Har du hørt om den Internasjonale Solar Alliansen, men hva skjer egentlig det?

0
82

Statsminister Narendra Modi med frankrikes President Emmanuel Macron i Delhi under den Internasjonale Solar Alliansens toppmøte. (Express bildet)

Maiden-toppmøtet i den Internasjonale Solar Alliansen, arrangert av New Delhi på søndag, så India ta på seg en lederrolle kanskje for første gang. Co-vert med Frankrike, Statsminister Narendra Modi lovet å generere 175 gigawatts (GW) av elektrisitet fra fornybare energikilder ved 2022, inkludert 100 GW fra sol-og 60 GW fra vinden. India har lansert “verdens største fornybar energi-program” med dette målet i tankene, sa han. Her er alt du trenger å vite om solenergi alliansen:

Hva er den Internasjonale Solar Alliansen?

Den Internasjonale Solar Alliansen er den første internasjonale traktaten-basert organisasjon som gjør det mulig samarbeid mellom sol-rike land liggende helt eller delvis mellom Tropene og Steinbukken Kreft, så dette er den regionen i verden med et overskudd av sterkt sollys for de fleste av året, som søker å trappe opp solenergi, og dermed bidra til å bøye den globale utslippene av kurven mens sørger for ren og billig energi.

Når ble den Internasjonale Solar Allianse dannet?

Det ble etablert som følge av Paris-Erklæringen på FNS Climate Change Conference on November 30, 2015. Den Internasjonale Solar Alliansen ble offentliggjort av Statsminister Narendra Modi, og da den franske President Francois Hollande. Ideen var å danne en koalisjon av solenergi ressurs-de rike landene til å samarbeide om å ta opp de identifiserte avvik i sitt energibehov gjennom en felles tilnærming.

Hva er målene og satsingsområdene for International Solar Alliansen?

ISA har satt som mål 1 TW av solens energi innen 2030, noe som vil kreve $1 billion å oppnå. India har satt et ambisiøst mål om 175 GW fornybar energi kapasiteten ved 2022, som inkluderer 100 GW solenergi og 60 GW av vindkraft. Hovedfokus områdene av alliansen er å fremme solenergi teknologi, nye forretningsmodeller og investeringer i solenergi sektor, formulere prosjekter og programmer for å fremme solenergi programmer, utvikle innovative finansielle mekanismer for å redusere kapitalkostnadene, bygge en felles kunnskap e-Portalen til rette for kompetanseoppbygging for å fremme og absorpsjon av solenergi teknologi og fou blant medlemslandene.

Hvem er medlem land?

ISA er åpen til 121 medlem land, de fleste av dem ligger mellom Tropene av Krepsen og Steinbukken. Så langt, 61 land har sluttet seg til alliansen og 32 har ratifisert rammeavtalen.

LES OGSÅ: India co-vertskap for første solar alliansen møte, PM Modi sier 100 GW ved 2022

Hva er Indias rolle?

Bortsett fra å være en av grunnleggerne, India vil spille en viktig rolle i å oppnå målet. Den Indiske regjeringen vil bidra med $27 millioner kroner til ILA for å bygge infrastruktur og løpende utgifter over en 5-års varighet fra 2016-17 å 2020-21. Ifølge Reuters, Frankrike vil begå 700 millioner euro til alliansen. ISA er den første internasjonale organ som vil ha et sekretariat i India. India vil også gi 500 trening slots for ISA-medlem-land og starte en solar tech oppgave å lede R&D.

Statsminister Narendra Modi håndhilser på fransk President Emmanuel Macron før deres møte i Hyderabad House i New Delhi lørdag. (Express photo/Amit Mehra)

Hva som skjedde på den første ISA-toppmøtet?

India og Frankrike co-vertskap for første toppmøtet for International Solar Alliansen på Rashtrapati Bhavan på søndag. Møtet var co-ledet av Statsminister Narendra Modi og frankrikes President Emmanuel Macron og ble fulgt av 21 land. I sin tale, Modi kalt for concessional og mindre risikabelt økonomi for å øke andelen av solenergi tilgjengelig for slike prosjekter for å oppnå ISA mål på over 1000 GW solenergi produksjonskapasitet og mobilisering av investeringer på over $1 billion innen 2030. “Vi er nødt til å øke andelen av solenergi i energiforsyningen,” sa han.

Modi presenterte også en 10-punkts handlingsplan som inkluderte å gjøre rimelige solenergi-teknologi er tilgjengelig for alle nasjoner, for å øke andelen av elektrisitet generert fra solceller, innramming forskrifter og standarder, og gir rådgivning støtte for bankable solar prosjekter og å skape et nettverk av sentre for fremragende forskning. Macron, i mellomtiden, har annonsert en vanlig risk mitigation mekanisme for å bli satt på plass før utgangen av 2018.

For alle de nyeste Hva som Er Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd