Na protesten, slowaakse UUR gezichten moeilijke gesprekken te houden van de overheid samen

0
156

Demonstranten houden posters koppelen van de Slowaakse Premier Robert Fico aan de maffia tijdens een anti-regering rally in Bratislava, Slowakije, vrijdag, Maart 9, 2018. Het landelijke protesten vragen om een grondig onderzoek naar de schietpartij dood van Jan Kuciak en Martina Kusnirova, waarvan de lichamen werden gevonden in hun huis aan de Feb. 25, en veranderingen in de regering. (AP Photo/Ronald Zak)

Top Nieuws

  • UP-Bye-Resultaten van de Verkiezing 2018 LIVE updates: Telling van de stemmen voor Gorakhpur, Phulpur LS zitplaatsen beginnen

  • ‘Onder de indruk’ van rol in Gauri Lankesh doden, beschuldigd werd gegeven, tweede doel: Bengaluru Politie

  • Bihar Bye-Resultaten van de Verkiezing 2018 LIVE UPDATES: Telling van de stemmen voor Araria, Jehanabad, Bhabua beginnen

Na de grootste straat van de protesten in decennia, Slowakije ‘ s lange staat van dienst Premier Robert Fico wordt geconfronteerd met een deadline op maandag tot en sloot zijn naaste bondgenoot of risico breekt zijn coalitie-regering. De dood van onderzoeksjournalist Jan Kuciak, die peilden fraudezaken die politiek-aangesloten ondernemers, heeft opgestookt publieke woede over de aanhoudende beschuldigingen van corruptie en duwde Fico ‘ s van de overheid in de richting van instorten.

In de grootste protesten sinds de val van het communisme in 1989, naar schatting 50.000 mensen de rally in Bratislava op vrijdag en duizenden meer in de andere steden, eisen het ontslag van Fico kabinet een grondig onderzoek van Kuciak de dood.

Fico is de junior partner in de regering, de Most-Hid (Brug) groep, heeft geëist Fico ontslag van Minister van Binnenlandse zaken Robert Kalinak, een van de oprichters van Fico ‘ s Smer partij, door maandag.

Fico heeft verzet tegen het wegwerken van Kalinak maar, bezorgd over het verliezen van Most-Hid ondersteuning van vorige week zei dat hij klaar was om oplossingen te bieden om hun ondersteuning.

Zonder Most-Hid, een gematigd groep die staat voor de etnische hongaarse minderheid in Slowakije, Fico zal hebben om te heersen over een minderheid van de overheid maar moet men rekenen op de steun van extreem-rechtse afgevaardigden, die sommige Smer leden zijn tegen. Een vervroegde verkiezingen zou volgen.

Most-Hid ‘ s leiderschap zal ontmoeten op maandag. Vice-eerste Minister en Smer officiële Peter Pellegrini zei op zondag een aantal wijzigingen moeten worden gemaakt.

“We moeten concessies doen, wijzigingen in de regering, dat zou voldoen aan onze samenwerkingspartners en helpen bij de stabilisatie van de spanningen in de samenleving,” zei hij tegen de publieke omroep RTVS.

Zelfs als Fico ontslaat Kalinak, kan het niet voldoen aan de Meeste-Hid. Veel van de wetgevers werden boos vorige week, toen Fico begon te verwijzen naar wat de partij met de naam “samenzwering theorieën die een bedreiging vormen voor de gesprekken over de overheid reconstructie”.

In de aanvallen van de echo van die van de hongaarse Premier Viktor Orban, Fico heeft beschuldigd van buitenlandse troepen proberen te destabiliseren Slowakije en heeft vragen bij de president van de vergaderingen met de financier George Soros vorig jaar in New York.

Critici zeggen Kalinak, die toezicht houdt op de politie als minister van binnenlandse zaken, kan geen garantie geven voor een onafhankelijk onderzoek naar de moorden van Kuciak en zijn verloofde in eind februari.

Voordat hij werd doodgeschoten, Kuciak aan het onderzoeken was de italiaanse zakenlieden in Slowakije met een vermoeden van mafia links. Een van de Italianen die Kuciak schreef over had in mede-eigendom bedrijven met twee Slowaken die ging om te werken in Fico ‘ s office.

Beide zijn afgetreden, maar ontkennen links naar de moord. Hun voormalige italiaanse business partner ontkent verbindingen met de maffia. Niemand heeft gebracht in de moorden.

In het verleden, Kuciak had ook geschreven over een vastgoed ontwikkelaar onderzocht voor fiscale fraude die had zakelijke banden te Kalinak. Beide hebben geweigerd overtredingen.

Fico ‘ s drie-partijen-coalitie, waaronder ook gematigd slowaakse Nationale Partij (SNS), bevat 78 van de 150 zetels in het parlement.

Als Fico kan houden van de coalitie samen, het is waarschijnlijk nog steeds geconfronteerd met een test als oppositie partijen zijn klaarmaken van een geen-vertrouwen beweging. Ze moeten 76 stemmen om de regering omver te werpen, wat betekent overlopers kan kostbaar zijn.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App