Dag na kindersterfte in Jharkhand: Gezinnen zeggen dat ze werden verteld koorts na het vaccin normaal, dus niet in paniek

0
58

Vier zuigelingen overleden na vaccinatie in Jharkhand. (Representatieve)

Een DAG na de Jharkhand regering gelastte een onderzoek naar de dood van vier zuigelingen na de vaccinatie in een dorp van bijna 200 km ten noordwesten van Ranchi, familie leden van de twee slachtoffers, zei ze kregen te horen dat de koorts en het losse beweging normale bijwerkingen van de vaccins en dus niet in paniek.

Ze raakte in paniek pas na de koorts niet verdwijnen, zelfs nadat de geneesmiddelen, en door de tijd die zij bereikt van het dichtstbijzijnde ziekenhuis, het was te laat. Het incident vond plaats op Loinga dorp Palamu wijk — de kinderen zijn ingeënt op zaterdag middag, en de vier gestorven waren door de vroege zondag. Ten minste vier andere kleuters waren in het ziekenhuis. Op maandag, de ambtenaren gezegd, hun toestand is gestabiliseerd.

Opdrachtgever Secretaris (Gezondheid) Nidhi Khare zei het ANM is uitgesteld met onmiddellijke ingang, in afwachting van onderzoek, en dat monsters van het vaccin verzameld, zullen worden verzonden voor gedetailleerd forensisch onderzoek. Upendra Thakur, waarvan 15 maanden oude kind Ujjwal was een van de mensen die zijn overleden, zei: “Mijn vrouw nam het kind naar de anganwadi-centrum. De ANM (hulp verpleegkundige, verloskundige), Draupadi Pandey, vertelde ons dat de kinderen kunnen laten zien wat de symptomen van koorts.”

Thakur, die werkt als een landarbeider, zei de baby had koorts en ‘ s avonds. “We dachten dat het normaal was en gaf het kind paracetamol tabletten, zoals voorgesteld… Naarmate de avond vorderde, begon hij te braken ook.” Rond 4.30 uur besloot de familie om het kind naar een arts in Kishunpur, bijna 7 km afstand. “Hij was overleden door de tijd bereikten we,” Thakur zei.

Udit Bhuiyan, de grootvader van de Arische (21 maanden), ook gezegd dat ze te horen kregen over mogelijke symptomen van koorts. “Dus we hoopten dat hij zou krijgen… Om 3.30 uur, gingen we met hem naar Kishunpur. Het was te laat.” De ouders van de twee andere slachtoffers, Sa niu Kumari en Ayush Kumar, die bezweek aan Sadar Ziekenhuis, kan niet worden bereikt. De dorpelingen zeiden: er is een primary health sub-centrum in Loinga, maar village chief Narad Yadav zei: er zijn geen artsen in de nacht.
Palamu Adjunct-Commissaris Ameet Kumar zei: “Een sonde team uit de staat het hoofdkantoor is begonnen met het onderzoek.” Kumar zei vergoeding van Rs 1 lakh elke kamer heeft verleend.

Dr Vijay Kumar Singh, waarnemend civiel chirurg, die in eerste instantie verantwoordelijk voor de case op zondag, zei: “Prima facie, flacons… werden niet voorbij de vervaldatum. Een diepgaand onderzoek wordt verricht.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App