Gebouw Ram Tempel is een ‘zekere’, zegt RSS-algemeen secretaris Suresh Joshi

0
67

Suresh ‘Bhaiyyaji’ Joshi, in Nagpur, zondag. (Foto: PTI)

Een dag na de overname als RSS-Sarkaryawah (algemeen secretaris) voor een vierde opeenvolgende termijn, Suresh Joshi vertelde verslaggevers dat de RSS-niet goedkeuren van beschadiging of het naar beneden trekken van de beelden of het aanvallen van kerken. Daden zoals deze werden uitgevoerd door “anti-sociale elementen”, Joshi vertelde een persconferentie op zondag.

“De RSS-heeft zich altijd uitgesproken tegen een dergelijke incidenten,” Joshi zei in antwoord op een vraag over het trekken van een standbeeld van Lenin in Tripura snel na de BJP ‘ s overwinning in de Assembly-verkiezingen. “We hadden veroordeeld wanneer er waren incidenten van aanvallen op kerken. Op sommige momenten van verwarring en conflict, anti-sociale elementen actief, en dergelijke handelingen,” zei hij. “De waarheid achter het (het omverwerpen van Lenin standbeeld) spoedig zal komen,” Joshi toegevoegd.

De 70-jarige RSS-leider zei dat het “zeker” dat alleen een Ram Tempel zou worden gebouwd in Ayodhya; echter, een “proces” zou moeten worden gevolgd.

“Het is een uitgemaakte zaak (tay hai), dat kan ook niet anders er behalve Ram Tempel. Maar voor iets te gebeuren, een proces dat moet worden doorlopen. Momenteel is de Supreme Court is de behandeling van de zaak over eigendom. Het zal snel opgelost worden,” zei hij.

Lees | Bhaiyyaji Joshi herkozen RSS-secretaris-generaal voor de vierde keer

Gevraagd naar de rol van de RSS in de schijnbaar onstuitbare opmars van de BJP in het hele land en ook de rol van de BJP in de groei van de RSS, Joshi zei: “Het is niet zo dat iedereen die komt of gaat, want van iemand anders. Als iedereen komt, is te wijten aan hun eigen kracht, en als er verslaan, het is te wijten aan hun eigen tekortkomingen. Ik zal niet zeggen dat de BJP heeft opgedaan dankzij de RSS. En de RSS-had groeiende zelfs voor 2014.

“Het is niet van belang of de Sangh parivar staat door de BJP te zorgen dat de overwinning in de Lok Sabha verkiezingen van) 2019,” Joshi zei. “Het volk moet worden gehandhaafd door de overheid.

Een aantal goede dingen gebeuren, wat ten goede komt (de BJP),” zei hij, eraan toevoegend, “maar laat sommige dingen blijven in de schoot van de toekomst”.

Joshi beweerde dat meer en meer intellectuelen en mensen met leidinggevende kwaliteiten werden steeds geassocieerd met de RSS, “waaruit blijkt dat de acceptibility van de RSS gegroeid”. “De RSS-gegroeid met een zeer grote spreiding over het land in het verleden 92 jaar. Maar er zijn nog steeds grote tekorten, die hebben we een plan op te pakken in de komende jaren,” zei hij.

Op andere Parivar organisaties zoals de Bharatiya Majdoor Sangh, de Vishwa Hindu Parishad, en Swadeshi Jagran Manch zich uit te spreken tegen de BJP regering, de RSS-leider zei: “Allen broeders zijn niet gelijk. Maar een ieder heeft de vrijheid zijn mening te uiten. Er kunnen verschillen van mening (matbhed), maar is er geen verschillen zijn in de geest (manbhed).”

De vraag waarom de RSS-s Akhil Bharatiya Pratinidhi Sabha (DBP ‘ s), waarin wordt geconcludeerd in Nagpur op zondag, hadden genomen geen resolutie over politieke kwesties, Joshi zei: “Onze-resoluties zijn altijd volgens onze prioriteiten, en niet op basis van de situatie die bestaat buiten.”

De DBP doorgegeven slechts één van de resolutie betreffende het behoud van de Indische dialecten. “Als je moet begrijpen Bharat, die je moet bewaren Indiase dialecten en scripts,” Joshi zei.

In antwoord op een andere vraag, de Sarkaryawah zei de RSS-niet “overeen met de vraag van de Lingayats dat zij moeten worden behandeld als een aparte religie. Alle sekten in India geboren, hebben dezelfde gemeenschappelijke basis.”

Boeren problemen, Joshi zei, moeten behandeld worden met een sensitiviteit; echter, de boeren moeten ook het veranderen van hun manier van denken. “Verandering is nodig om over worden gebracht in de mentaliteit van de boeren. De landbouw moet worden benaderd met een uitgebreide (samagrata) denken… Er zijn een aantal tekortkomingen in het systeem. Ze moeten worden verwijderd.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App