In het nieuwe boek van James Comey ontploffing onwaar, ‘ego-driven’ Donald Trump

0
52

In deze 8 juni 2017 foto bestand, voormalig FBI-directeur James Comey spreekt tijdens een van de Senaat Intelligence Committee horen op Capitol Hill in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik, Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Donald Trump kreten ‘slijm bal’ na een voormalig FBI-directeur James Comey slaat hem

  • De EU-leiders krijgen door positief nieuws over Trump tarieven

  • Donald Trump blokken Broadcom overname van Qualcomm over veiligheidsrisico ‘ s

Voormalig FBI-Directeur James Comey ontploffing President Donald Trump als onethisch en “ongebonden naar de waarheid” in een sterk kritische nieuw boek dat beschrijft Trump als gefixeerd in de vroege dagen van zijn administratie op met de FBI afkraken salacious geruchten dat hij drong onwaar waren, maar kon het verdriet van zijn vrouw.

In het te verschijnen boek, Comey vergelijkt Troef om een maffia-don en noemt hij de leiding van het land “ego gedreven en over persoonlijke loyaliteit.”

Hij onthult nieuwe details over zijn interacties met Trump en zijn eigen besluitvorming in de behandeling van de Hillary Clinton e-onderzoek voor de 2016 verkiezing. Hij werpt een Troef als een gangster-achtige figuur, die gezocht om te vervagen de lijn tussen handhaving van de wet en de politiek en probeerde druk hem persoonlijk betreffende zijn onderzoek naar de russische verkiezingen storing.

Het boek houdt zich nauw aan Comey openbare getuigenis en schriftelijke verklaringen over zijn contacten met Trump en zijn groeiende bezorgdheid over de Troef van de integriteit. Het bevat ook een opvallend persoonlijke jabs in het Trump die worden weergegeven zeker prikkelend voor de president.

De 6-foot-8 Comey beschrijft Trump als korter dan hij verwacht met een “te lang” tie en “helder witte halve manen” onder zijn ogen dat hij suggereert kwam uit het looien bril. Hij zegt ook dat hij een bewuste inspanning om te controleren of de president de hand omvang, zeggende dat het “kleiner is dan de mijne, maar lijkt niet ongebruikelijk.”

Het boek, “Een Hogere Loyaliteit,” wordt volgende week vrijgegeven. De Associated Press gekocht een kopie van deze week. “Donald Trump voorzitterschap dreigt veel van wat goed is in dit land,” Comey schrijft, belt de administratie een “bosbrand” dat niet kan worden opgenomen door ethische leiders binnen de overheid.

Op een meer persoonlijk niveau, Comey beschrijft Trump herhaaldelijk om hem te vragen om te overwegen het onderzoeken van een klacht waarbij Trump en de russische prostituees plassen op een bed in een hotel in Moskou, om te bewijzen dat het een leugen was. Trump heeft sterk ontkende de beschuldiging, en Comey zegt dat bleek de president wilde dat het onderzocht gerust te stellen en zijn vrouw, Melania Trump.

Trump ontslagen Comey in Mei 2017, instelling uit een stormloop op het Ministerie van Justitie, dat leidde tot de benoeming van Robert Mueller als speciale raad van toezicht op de Rusland-onderzoek. Müller-elektronik gmbh & probe uitgebreid of Trump belemmerd justitie door middel van verhitting Comey, die de president ontkent.

Trump heeft overvallen Comey als een “showboat” en een “leugenaar.”

President Donald Trump spreekt tijdens een evenement op het fiscale beleid in de Rose Garden van het Witte Huis, donderdag, April 12, 2018, in Washington. (AP Photo/Susan Walsh/Bestanden)

Comey rekening landt op een zeer gevoelig moment voor Trump en het Witte Huis. Ambtenaren er het beschrijven van de president woedend over een recente FBI inval van zijn persoonlijke advocaat thuis en op kantoor, het verhogen van het vooruitzicht dat hij kan vuur Plaatsvervangend Procureur-Generaal Staaf Rosenstein, die benoemd Mueller, of sluit de sonde op zijn eigen. De Republikeinse Nationale Comité is klaar om te leiden van de pushback inspanning tegen Comey door de lancering van een website en het leveren van surrogates met te bespreken punten die vraag zijn geloofwaardigheid.

Trump heeft gezegd dat hij ontslagen Comey vanwege zijn behandeling van de FBI onderzoek naar Clinton ‘ s e-praktijken. Trump gebruikt het onderzoek als een knuppel in de campagne, en herhaaldelijk, zei Clinton moet worden opgesloten voor het gebruik van een persoonlijk e-mail-systeem tijdens zijn ambtsperiode als minister van staat. Democraten, aan de andere kant, hebben beschuldigd Comey van politicizing het onderzoek, en Clinton zelf heeft gezegd dat het haar pijn verkiezing vooruitzichten.

Comey schrijft dat hij spijt heeft van zijn aanpak en wat van de bewoordingen die hij heeft gebruikt in zijn juli 2016 persconferentie waarin hij aankondigde de beslissing om niet te vervolgen Clinton. Maar hij zegt dat hij gelooft dat hij het juiste deed door te gaan voor de camera ‘ s en het maken van zijn verklaring, op te merken dat het Ministerie van Justitie had gedaan in andere high profile gevallen.

Elke persoon op de onderzoeks team, Comey schrijft, bleek er geen prosecutable zaak tegen Clinton en dat de FBI niet vinden dat ze loog onder haar vragen.

Hij onthult nieuwe details over hoe de regering had een ongeverifieerde vertrouwelijke informatie die hij van mening zou zijn gebruikt om twijfel aan Procureur-Generaal Loretta Lynch ‘ s onafhankelijkheid in de Clinton-probe. Terwijl Comey heeft geen overzicht van de details van de informatie — en zegt dat hij het niet indicaties van Lynch op ongepaste wijze beïnvloeden van het onderzoek — hij zegt het viel hem op dat het materiaal kan worden gebruikt om een aanval op de integriteit van de sonde en de FBI ‘ s onafhankelijkheid.

In deze 8 juni 2017, foto bestand, voormalig FBI-directeur James Comey getuigt voor de Senate Select Committee on Intelligence, op Capitol Hill in Washington. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Comey het boek zal zwaar worden onder de loep genomen door de voorzitter van de juridische team op zoek naar inconsistenties tussen hem en zijn publiek getuigenis onder ede voor het Congres. Zij zal worden op zoek naar impeach Comey de geloofwaardigheid als een belangrijke getuige in het Müller-elektronik gmbh & s obstructie van het onderzoek, die de president heeft gegoten als een politiek gemotiveerde heksenjacht.

De voormalige FBI-directeur geeft nieuwe details van zijn vuren. Hij schrijft dat vervolgens-Homeland Security Secretaris John Kelly — nu Trump ‘ s chef-staf — aangeboden om te stoppen uit afkeer van hoe Comey werd ontslagen. Kelly is in toenemende mate gemarginaliseerd in het Witte Huis en de president heeft bedacht om vertrouwelingen over het afvuren van hem.

Comey ook schrijft uitgebreid over zijn eerste ontmoeting met de Bazuin na de verkiezingen, een briefing in januari 2017 bij Trump Tower in New York City. Anderen in de vergadering stond de Vice-President Mike Pence, Troef van de eerste chef-staf, Reince Priebus, Michael Flynn, die zou uitgroeien tot de nationale veiligheidsadviseur, en inkomende druk secretaris, Sean Spicer. Comey werd ook vergezeld door NSA-Directeur Mike Rogers, Directeur van de CIA, John Brennan en Directeur van Nationale inlichtingen James Clapper.

Na Clapper lichtte het team op de intelligentie van de gemeenschap met de bevindingen van de russische verkiezingen storing, Comey zei dat hij was verrast door wat de Troef van team heb het niet gevraagd.

“Ze waren over het leiden van een land dat werd aangevallen door een buitenlandse vijand, maar ze had geen vragen over wat de toekomst russische dreiging zou kunnen worden,” Comey schrijft. In plaats daarvan lanceerde ze in een strategie-sessie over hoe je “spin wat we willen net vertelde hen” voor het publiek.

Comey, zegt hij, hadden flashbacks naar zijn tijd in het onderzoeken van de italiaanse Maffia als een federale officier van justitie in Manhattan, denken dat Trump “probeerde te maken ons allemaal deel uit van dezelfde familie.”

“Voor mijn hele carrière, intelligentie was een ding van mij en politieke spin een ding van jou. Team Trump wilde dat veranderen,” schrijft hij.

Comey beschrijft vervolgens het praten te Troeven één-op-één-na het bredere vergadering.

Hij zegt dat hij beschreef de beschuldigingen over de russische prostituees. Hij schrijft dat hij zei Trump over het dossier, want het was de FBI is verantwoordelijk voor de bescherming van het voorzitterschap van dwang in verband met schadelijke beschuldigingen, of ondersteund of niet. Comey zei hij links een detail waarbij de stelling dat de prostituees had geplast op een bed ooit gebruikt door de Obamas.

Trump verhoogde het onderwerp weer een week later, na het dossier openbaar zouden zijn gemaakt. Hij vertelde Comey, de directeur schrijft, dat hij niet in het hotel verbleven en dat de meest prikkelende kosten kon niet waar zijn geweest omdat, Trump zei: “ik ben een germaphobe. Er is geen manier waarop ik zou mensen laten plassen op elkaar om mij heen. Op geen enkele manier.”

Comey schrijft dat Trump de kwestie opnieuw, unprompted, tijdens hun één-op-één diner in het Witte Huis en het last van de president dat er misschien zelfs “één procent kans” zijn vrouw zou kunnen denken dat het waar was.

Comey vervolgens registreert verrassing, schrijven dat hij dacht bij zichzelf: “waarom zijn vrouw zou denken dat er een kans is, zelfs een kleine, die hij had met prostituees, plassen op elkaar in een hotel in Moskou kamer.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App