INX Media fall: Karti Chidambaram flyttar Delhi HC söker rädda för att bli hörda på Mars 15

0
68

Karti Chidambaram. (Snabb Foto: Ganesh Shirsekar)

Relaterade Nyheter

  • INX Media fall: Delhi HC söker CBI svar på Karti Chidambaram är rädda grunden

  • INX Media fall: Delhi HC domare Indermeet Kaur recuses sig själv från att höra Karti Chidambaram är rädda grunden

  • INX Media fall: Delhi domstolen skickar Karti Chidambaram att Tihar till Mars 24, ingen särskild cell för honom

Karti Chidambaram, greps son till förre Eu finansminister P Chidambaram, idag flyttade Delhi High Court söker borgen, timmar efter att en domstol har sänt honom för att rättsliga vårdnaden till den 24 Mars.

En bänk för att Agera överdomare Gita Mittal och Rättvisa C Hari Shankar sade ärendet skulle höras i morgon med en lämplig bänk efter råd för Karti, ledande förespråkare Dayan Krishnan, flyttade domstolen försöker lösa.

En särskild domstol hade tidigare under dagen skickade Karti till rättsliga vårdnaden i INX Media korruption och avslog hans invändning att han placeras i en separat cell i Tihar Fängelse på grund av ett hot uppfattning. Domstolen avslog hans överklagande för en brådskande att höra på hans borgen vädjan och hot uppfattning på grund av det faktum att hans far, som en Eu-minister i den tidigare UPA regeringen, hade hanterat flera känsliga frågor.

Karti producerades innan den domstol vid utgången av hans tre dagars polisen häktade. Domstolen skickade honom till Tihar Fängelse efter CBI, i vars förvar han var frågade för 12 dagar i rad efter gripandet den 28 februari från Chennai, sade att han var inte längre behövs för fortsatt frihetsberövande förhör. Domstolen sade att hans borgen bön skulle höras på 15: e Mars som planerat.

Karti greps på sin återkomst från storbritannien i samband med en GRAN som inkom den 15 Maj förra året. Det påstådda oegentligheter i en Foreign Investment Promotion Board (FIPB) utrymme som ges till ett mediehus, INX Media, för att ta emot medel på ca Rs 305 crore från utlandet under 2007 när hans far var Eu: finansminister.

CBI hade till en början hävdade att Karti Chidambaram fått Rs 10 lakh som en muta för att underlätta FIPB krigsmateriel INX-Media. Det, men senare reviderade siffran till 1 miljon us-dollar (ca Rs 6.50 crore på den aktuella växelkursen och Rs 4.50 crore 2007).

Den nya bevis i fallet, som utlöste Karti att gripa, var baserat på ett uttalande av Indrani Mukerjea, tidigare chef för INX Media (P) Ltd, som spelade in den under Avsnitt 164 av CrPC inför en domare på den 17 februari.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App