Syria luftangrep HØYDEPUNKTER: med NATO-allierte tilbake angrepene OSS sier “låst og lastet’ om kjemiske våpen brukes igjen

0
55

Syria luftangrep HØYDEPUNKTER: Damaskus himmelen bryter med anti-fly brann og røyk som OSS lanserer et angrep på Syria målretting ulike deler av den Syriske hovedstaden Damaskus lørdag. (AP Photo/Hassan Ammar)

FNS sikkerhetsråd har avvist en russisk oppløsning som kalles for fordømmelse av luftangrep av Usa og dets allierte mot Syria. Rådet på lørdag holdt et stort møte, på anmodning fra Russland, på den koordinerte luftangrep av USA, STORBRITANNIA og Frankrike i Damaskus og omkringliggende områder på fredag. Angrepet var hevn for den påståtte kjemiske angrep av President Bashar al-Assad i forrige uke, som drepte minst 60 personer. Russland hadde oppfordret rådet til å fordømme “aggresjon” mot Syria.

I løpet av møtet, FNS Generalsekretær oppfordret alle medlemsland til å vise tilbakeholdenhet og unngå handlinger som kan eskalere saker og forverre lidelsen av Syrerne. “Jeg oppfordrer alle medlemmer til å handle i samsvar med FN-pakten og folkeretten, herunder normer mot bruk av kjemiske våpen. Hvis loven blir ignorert, det er undergravd. Det er ingen militær løsning på krisen, løsningen må være politisk,” sa han.

Usas President Donald Trump på fredag ga ordre til å hamre Syria med luftangrep, med russlands President Vladimir Putin sa at angrepet ville bare forverre den humanitære katastrofen i området.

Lese – | India tett følgende tilfelle, søker upartisk sonde inn i bruken av “kjemiske våpen’, sier MEA

Franske forsvarsministeren Jean-Yves Le Drian sier Russland ble varslet i forkant av felles AMERIKANSKE, BRITISKE, franske luftangrep på Syria. Statsråden sa streik utført av franske luftforsvaret i Syria var ikke rettet mot syrias allierte. Han la til at det felles militære operasjonen i Syria er legitim, begrenset og forholdsmessig, ifølge Reuters.

Forrige uke var det en gass angrep i Syria hadde drept minst 60 personer og såret flere andre. Angrepet vakte stor-skala kritikk av President Assad ‘ s regime. Trump fordømt angrepet kaller det arbeidet med et “monster”. Han var også kritisk til både Russland og Iran, som har støttet Assad-regjeringen.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd