Talibanerna, Haqqani njuta av fristad i Pakistan: Pentagon

0
56

Chef för den AMERIKANSKA Armén Mark Milley sa att det var i den nationella säkerheten intresse för Usa att behålla trupper i Afghanistan.

Översta News

  • Sony Alpha A7R III granskning: Mirrorless, men absolut inte meningslöst

  • Android-tillverkare ligger till användare om missade säkerhetskorrigeringar: Rapport

  • Vandra Totala Omdöme: Ett bra koncept, men det återstår en hel del arbete

Att hävda att Talibanerna och Haqqani-nätverket och njuta av fristäder i gränstrakterna mellan Pakistan, ett ledande AMERIKANSKA Armén General dag berättade lagstiftare att det var väldigt svårt att begränsa uppror i det krigshärjade Afghanistan, om Islamabad fortsätter att hysa terrorister på dess mark.

“Det är mycket, mycket svårt att eliminera eventuella uppror om att upproret har fristad i ett annat land. Men just nu, Talibanerna, Haqqanis och andra organisationer gör, i själva verket, njuta av fristad i gränsområdena på den Pakistanska sidan av gränsen. Pakistan har fått vara en del av lösningen,” Allmänt Markera En Milley, stabschef i den AMERIKANSKA Armén, berättade lagstiftare under ett Kongressförhör.

Att vittna inför Senatens Armed Services Committee, sade han till slut uppror i Afghanistan, var det viktigt att minska hotet om terrorism något som kan hanteras på ett rutinmässigt av den interna säkerhetstjänsten.

“För att kunna göra det, måste du i huvudsak att göra flera saker. Du nämnde Pakistan. Det är nyckeln. Det är viktigt att Pakistan är en del av lösningen. Det är en regional lösning. En del av vår strategi är en regional strategi. Att mycket handlar om Pakistan,” Milley sagt.

Svara på en fråga om försoning, sade han till den Afghanska regeringen var på väg just nu för att etablera någon form av politisk försoning med olika motståndare grupper. OSS stöd i det arbetet, Milley läggas till.

“Så det är viktigt att vi kan samordna de krafter, som vi förstärka de resurser som vi redan gör, och att vi regionalisera problem, bland annat Pakistan, och att det finns någon form av försoning. I slutet av dagen, det är hur som slutar, och det slutar med framgång, och jag tror att det är möjligt,” den Allmänna sagt.

Milley sa att det var i den nationella säkerheten intresse för Usa att behålla trupper i Afghanistan.

En av de Amerikanska mål sedan 2001 har varit att Afghanistan inte längre var en plattform för terrorister att genomföra strejker på kontinentala Usa eller i Usa.

“Det är nyckeln. Det är därför vi är där, och det är därför vi är fortfarande där,” sade han, och tillade att detta kan uppnås genom ett stabilt Afghanistan.

“Så vad ser det ut som? Det innebär att den väpnade oppositionen, Talibanerna, Haqqani-nätverket Al-Qaida, ISIS, K och alla dessa andra grupper är nedsatt i termer av förmåga att de inte längre utgör ett existentiellt hot mot regimen i Kabul, och att de Afghanska Nationella säkerhetsstyrkorna i stort”, säger han.

“Deras armé, sin polis, sina intelligens krafter kan hantera våldsamma hot mot regimen på en nivå som är något besläktad till brott eller kriminalitet,” Milley sagt.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App