JEE Viktigaste 2018: CBSE att släppa officiella svar nycklar av April 24, kolla cut-off och resultat datum

0
79

Detta år, nästan 10.43 lakh aspiranter i 112 städer i Indien och utomlands dök upp för examen. (Arkiv bild)

Relaterade Nyheter

  • KEAM 2018 erkänna kort släpps på cee-kerala.org, examen på April 23, 24

  • SRM SRMJEEE 2018 slot bokning börjar på tillämpningar.srmuniv.ac.i

  • JEE Elnätet 2018 inofficiella svar nycklar finns här

JEE Viktigaste 2018: CBSE bedrivs JEE Viktigaste 2018 på söndag och svar nycklar förväntas släppa den 24 April. Detta år, nästan 10.43 lakh aspiranter i 112 städer i Indien och utomlands dök upp för examen. Varje år, både offline och online-tentor sker genom Central Board of Secondary Education (CBSE) i 104 städer över hela gjordes med 1 613 centraler över hela landet och i åtta centra i många länder utomlands. Samtidigt har många coaching center och utbildningsinstitut som Aakash, FITJEE etc, har släppt sitt eget svar nycklar för offline-papper.

Detta år, många studenter har haft svårt att lösa matematik och fysik papper. En majoritet klagade på att Fysik papper var tufft medan Matte papper var långa. Tentan ansågs vara måttlig, med svårighet ungefär samma nivå de senaste två åren.

Läs | JEE Elnätet 2018: Analys, svar nycklar, cut-off, studenter reaktion

JEE Viktigaste 2018 resultat datum

Enligt den officiella hemsidan, värdering och rangordning av de papper som jag av JEE (Main) förklaras av den 30 April. Denna värdering skall omfatta den faktiska poäng som erhålls i papper-jag JEE (Main) – 2018 tillsammans med status för dem som är kvalificerade för att visas i JEE (Avancerad) 2018.

JEE Viktigaste 2018: Förväntas cut-off

Experter har förutspått att cut-off för den Gemensamma antagningsprov (JEE) 2018 kommer att vara mellan 95 till 105 år. Professor Uday Nath Mishra av BasicFirst, men förväntar sig att skära av att gå runt i 80 till 90. “Förväntade cut off är 80(+-5%) markerar ut på 360. Papperet var måttlig och bygger på NCERT. Kemi var den mest långvariga. Organisk kemi hittades svårare, fysikalisk kemi var mer numeriskt baserade, medan, oorganisk kemi var lätt. Matte var mest baserat på klass 12 kursplan och fysik var baserade på klass 11 kursplan”.

Förra året, JEE viktigaste cut-off var knuten till 81, medan cut-off för OBC -, SC-och ST kategorier var på 49, 32 respektive 27.

 

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd