Punjab: CM Amarinder Singh lanserer lån waiver-ordningen for SCs, andre dårlig

0
52

For første gang etter rapporter om en kløft mellom dem, Kaptein og Sunil Jakhar delte scenen på funksjonen i Jalandhar på lørdag. (Express)

Å angripe den sentrale regjeringen i spørsmålet om Dalits’ reservasjoner i og SC/ST Handle, Punjab Chief Minister Kaptein Amarinder Singh lørdag lansert et lån waiver-ordningen for planlagt kastene og bakover klasser og gjort alle anstrengelser for å forhindre utvanning av bestemmelsene under Loven.

“Vår regjering har lagt alle innsats, slik at SC/ST lovens bestemmelser ikke er utvannet. Jeg oppfordrer også Kongressen MPs fra staten for å ta opp denne saken i Stortinget,” Kapteinen sa til en sammenkomst på et statlig nivå funksjon for å minnes 127th fødsel-årsjubileet for Bhimrao Ambedkar her på lørdag.

På funksjon, CM lansert en gjeld bortfall av opp til Rs 50 000 dollar hver for de som nyter godt av Punjab Planlagt Kastene Land-Utvikling og Finance Corporation og Punjab Bakover Klasser Land-Utvikling og Finance Corporation. Så mye som Rs 45.41 crore har vært fravikes for 14,260 begunstiget i den første kategorien og Rs 6.59 crore for alt 1630 folk i den andre kategorien. I en symbolsk gest, CM overlevert waiver sertifikater til 15 personer, inkludert en 10 fra SC-Land-Utvikling og Finance Corporation. Totalt 650 begunstigede ble gitt sjekker på dagen.

Tidligere, Punjab Pradesh Kongressen Komiteen president og Lok Hus MP fra Gurdaspur, Sunil Jakhar, anklaget Sentrum av å være anti-Dalit. “Ved å ikke forsvare SC/ST Handle i Høyesterett riktig, (Statsminister Narendra) Modi regjeringen har allerede angrepet den sosiale strukturen i det landet der to Bharat bandhs har allerede blitt observert av både reservert kategorier og generelle kastene. De (BJP) ønsker å følge den Britiske formel av splitt og hersk-på grunnlag av kaste og livssyn,” sa Jakhar, og legger til at det er et sterkt behov for å stoppe BJP fra polariserer samfunn.

Han spurte Dalits til å utdanne seg. I mellomtiden CM kunngjorde også flere andre tilskudd, inkludert en av Rs 20 crore for et pågående prosjekt på Sri Guru Ravidass Memorial på Khuralgarh Sahib i Hoshiarpur distriktet og Rs 6 crore for gjennomføring av en Ambedkar Bhawan i Ludhiana. Han har også annonsert en ny grad college i Buta Mandi’, Jalandhar city, og etablering av Dr B R Ambedkar Stol i Guru Nanak Dev University (GNDU), Amritsar.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App