Geweigerd Rajya Sabha ticket, Naresh Agarwal dumpt Samajwadi Partij voor de BJP

0
64

Mulayam loyalist Naresh Agarwal joins BJP

Gerelateerd Nieuws

  • Verkiezing resultaten 2018: Koud Gorakhpur, Phulpur beurt warmte op BJP vooruit van de zomer

  • Rajya Sabha polls: Naresh Agarwal toetreding tot BJP buit SP, BSP ‘ s spel van nummers; hier is hoe

  • TOT bypolls: Congres verwijt SP voor verpest gezamenlijk front tegen BJP

In een grote tegenslag voor de Samajwadi Partij, de hoogste leider Naresh Agarwal op maandag lid van de Bharatiya Janata Partij (BJP) — een dag na Jaya Bachchan werd bevoordeeld boven hem voor herbenoeming aan de Rajya Sabha. Senior BJP leider Piyush Goyal deed de aankondiging op een persconferentie in New Delhi. Agarwal ‘ s zoon, Nitin Agarwal, de zittende SP MLA van Hardoi, ook overgelopen naar de BJP.

Op de persconferentie, Naresh Agarwal, die is Hardoi MLA voor zeven termen, zei dat hij de toetreding tot de BJP als “tot je in een nationale partij, je kan niet alles doen voor de samenleving”. Hij zei ook dat hij “onder de indruk” door Premier Narendra Modi, BJP-president Amit Shah en TOT Chief Minister Yogi Adityanath.

Targeting-Bachchan, die is een acteur-draaide-politicus, Agarwal, controversieel, zei dat “het werd nog pijnlijker dat zijn ticket werd gegeven aan iemand die danst in films”.

Bachchan ‘ s herbenoeming van de Rajya Sabha nam veel in de Samajwadi Partij te verrassen. Het was verwacht dat het ticket zou worden aangeboden aan iemand die met kracht het registreren van de partij van de aanwezigheid in het gezicht van zijn slinkende kracht in het Parlement. Echter, geen Ram Gopal Yadav voorkeur Agarwal, noch Azam Khan voorkeur Munvvar Saleem zorgen voor een nominatie.

Kiranmayee Nanda, Darshan Singh Yadav, Agarwal, Bachchan, Saleem en Alok Tiwari zijn de zes Rajya Sabha Parlementsleden van de Samajwadi Partij die met pensioen gaan. De SP heeft slechts 47 stemmen en het kan alleen het verzenden van een leider, aan het Parlement. De resterende negen extra stemmen zal gaan van de BSP kandidaat.

Agarwal is bekend voor het maken van controversiële uitspraken. In juli 2017, hij vroeg controverse in de Rajya Sabha door het koppelen van Hindoe-Goden met alcohol, terwijl hij sprak op mob geweld over koe bescherming. Later zei hij dat hij het nooit bedoeld om iemand kwaad gedaan”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd