Tijger gedood door de mensen in West-Bengalen, karkas hersteld: Forest department

0
52

Het karkas van de volwassen tijger was hersteld van de Lalgarh bos, West Bengal ‘ s Chief Wildlife Warden Ravi Kant Sinha zei. (Express foto)

Top Nieuws

  • Soera: 11-year-old girl ‘ s lichaam gevonden met 86 verwondingen, verkrachting verdacht

  • Haakjes: het verhogen van een kind, die leest,

  • Designer tips voor de ideale keuken

De tijger die was verdwaald in het woud van Lalgarh in West Midnapore district vorige maand werd gedood door de lokale bevolking op vrijdag, een top Forest department ambtenaar zei. Het karkas van de volwassen tijger was hersteld van de Lalgarh bos, West Bengal ‘ s Chief Wildlife Warden Ravi Kant Sinha zei. “Het karkas heeft letsel merken, veroorzaakt door speren, in de nek,” vertelde hij PTI.

Gevraagd wanneer de grote kat werd gedood, Sinha zei, het kon na 10 uur vandaag, want “tot die tijd, het bos personeel op de hoogte waren van de locatie”.

Over de reden waarom de tijger niet kon worden vastgelegd over de laatste maand-en-een-half, zei hij, “We hebben geprobeerd het beste uit. We hadden zet de kooien in verschillende gebieden van het bos. We hadden verzonden tranquilising teams, maar kon niet vastleggen.” Sinha toegevoegd dat de Nationale bescherming van de Tijger Autoriteit (NTCA) was op de hoogte van de ontwikkeling.

Op de vraag of een post-mortem zou worden uitgevoerd van het dier, hij zei dat het proces in dergelijke gevallen.

De tijger was verdwaald in het woud van Lalgarh op Maart 2, eventueel van een naburige Odisha, een Bos-afdeling officiële had al eerder zei. R N Saha, Divisie Bos Officer (DFO), Midnapore bereik, had gezegd dat één van de cameravallen het vastleggen van het beeld van de grote kat.

Reageren scherp op het nieuws, Biswajit Roy Chowdhury, een wildlife expert en de secretaris van een NGO, de Natuur en Wildlife Society, vroeg zich af waarom het dier kon niet worden opgevangen door de Forest department. “We hadden ook niet bewustwording onder de mensen over de bescherming van de tijger”, zei hij.

Joydip Kundu van de vereniging voor Erfgoed en Ecologische Onderzoeken zei: “Het is een zwarte dag voor ons. De tijger werd op brute wijze vermoord. De Forest department doet een goed werk in de Sunderbans, maar hier, de tijger kan niet worden opgeslagen.”

Hij was ook kritiek op de “jacht festival” van de stammen van het gebied en zeide: niemand moet steunen in de naam van de traditie.

Voormalig Principal Chief Conservator van het Bos Atanu Raha zei dat het duidelijk was dat de tiger ‘ s leven komt in gevaar als het niet was vastgelegd. “Nu is het gebeurd. Het is zeer triest voor degenen die houden van de natuur, die houden van tijgers,” voegde hij eraan toe.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App