens. “Belangrijk is niet te escaleren onze rol in het conflict of provoceren russische militaire actie”, zei hij.

Echter, Senator Cory Booker, een lid van de senaatscommissie voor Buitenlandse zaken, zei dat hij diep bezorgd is dat Trump blijft militaire operaties uit te voeren zonder een omvattende strategie of het nodig congres toestemming. “Elke Amerikaan, en in het bijzonder onze mannen en vrouwen in uniform en hun gezinnen, verdienen veel beter dan actie zonder debat, verantwoording, en een Constitutioneel-vereiste toestemming voor het gebruik van militair geweld”, zei hij.

Senator Marco Rubio juichte de staking voor het voorkomen van vijandige regimes als Syrië het regime van Assad uit het gebruik van chemische wapens en andere wapens van massa vernietiging. “Ik groet de mannen en vrouwen van onze Krijgsmacht die uitgevoerd deze missie dapper en vakkundig met onze Britse en franse bondgenoten. Ik dring er bij de Administratie follow-up met een echte en brede strategie voor het beëindigen van Assad ‘ s bedreiging voor zijn volk, voor de regio en voor de veiligheid van de VS, en voor het bestrijden van russische en Iraanse steun voor de Syrische dictatuur lopende barbaarsheid,” Rubio zei.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App