West-Bengalen panchayat polls: SC horen BJP ‘ s pleidooi tegen SEC herinnert extension voor nominaties

0
48

De BJP had verteld dat het hof, dat de uitspraak van TMC was overgeeft aan het grootschalige geweld (Representatieve)

Gerelateerd Nieuws

  • SC weigert dringende horen op pleidooi tegen de release van de film ‘Nanak Shah Fakir’

  • Toewijzing van zaken: Justitie Chelameswar weigert om een lijst van de PIL door Shanti Bhushan, zegt ‘redenen liggen voor de hand’

  • Ex-rechters zeggen: CJI Dipak Misra niet hebben gehoord geval over zijn eigen bevoegdheden

Uren na de West-Bengalen poll paneel opgeroepen zijn om te bellen voor verlenging van de termijn door een dag voor het indienen van nominaties voor de panchayat polls, de staat BJP-eenheid op dinsdag verplaatst het Hooggerechtshof tegen de beslissing. De zaak zou worden opgenomen voor de hoorzitting op woensdag.

De bewering dat de Staat Verkiezing Commissie had herinnerd aan de orde onder druk van de heersende Mamata Banerjee-led Trinamool Congres, Advocaat Aishwarya Bhati, die voor de BJP, zei de apex hof voorbij de uitspraak te vragen hen te geven een vertegenwoordiging van de Staat Verkiezing Commissie met hun grieven. Ze verklaarde ook dat de partij had ingediend een frisse Kort Toepassing (IA) op zoek naar een goede vertegenwoordiging bij de SEC en de uitbreiding van de laatste datum voor het indienen van nominaties. Bhati ook toegevoegd dat de kandidaten waren niet in staat om hun papieren want de orde werd teruggeroepen.

Hoewel de laatste dag voor het indienen van nominaties voor de landelijke peilingen was tot gisteren, de SEC had verlengd tot 3 uur vanmiddag. Het paneel, echter, afgekeurde het om te zeggen dat er geen specifieke richting de apex rechter voor een uitbreiding van het benoemings-date.”Dus op inzage van alle papieren en rekening houdend met alle punten die de Commissie hierbij herinnert aan de orde, en daarom intrekking overgaat, de (vorige) om,” de nieuwe aanmelding lezen.

Volgens de nieuwe aanmelding, de Verkiezingen Commissaris ontvangen twee brieven, één van de speciale secretaris van het bestuur van de staat en aan de andere kant van de Trinamool Congres, het citeren van wettelijke zwakheden in de vorige bestelling van de commissie.

De bewering dat de kandidaten waren niet aan de benoemings-papieren, de BJP eerder had verplaatst het Hooggerechtshof het aanvragen van de interventie. Onder verwijzing naar de vermeende geweld ontketend door TMC kaders, senior advocaat-Mukul Rohatgi, die voor de partij, zei West-Bengalen werd veranderd in een “trouble staat”. De partij had benaderde ook het hof, veeleisende implementatie van CRPF personeel tijdens de panchayat verkiezingen. Senior advocaat Een M Singhvi die verscheen voor de staat weerlegde de beweringen en beschuldigde de saffraan partij van “het stimuleren van problemen” in Bengalen.

De top rechter weigerde echter in te grijpen en vroeg de partijen om de aanpak van de poll paneel. Ook de “versterkte” meldingen van geweld in de staat en hoopte dat de commissie zou nemen stappen om ervoor te zorgen dat vrije en eerlijke polls. Tijdens polling vindt plaats in drie fasen op Mei 1, 3 en 5, de telling van de stemmen is gepland voor 8 Mei.

(Met de ingangen van PTI)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd