Het ontrafelen van de BJP is begonnen; ze hebben een zeer, zeer moeilijke 2019 : Salman Khurshid

0
61

Salman Khursid (Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • BJP-inkomen groeide met 80% in 2016-17, rijker door Rs 464 crore

  • Karnataka Montage Verkiezingen In 2018: Agenten handelend als het Congres’ puppet, BJP vertelt poll paneel chief

  • Verkrachtingsslachtoffer de dood van haar vader in bewaring: NHRC kennisgeving aan Yogi govt, hoofd van de politie

Met slechts een jaar naar de algemene verkiezingen in India, senior Congres leider Salman Khurshid, zegt het “ontrafelen” van de regerende Bharatiya Janata Partij (BJP) is begonnen en de populariteit van golf op die het aan de macht kwam in 2014 is tanende.

Tegen de achtergrond van de Dalits, de protesten van de boeren agitatie en high profile fraude gevallen, hij zei: “we moeten kijken naar de vraag of met deze voorstelling (de BJP) komen terug” aan de macht in 2019. “Op dat het duidelijke antwoord is nee.” “Ik denk dat het ontrafelen van de BJP is begonnen en eerlijk gezegd ik zou het niet zelfgenoegzaam worden, maar ik denk dat ze heel, heel, heel moeilijk 2019,” Khurshid vertelde PTI hier.

De voormalige Minister van buitenlandse Zaken was in de stad aan het adres van de 14e Jaarlijkse India Business Conferentie aan de Columbia Business School, georganiseerd door de South Asia Business Association in de school.

Hij zei dat er “vele grote vragen” over “sociale disharmonie” in het land. “De wijze waarop de Dalits hebben gereageerd, nu steeds meer aanvaardbaar delen van een argument, mensen zijn zeer zelfbewuste vanwege de wijze waarop de BJP had geduwd Moslims in de hoek op de minderheid probleem,” zei hij, toevoegend dat de Dalit-protesten trok het de aandacht van mensen.

De aanpak van de conferentie, Khurshid benadrukt dat “de dingen zijn aan het veranderen” voor de BJP uit wanneer hij aan de macht kwam in 2014 tot nu toe. “Het is zeer duidelijk dat de populariteit van golf op, die zij aan de macht kwam in 2014 is nog niet in de buurt waar het in 2014. Dat is meer dan duidelijk, maar het is nog niet afgenomen helemaal,” zei hij.

Hij zei dat het Congres een “zeer goede strijd” in de komende “kritische” verkiezingen in de deelstaat Karnataka, Rajasthan en Madhya Pradesh. “Als Karnataka gaat onze manier zoals we hopen, Rajasthan gaat onze manier zoals we hopen en Madhya Pradesh ook, ik denk dat zal een enorm verschil. Echter, kunnen we dingen voor lief. Het is belangrijk voor 2019 voor een verenigd front te worden tegen de BJP,” zei hij.

Khurshid toegevoegd dat UPA voorzitter Sonia Gandhi is heel hard werken voor een combinatie van partijen bij elkaar komen voor de 2019 verkiezingen. “Het is work in progress, maar ik denk dat we mogen niet zelfgenoegzaam te snel.”

In zijn toespraak tot de conferentie, die wordt bijgewoond door studenten, academici, ondernemers en executives, Khurshid gezegd, het probleem in India vandaag de dag is dat mensen een veel belooft, maar de regeringen zijn niet in staat om te leveren op die beloften.

“De regeringen zullen hebben om voorzichtig te zijn en de belofte alleen zo veel als je kunt doen, omdat gefrustreerd beloften en gefrustreerde mensen kunnen zeer storend is van een democratie,” zei hij, eraan toevoegend dat in India, mensen zijn het oneens over de vele sociale problemen van de religie, de hervorming van de politie, taal, om de mogelijkheden voor gemeenschappen, reserveringen en omgekeerde discriminatie.

“Al deze problemen komen bij de Supreme Court. Elke beslissing van de Supreme Court is dan uitgedaagd op de straten van het land. We zijn in een crisis,” zei hij, eraan toevoegend dat een overheid die macht zou hebben om te gaan met dergelijke problemen.

Hij benadrukt dat “de dialoog en het gesprek” in een democratie zijn zeer kritisch. “Je kan geen democratie alleen op aantallen, de democratie heeft op communicatie. De problemen in het India van vandaag is, dat we zijn vergeten dat communicatie een integraal onderdeel van de democratie en we hebben onszelf beperkt tot getallen. Nummers kunnen leiden tot dictatuur, nummers kan leiden tot een nederlaag van de democratie ironisch. Democratie gaat over getallen en nog cijfers te verslaan democratie”, zei hij.

Khurshid geuit optimisme dat India zal weer tot discussie en dialoog en “terug naar de democratie zoals het moet – participatieve democratie.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App