Stamcellen geval: Ludhiana is CMCH voor schuldig gehouden van medische nalatigheid, gevraagd om te betalen kin Rs 40 lakh

0
78

Harleen Kaur (7), een thalassemie major patiënt sinds zijn geboorte was overleden op 4 November 2014 in CMCH na haar stamcel donor, georganiseerd door DATRI, had een back-up uit van de procedure in de laatste minuut.

Drie jaar na het zeven-jaar-oude Harleen Kaur is overleden na haar stamcel (beenmerg) van de donor back-out in de laatste minuut voor de geplande transplantatie, de Staat van consumentengeschillen Redressal Commissie van Punjab gehouden van de Christian Medical College and Hospital (CMCH), Ludhiana schuldig van MEDISCHE nalatigheid bij de behandeling van de zaak en het bestelde te betalen Rs 40 lakh schadevergoeding aan de familie.

“In het onderhavige geval, de minderjarige dochter in de leeftijd van 7 jaar van de klager was overleden door medische nalatigheid aan de zijde van het ziekenhuis tot op zekere hoogte, en de klager is beroofd van al de liefde en genegenheid voor zijn dochter,” aldus de commissie in haar bestelling.

Echter, de klacht tegen Dr. Joseph Johannes, hoogleraar en hoofd van de afdeling Klinische Hematologie, Haemato-Oncologie & Beenmerg (stamcel) Transplantatie, CMCH, Ludhiana en Raghu Rajagopal, CEO, DATRI — een Chennai gebaseerd stamcellen donoren registry-service, werd ontslagen te merken dat de arts en de DATRI had “geen controle” over donor back-ups maken op het laatste moment, toe te voegen dat stamcellen donatie is geheel vrijwillig in India, op grond van bestaande wetten.

De bestelling werd doorgegeven op 14 November vorig jaar, maar de kopie van het bereiken van de klager op April 2 als gevolg van de schaarste van postzegels. Het tekort aan post zegels in Punjab is een voor de laatste negen maanden. Zelfs als de 2.500 gevallen werden afgevoerd door de commissie in deze maanden, is de kopie van de bestellingen waren niet beschikbaar omdat er geen post postzegels met de commissie.

Harleen Kaur (7), een thalassemie major patiënt sinds zijn geboorte was overleden op 4 November 2014 in CMCH na haar stamcel donor, georganiseerd door DATRI, had een back-up uit van de procedure in de laatste minuut. Harleen ‘ s vader, Inderpreet Singh van Mandi Gobindgarh van Fatehgarh Sahib, toen had gesleept CMCH, de arts en DATRI aan de rechtbank vragen dat wie is verantwoordelijk voor haar dochter is overleden.

De vader had aangegeven dat de CMCH artsen, ondanks de aanwezigheid van een beenmerg stamcellen behoud van de eenheid, had gefaald om het behoud van zijn dochter cel als back-up (in het geval getransplanteerde cellen werden afgewezen door het lichaam) en die chemotherapie was begonnen toen de donoren’ cellen nog niet aangekomen bij het ziekenhuis en haar eigen cellen vernietigd die leidde tot haar dood.

De commissie heeft in haar bestellingen verklaarde dat “DATRI niet dwingen een donor onder de wet te doneren zijn stamcellen.

Ontslag van de klacht tegen DATRI, bestellingen zei: “Ze probeerden hun best om de donor te overtuigen, maar ze faalden. Als gebaar van goede wil, ze ook betaald hele ziekenhuis rekening ten bedrage Rs 22.15 lakh en keerde ook terug Rs van 36.000 naar de klager. DATRI is niet verantwoordelijk als de donor geweigerd voor het doneren van stamcellen op het laatste moment. Beenmergtransplantatie is bij de eerste fase in India en vrijwillige organisaties als DATRI die als non-profit organisaties voor het welzijn van de mensheid.’ De commissie ontslaan klacht tegen DATRI zei dat het niet wil “hinderen of ontmoedigen het werk dat wordt gedaan door organisaties”.

Verdere onderschatting van de klacht tegen Dr John, de commissie toegevoegd, “Alleen omdat de donor niet te bereiken in de tijd en weigerde op het nippertje, de arts kan worden belast als hij had geen controle over de donor…”

Echter, de commissie gehouden CMCH schuldig zijn van niet met behoud van Harleen de eigen cellen. Het zei:

“Het probleem is dat het ziekenhuis autoriteiten niet behouden van de stamcellen uit het beenmerg van de patiënt zelf, die werden bewaard in geval van een Nishant Madaan. De oppositie partijen 1 en 2 (ziekenhuis en huisarts) verplicht waren te doen. Zoals aangegeven door hen, ze hebben cyro behoud systeem voor het extraheren van cellen en het behoud van de dezelfde voor gebruik in geval van nood. Geen reden heeft gekregen waarom de cellen zijn niet bewaard gebleven.”

De commissie verder hield CMCH schuldig voor het niet hebben van de juiste ‘air HEPA-gefilterde beenmerg transplantatie unit’. “De patiënt is gehouden, waar de andere patiënten waren er ook. Sinds de immuniteit niveau van de patiënt nul was, zou er een goede HEPA-gefilterde lucht-eenheid voor hetzelfde. Zelfs geen goed geïnformeerde toestemming is verkregen van de klager familie en ze waren niet geïnformeerd over complicaties, risico ‘ s etc. We houden er is enige schuld aan de zijde van het ziekenhuis in de behandeling van de zaak,” zei de bestelling. Bestellen CMCH te betalen Rs 40 lakh aan de vader, toegevoegd: “Hoewel er geen bedrag voldoende zou zijn om het verlies te compenseren van een kind, maar we schatten het bedrag van de compensatie voor het verlies van liefde, genegenheid en mentale spanning, kwelling en pijn afstemmen van Rs 40,00,000 samen met een rente tegen 9 procent per jaar vanaf de datum van indiening van de klacht tot en met de uiteindelijke betaling…samen met Rs 33,000 zoals proceskosten….’

Inderpreet Singh, de vader van Harleen, “zullen We verhuizen naar de Nationale Consument Commissie nu als arts heeft gekregen schoon chit zonder rekening te houden met het feit dat hij het hoofd van de afdeling. Wie had opgeslagen Harleen de eigen cellen als niet Dr John? We zijn niet tevreden met schoon chit aan hem gegeven.”

Een vergelijkbaar geval ingediend door Inderpreet Singh is in afwachting van een hoorzitting in een lokale rechtbank van Amloh op Fatehgarh Sahib. De CMCH en DATRI beroep voor het verblijf in Punjab en Haryana Hoge Rechtbank voor welke argumenten zal worden gehouden op 24 Mei.

Ondertussen, Dr. Joseph Johannes zei dat het vonnis tegen CMCH is ‘ongelukkig’. “Het was een zeldzame en eerste incident in de hele wereld als donor back-up uit op het laatste moment. Het is niet een standaard procedure te behouden patiënt de eigen cellen. Had ik voerde de procedure om het behoud van haar eigen cellen en wat er met haar gebeurd, dan ook die zou verantwoordelijk zijn? De bestellingen zijn verstreken zonder dat een fysieke verificatie van ons ziekenhuis, zelfs als we een goede lucht-filter HEPA beenmergtransplantatie eenheid,”zei hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App