Ambedkar Jayanti Høydepunkter: Ledere på tvers av nasjon betale hyllest til “Arkitekten av Indiske Grunnloven’

0
58

Ambedkar Jayanti HØYDEPUNKTER: Bhimrao Ambedkar er husket som “Far til Grunnloven i India”, og mannen som kjempet for de undertrykte i landet.

Ambedkar Jayanti feires på April 14 til fødselen årsdagen for Dalit-ikonet Bhimrao Ramji Ambedkar, som er husket som “Far til Grunnloven i India”, og mannen som kjempet for de svake. Nasjonen feirer sin 127th bursdag i dag.

Populært kjent som Babasaheb, Ambedkar var en Indisk jurist, økonom, politiker og sosial reformator som inspirerte de Dalit-Buddhistiske Bevegelse. Han kjempet mot sosial diskriminering mot untouchables og støttet også rettigheter for kvinner og arbeidere.

Å holde i se på den siste vandalisation av Ambedkar statuer i flere steder — den siste hendelsen ocurred på fredag i Greater Noida — og også den volden som tok livet av ni mennesker i løpet av protester fra Dalit-grupper på 2 April, Uttar Pradesh regjeringen har strammet sikkerhet som et forebyggende tiltak.

Les også | Ambedkar Jayanti 2018: Alt du trenger å vite om “Arkitekten av Indiske Grunnloven’

Live-Blogg

Følg Ambedkar Jayanti LIVE oppdateringer nedenfor

Høydepunkter

 • 16:46 (IST)

  BJP ‘hindrer’ Ambedkar ‘ s idealer i Grunnloven: DMK

  Den DMK har påstått at BJP-led Sentrum var hindrer B R Ambedkar er idealene bak det å lage den Indiske Grunnloven.

  DMK ‘ s Arbeider President M K Stalin sa Sentrum jobbet mot “svekkelse” sosial rettferdighet, uten at han utdyper videre. “BJP-led Sentrum ledet av Statsminister Narendra Modi er å jobbe på en måte (som er) hindrer Ambedkar er idealer som førte til fremstillingen av Grunnloven,” sa Stalin.

  Etter å betale hyllest til Ambedkar på hans fødsel jubileum her, DMK leder appellerte til hans kadrer og arbeidstakere med vennlig partene til å ta et løfte om å “avslutte et slikt svik.”

  -PTI

 • 11:52 (IST)

  Fastsette ordninger i Babasaheb navn, vil på ingen måte føre til utvikling av Dalits, sier Mayawati

  BSP chief Mayawati på lørdag sa, “jeg ønsker å fortelle Modi Ji og hans govt som markerer steder i slekt å Baba Saheb liv og fastsette ordninger i hans navn, vil på ingen måte føre til utvikling av Dalits.”

 • 10:38 (IST)

  Spenning grepet Phagwara byen på slutten av Dr B R Ambedkar fødsel jubileum som følge av et forsøk fra Dalit-aktivister for å gi nytt navn ‘Gol Chowk’ (papir square) til “Samvidhan chowk’ (Constitution square). Dalist og medlemmer av høyre vinge organisasjoner overfor hverandre på rundt midnatt, og noen skudd ble avfyrt, så vel. Les mer

  Spenning grepet Phagwara byen på slutten av Dr B R Ambedkar fødsel jubileum som følge av et forsøk fra Dalit-aktivister for å gi nytt navn ‘Gol Chowk’ (papir square) til “Samvidhan chowk’ (Constitution square). Dalist og medlemmer av høyre vinge organisasjoner overfor hverandre på rundt midnatt, og noen skudd ble avfyrt, så vel. Les mer

 • 10:02 (IST)

  Dalits protest bruk av safran farge på under bygging Ambedkar memorial

  Også, i Uttar Pradesh er Gorakhpur, Dalit-ledere på fredag tok sterke innvendinger mot å maleriet av den øvre delen av en under bygging Ambedkar memorial i safran. Demonstrantene, imidlertid, sa en privat smykker firmaet hadde foretatt maleriet arbeid som en del av sitt samfunnsansvar (CSR) – prosjektet og “regjeringen hadde ingenting å gjøre med det”.

 • 08:36 (IST)

  Ambedkar ble gitt med Bharat Ratna

  Ambedkar ble posthumt tildelt med Bharat Ratna, Indias høyeste sivile pris i 1990. Han gikk bort 6. desember 1956 i New Delhi, der han fikk en Buddhistisk kremasjon.

 • 08:34 (IST)

  Ambedkar motsetning til Artikkelen 370

  Ambedkar motsetning Artikkelen 370 av Grunnloven i India, som er gitt en spesiell status til Jammu og Kashmir, og som ble inkludert i mot hans ønsker. Han trakk seg tilbake i 1951 da Parlamentet forsinket utkastet som søkte å gjennomføre likestilling i eiga lov.

 • 08:32 (IST)

  BR Ambedkar fungerte som landets første Loven som Statsråd

  Etter India oppnådde uavhengighet i 1947, Ambedkar akseptert Congress’ forslag om å tjene som landets første Loven som Prest og utnevnt til formann i Grunnloven Drafting Committee on August 29, 1947. Den 26. November 1949, Grunnloven ble vedtatt av den Grunnlovgivende Forsamling.

19:30 (IST)
14 Apr 2018

Telangana CM betaler floral hyllest til Ambedkar

Telangana Chief Minister K Chandrasekhar Rao og flere andre ledere også betalt hyllest til Ambedkar i Hyderabad. Minner om de tjenester som ytes av Ambedkar, Rao sa arkitekten av den Indiske Grunnloven vil alltid være en inspirasjon for flere generasjoner. Chief minister sa Ambedkar forstått Indiske samfunn helt og banet vei for fremtiden, og som han ville alltid forbli som en inspirasjon til flere generasjoner, ifølge en pressemelding fra CM ‘ s office.

-PTI

19:29 (IST)
14 Apr 2018

Puducherry CM V Narayanasamy betaler floral hyllester

Puducherry Chief Minister V Narayanasamy tidligere i betalt floral hyllest til B R Ambedkar i anledning av hans 127th fødselen jubileum. Statsråder, politikere og Nestleder høyttaler av Puduchery V P Sivakolundhu var blant dem som betalte hyllest.

16:46 (IST)
14 Apr 2018

BJP ‘hindrer’ Ambedkar ‘ s idealer i Grunnloven: DMK

Den DMK har påstått at BJP-led Sentrum var hindrer B R Ambedkar er idealene bak det å lage den Indiske Grunnloven.

DMK ‘ s Arbeider President M K Stalin sa Sentrum jobbet mot “svekkelse” sosial rettferdighet, uten at han utdyper videre. “BJP-led Sentrum ledet av Statsminister Narendra Modi er å jobbe på en måte (som er) hindrer Ambedkar er idealer som førte til fremstillingen av Grunnloven,” sa Stalin.

Etter å betale hyllest til Ambedkar på hans fødsel jubileum her, DMK leder appellerte til hans kadrer og arbeidstakere med vennlig partene til å ta et løfte om å “avslutte et slikt svik.”

-PTI

16:01 (IST)
14 Apr 2018

President Ram Nath Kovind betaler hyllest til Ambedkar på hans fødested

President Ram Nath Kovind betalt hyllest til B R Ambedkar på hans fødested, Mhow i Madhya Pradesh i anledning av hans 127th fødselen jubileum. Han betalte hyllest til den Dalit-ikonet på hans fødested i Kalipaltan området, hvor staten har bygget en grand memorial.

15:48 (IST)
14 Apr 2018

Tamil Nadu K Palaniswami CM, ledere betale hyllest til Ambedkar

Tamil Nadu, chief minister K Palaniswami og Leder av Opposisjonen MK Stalin i tillegg til andre betalte hyllest til Dr BR Ambedkar på hans 127th fødselen jubileum. Palaniswami og Deputy Chief Minister O Panneerselvam pyntet et portrett av Ambedkar på Kodambakkam her i nærvær av høytstående AIADMK ledere.

-PTI

15:45 (IST)
14 Apr 2018

Statsminister Narendra Modi tidligere i dag presenterte gaver til Buddhister munker på Bhimrao Ambedkar er 127th fødsel jubileumsfeiringen på Parliament House i New Delhi. President Ram Nath Kovind og vice-president M Venkaiah Naidu er også sett. (PTI bildet)

14:49 (IST)
14 Apr 2018

BJP svekker Ambedkar arv, PM Modi å betale lip-service, beskylder Kongressen

Kongressen har anklaget den BJP av “svekker” the legacy of Baba Saheb Ambedkar og sa Statsminister Narendra Modi var bare å betale ham leppe tjeneste som hans parti og RSS har en “anti-Dalit tenkemåte’. Kongressen leder Selja også anklaget statsministeren med å gjøre politikk over arven av Dalit-ikonet.

-PTI

14:46 (IST)
14 Apr 2018

Maharashtra CM Devendra Fadnavis, andre statlige ledere betale hyllest til Dr. Ambedkar

Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis og andre politiske ledere i staten betalte hyllest til B R Ambedkar på hans 127th fødselen jubileum. Bortsett fra politiske ledere, tusenvis av tilhengere av Ambedkar besøkte Chaityabhoomi, Dr. Ambedkar ‘ s memorial på Dadar i Mumbai, til å betale sine måter.

‘Våre hilsener til far Indiske grunnloven Bharat Ratna, Mahamanav Dr Babasaheb Ambedkar på hans fødsel-årsdagen i dag! Det er på grunn av ham at hver borger av India kan leve et verdig liv! Hans læresetninger og verdier av menneskeheten vil inspirere kommende generasjoner,’ Fadnavis twitret.

14:40 (IST)
14 Apr 2018

OPP Guvernør, CM Yogi Adityanath betale floral hyllest til Ambedkar

Uttar Pradesh Guvernør Ram Naik og Chief Minister Yogi Adityanath tidligere i dag betalt floral hyllest til B R Ambedkar i statlig kapital. Adityanath var også ledsaget av Deputy Chief Minister Dinesh Sharma.

I en tweet, Adityanath sa, ‘Babasaheb har gjort en rekke bestemmelser i Grunnloven i India for å fjerne sosiale forskjeller og gi sosial rettferdighet for de undertrykte deler av samfunnet…Hver borger av India vil alltid forbli forpliktet mot bidrag av Babasaheb.’ ‘Babasaheb kjempet hele sitt liv for rettigheter Dalits og undertrykte deler av samfunnet,’ han til.

13:42 (IST)
14 Apr 2018

Før Gandhi ‘ s ankomst, Jivraj Chauhan, generalsekretær i SC/ST celle av BJP er state-enhet, ble også gheraoed av Dalit-medlemmer, som ropte slagord mot ham, og tvang ham til å forlate lokalet.

13:42 (IST)
14 Apr 2018

“Vi fortalte politiet at siden vi hadde fått det mye før BJP ledere kom, det var vår rett til å betale hyllest første. Men politiet hindret oss fra garlanding statuen som sier at per-protokollen, det var ordføreren som er rett. Dette provoserte våre medlemmer,” Solanki sa. “Statuen og atmosfæren i GEB circle-området var forurenset etter ankomst til Gandhi og andre BJP ledere. Derfor, vi renset Ambedkar statue med melk og vann etter at det ble pyntet av BJP ledere,” la han til.

13:42 (IST)
14 Apr 2018

Etter at Gandhi og andre ledere pyntet statuen rundt 9 am og forlatt sted, medlemmer av samfunnet vasket den med melk og vann, sier BJP lederes tilstedeværelse hadde “forurenset” atmosfære.

13:37 (IST)
14 Apr 2018

Medlemmene i Dalit-samfunnet hevet slagord på GEB Circle-området på banen mot andre parten ledere og Gandhi, Kvinner og Barns Utvikling statsråden som er i byen for å delta på en rekke arrangementer. Hun ankom Ambedkar statue sammen med BJP MP Ranjanben Bhatt, byens ordfører Bharat Dangar, BJP MLA Yogesh Patel og andre. Medlemmene i Dalit-samfunnet, ledet av Solanki, startet å dyrke slagord mot dem. En krangel brøt ut mellom dem og politiet personell, men uten uheldige hendelsen fant sted.

13:10 (IST)
14 Apr 2018

Dalit-medlemmer ‘renset’ Ambedkar statue etter hyllester av Maneka, BJP ledere

Medlemmer av Dalit-samfunnet i dag “renset” B R Ambedkar statue her snart etter Union minister Maneka Gandhi og noen BJP ledere betalt floral hyllester på hans 127th fødselen jubileum, en Dalit-leder sa, hevder at deres nærvær var “forurenset” atmosfære.

13:01 (IST)
14 Apr 2018

Anil Baluni skriver | Mot Babasaheb er India

D Raja skriver | Skjemmende Ambedkar visjon

12:59 (IST)
14 Apr 2018

Arvind Kejriwal betaler hyllest til BR Ambedkar

Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal, Høyttaler Ram Niwas Goel betale floral hyllest til Dr. Bhim Rao Ambedkar på hans 127th Fødsel-Årsjubileum i Delhi Vidhan Hus. (Express bilder av Amit Mehra)

12:49 (IST)
14 Apr 2018

PM Modi kommer i Chhattisgarh å rulle ut Ayushman Bharat ordningen

Statsminister Narendra Modi kom her i dag, på en dag besøk for å innvie ‘Ayushman Bharat – National Health Protection Oppgave” og andre utviklingsprosjekter. Statsministerens besøk til staten sammenfaller med fødselen årsdagen for Dalit-ikonet B R Ambedkar.

12:48 (IST)
14 Apr 2018

En av demonstrantene, Sabjeet Singh av Shiromani Akali Dal Amritsar, USA fortalte PTI at Ambedkar visjon var å sikre likhet for alle samfunn, minoriteter og Dalits og han hadde nedfelt dette i den Indiske Grunnloven. “Men BJP regjeringen som har kommet til makten i India ønsker å bygge en Hinduistisk nasjon. De begår overgrep mot Sikher, Kristne, Muslimer, Dalits. Vi er her for å fredelig formidle budskapet på vegne av alle minoriteter i India som Ambedkar visjon av likestilling fortsatt er oppfylt,” sa han.

12:48 (IST)
14 Apr 2018

Så snart Akbaruddin avsluttet sin tale, gruppe venstre konferanserom. Utenfor rommet, FN-politiet og sikkerhetspersonell montert og stilt spørsmål ved Sikher, inspisere sine plakater og spurte om de hadde tillatelse og gyldig går for å angi FN. Den Sikher, som tilhører Shiromani Akali Dal Amritsar, USA og Ungdom Akali Dal Amritsar, USA, fortalte sikkerhetspersonell at de var protesterte stille og fredelig.

12:47 (IST)
14 Apr 2018

Som India s Faste Representant til FN-Ambassadør Syed Akbaruddin begynte sin åpningstale på arrangementet, en gruppe av Sikher sto opp i konferanserom og holdt opp plakater hvor det sto ‘Minoriteter truet” og “Aldri Glemme 84’ sammen med bilder av Ayodhya er Babri Masjid og det Gylne Tempel i Amritsar. Akbaruddin forble uaffisert av protest, og fortsatte å levere sin tale. Den Sikher, ca 15 i tallet, hadde bundet svart bånd på sine turbans og de stod stille for hele varigheten av Akbaruddin er bemerkninger, holder opp plakater for deltakerne å se.

12:47 (IST)
14 Apr 2018

Sikher scenen protest i FNS på Ambedkar fødsel feiring

En gruppe av Sikher har protesterte mot påståtte overgrep begått mot minoriteter i India under markeringen av Babasaheb Ambedkar er 127th fødsel-årsjubileum i verden kroppen hovedkvarter. India ‘s Faste Oppdrag til FNS hadde organisert en spesiell hendelse med tittelen “Etterlater Ingen Bak’ i FN i går for å feire Ambedkar er 127th fødselen jubileum. FNS utviklingsprogram (UNDP)

12:46 (IST)
14 Apr 2018

Manohar Parrikar hyllest til Dr. Ambedkar

Goa Chief Minister Manohar Parrikar, som er for tiden under behandling i OSS for en pankreas sykdom, i dag betalt hyllest til Dr Babasaheb Ambedkar på hans 127th fødselen jubileum. Staten har organisert flere programmer for å markere dagen. Main event ble holdt i Panaji, som ble tatt opp av samferdselsminister Sudin Dhavalikar.

12:11 (IST)
14 Apr 2018

Ambedkar ‘utrettelige innsats” mot likestilling, sosial rettferdighet gjort ham til en pioneer: FNS offisielle

En topp FNS offisielle sa, “Bhimrao Ambedkar “utrettelige innsats” mot å sikre utsatte grupper var politisk og sosialt myndighet gjort ham til en “pioner” i verden, og hans syn på likestilling og sosial rettferdighet viser til ambisjonene i FNS 2030 development agenda”.

I sitt foredrag på en spesiell hendelse, arrangert ved FN-hovedkvarteret av India ‘ s Faste Oppdrag for FN i anledning av Ambedkar er 127th Fødselen Jubileum, FNS utviklingsprogram Administrator Achim Steiner sa bærekraftig utvikling var i kjernen av Ambedkar “egalitært ethos”.”Ambedkar forstått at stigende og vedvarende ulikhet utgjør sentrale utfordringer for den økonomiske og sosiale velvære av nasjoner og folk. Hans utrettelige innsats for å sikre at utsatte grupper var politisk og sosialt myndighet, at arbeiderne ble rettferdig behandlet, og at hver person som hadde tilgang til utdanning, gjorde ham til en pioneer i India og i andre land,” Han sa.

12:07 (IST)
14 Apr 2018

Amit Shah hyllest til BR Ambedkar

BJP President Amit Shah betalt hyllest til BR Ambedkar på BJP kontor ligger på Pandit Deen Dayal Upadhyaya Marg i Delhi. (ANI bildet)

11:52 (IST)
14 Apr 2018

Fastsette ordninger i Babasaheb navn, vil på ingen måte føre til utvikling av Dalits, sier Mayawati

BSP chief Mayawati på lørdag sa, “jeg ønsker å fortelle Modi Ji og hans govt som markerer steder i slekt å Baba Saheb liv og fastsette ordninger i hans navn, vil på ingen måte føre til utvikling av Dalits.”

11:46 (IST)
14 Apr 2018

Ambedkarites sette klistremerker på Chaityabhoomi i Dadar-stasjon

Ambedkarites sette klistremerker på Chaityabhoomi i Dadar-banestasjon. (Express bilder av Nirmal Harindran)

11:41 (IST)
14 Apr 2018

Ambedkar Jayanti LIVE-OPPDATERINGER

Ambedkar Jayanti feiringen på Chaityabhoomi i Dadar. (Express bilde av Nirmal Harindran)

11:35 (IST)
14 Apr 2018

Lokale Dalit-ledere kolliderte med BJP ledere i Vadodara, i anledning årsdagen for fødselen BR Ambedkar på lørdag. (Express bilder Bhupendra Rana)

11:04 (IST)
14 Apr 2018

Jignesh Mevani er tilhengere hindre BJP MPs fra garlanding Ambedkar statue

Ruckus på et arrangement i Gujarat i anledning av Ambedkar Jayanti som MLA Jignesh Mevani ‘ s støttespillere forsøkte å hindre BJP MPs og medlemmer fra garlanding BR Ambedkar statue. (ANI)

10:38 (IST)
14 Apr 2018

Spenning grepet Phagwara byen på slutten av Dr B R Ambedkar fødsel jubileum som følge av et forsøk fra Dalit-aktivister for å gi nytt navn ‘Gol Chowk’ (papir square) til “Samvidhan chowk’ (Constitution square). Dalist og medlemmer av høyre vinge organisasjoner overfor hverandre på rundt midnatt, og noen skudd ble avfyrt, så vel. Les mer

10:26 (IST)
14 Apr 2018

De tre siste årene har sett de verste overgrepene mot Dalits, sier Sitaram Yechury

10:24 (IST)
14 Apr 2018

Senere på dagen, President Kovind vil besøke Madhya Pradesh i morgen for å betale hyllest til Babasaheb Dr BR Ambedkar på hans fødested i Mhow.

10:23 (IST)
14 Apr 2018

President Ram Nath Kovind betaler hyllest til B R Ambedkar.

President Ram Nath Kovind Betale hyllest til B R Ambedkar.

10:08 (IST)
14 Apr 2018

Ambedkar statue vandalised i Greater Noida

I mellomtiden, en statue av BR Ambedkar i Richhpal Garhi landsbyen Bisrakh i Greater Noida ble funnet skadet på fredag. Hendelsen kom til å lyse siste morgen når landsbyboerne oppdaget statuen av Ambedkar skadet. Tunge politiet var utplassert i lys av den spente situasjonen.

Suniti Singh, SP (landlig), sa en sak ble registrert mot ukjente personer for hærverk og at de skyldige ikke ville bli spart. Et stort antall av folk fra nærliggende landsbyer hadde samlet seg etter at nyheten om hærverk spredt. Politiet, derimot, inneholdt mob. Singh sier at skadet statuen ble erstattet med en ny.

10:04 (IST)
14 Apr 2018

Minnesmerket er å bli bygget på Ambedkar Chauraha i Gorakhpur, rundt en kilometer fra distriktet lagmannen ‘ s kontor, på linjene i Lucknow berømte Parivartan Chowk etter å rive en eksisterende struktur. Spurte om regjeringen hadde beordret til å male memorial i safran, Nestleder Kommunale Commissioner D K Singh sa at det var ingen slik instruksjon.

10:04 (IST)
14 Apr 2018

Chandrashekhar, president i et lokale i Dalit-gruppen, sa, “De ville ha malt hele memorial safran hadde vi ikke protesterte.” “Smykker fast avtalt til våre behov for å re-male den i hvit og brukt rød maling til å skrive “Ambedkar Chauraha” på det. Regjeringen var ikke involvert i dette,” sa han.

10:02 (IST)
14 Apr 2018

Dalits protest bruk av safran farge på under bygging Ambedkar memorial

Også, i Uttar Pradesh er Gorakhpur, Dalit-ledere på fredag tok sterke innvendinger mot å maleriet av den øvre delen av en under bygging Ambedkar memorial i safran. Demonstrantene, imidlertid, sa en privat smykker firmaet hadde foretatt maleriet arbeid som en del av sitt samfunnsansvar (CSR) – prosjektet og “regjeringen hadde ingenting å gjøre med det”.

10:00 (IST)
14 Apr 2018

En rekke Ambedkar er statuer ble skjendet etter protest mot den påståtte fortynning av SC/ST Act av Høyesterett. Inspector General of Police (Lov og Orden) Makrand Deouskar sa det var ikke kjent hvor mange Ambedkar statuer ble det i Madhya Pradesh. Likevel, sa han, – distriktet myndigheter har fått beskjed om å sikre sikkerheten av statuer.

09:59 (IST)
14 Apr 2018

Sentrum spør FB-administrasjonen for å beskytte Ambedkar statuer

Sentrum på fredag utstedt en rådgivende til Madhya Pradesh regjeringen ber om det for å “beskytte” statuer av Dalit-ikonet B R Ambedkar, PTI siterte en senior politi tjenestemann som sier. Den rådgivende kommer midt i en serie av hærverk hendelser målretting statuer og byster, og i forkant av Ambedkar fødsel-årsjubileum i morgen. Arkitekten av Grunnloven ble født på Mhow i Madhya Pradesh på April 14, 1891.

09:58 (IST)
14 Apr 2018

Minnesmerket er å være bygget på et 12.5 hektar stor tomt på Dadar er Indu Mill, bhoomipujan (foundation stein legging seremoni) som ble gjort av Statsminister Narendra Modi i oktober 2015. Den vil inneholde en 350 meter høy statue av Ambedkar, et bibliotek og en kopi av den historiske Chavdar dammen i Raigad. Den Mumbai Metropolitan Region Development Authority, nodal byrå som utfører arbeidet, hadde tidligere annonsert at bygging fast Shapoorji Pallonji ville være å bygge memorial. Det er forventet å koste Rs 500 crore.

LEGG MER

Ambedkar Jayanti LIVE oppdateringer: Født den 14. April 1891, i byen og militære flyttingen av Mhow (nå i Madhya Pradesh) til Ramji Maloji Sakpal og Bhimabai Murbadkar Sakpal, Ambedkar møtt isolasjon i skolen på grunn av sin kaste. Han ble født inn i Mahar (Dalit) kastesystemet, som ble behandlet som untouchables og utsatt for sosio-økonomisk diskriminering.

BR Ambedkar kjempet for rettighetene til de fattige, undertrykte og lavere kaste folk.

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd

 • Tags:
 • Ambedkar Jayanti
 • B R Ambedkar
 • B R Ambedkar fødselen jubileum