Gaten in de accreditatie van ITIs: Cyclus staan workshop, geen gebouw

0
76

Accreditatie in aanmerking komt ITI exploitanten om toegang te krijgen tot financiering onder de regering vaardigheden ‘ – programma. (Express Foto door Neeraj Priyadarshi)

Van een oude cyclus staan bestempeld als een workshop aan een aantal instituten functioneren zonder fundamentele veiligheids-voorzieningen, zoals aarding van de geïnstalleerde elektrische apparatuur. Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste bevindingen in een serie van audits uitgevoerd door de Algemene Directie van de Opleiding (DGE&T) over de accreditatie verleend tot de Industriële opleidingsinstituten (ITIs), die aan het hart van het Centrum, skilling initiatief.

Over vier jaar tot 2016, de audits vinden, accreditatie-is toegekend aan verschillende particuliere ITIs, terwijl hun gebouwen waren onder constructie; instituten die actief waren onder de tin werpt en uit kelders; en, meerdere ITIs die worden toegepast onder hetzelfde adres. Er waren ook voorbeelden van instellingen die niet op het adres dat op de plaat, en enkele ontbreken van de nodige apparatuur.

Deze instellingen waren accreditatie op dat moment sprake was van een piek in de regering skilling inspanningen die werd gecompenseerd door een stijging in het aantal privé-ITIs. Van de 13,353 operationele ITIs vandaag — van 6,906 in 2009 ongeveer 11.000 zijn particuliere, met dit segment groeit jaarlijks aan het tarief van 15 procent. Accreditatie in aanmerking komt ITI exploitanten om toegang te krijgen tot financiering onder de regering vaardigheden ‘ – programma.

De DGE&T rapport is gedeeld met de Parlementaire vaste Commissie van Arbeid, die is verstreken aanmerkingen tegen de Kwaliteit van de Raad van India (QCI), die bezig was met een derde partij te accrediteren agentschap ITIs tussen 2012 en 2016.

Records tonen van de inspecties waren onderdeel van slechts 5 procent bemonstering van instituten die geaccrediteerd zijn door de QCI. De-aansluiting mededelingen werden later uitgegeven om 14 ITIs van de 33 ITIs voor niet-naleving van de normen vastgesteld door de Nationale Raad van de Beroepsopleiding (NCVT). Momenteel is de QCI heeft geen rol te spelen in het accreditatieproces, en sommige 183 gevallen in behandeling zijn in de hoven. Wanneer ze in contact met De Indian Express, het Ministerie van Ontwikkeling van Vaardigheden en Ondernemerschap zei dat het was in het proces van het indienen van een actie genomen rapport. QCI zei dat het niet was gehoord door de Huis-panel, en schreef veel van de bevindingen aan de integratie van het Gebouw zeebrief als een criterium “in het midden van de accreditatie-proces”.

De DGE&T rapport verwijst naar een specifiek geval van schending van NCVT normen:

* Maa Bhagvati Eigen ITI, Gaya, Bihar: Accreditatie, verleend op 10 oktober 2016, ondanks gebouw onvolledig en inrichting niet aanspreekbaar.

* Ramdhari Gupta Memorial Pvt ITI, Kushinagar, TOT: Erkend ondanks golfplaten gebruikt voor structuur in woonwijk, het schenden van bouwnormen.

* Dr RDY ITI en Dr B R Ambedkar ITI in Gaya, Bihar; Maharana Pratap ITI en Nieuwe Maharana Pratap ITI in Gorakhpur, UP: Twee gevallen van twee ITIs geaccrediteerd op één locatie.

* Pooja ITI, Jaunpur,: gelegen in de kelder van commercieel complex met machines ontmanteld en verspreid.

* Chaitanya Bharat ITI, Sant Kabir Nagar, TOT: Machines en apparatuur die niet wordt gebruikt om aan te geven van een training. Gebouw structuur, ondersteund door bamboe, het in gevaar brengen van de veiligheid van leerlingen en personeel.

Ook werd geconstateerd dat in een aantal ITIs, geen afspraken zijn gemaakt voor de aarding van de machines. Vervolgens Gezamenlijke Inspectie Teams/Comité (JITC) gevormd door de DGE&T in November 2016 en februari 2017, de website bezocht van verschillende ITIs, zoals in de deelstaten Bihar, Madhya Pradesh en Chhattisgarh.

De bevindingen van de commissie zijn:

* Vishal Eigen ITI, Gaya, Bihar: Grote machines en uitrusting ontbreekt. Geïmproviseerde constructies gebouwd met golfplaten gehouden samen met bamboo assen.

* Gurukul ITI, Gaya, Bihar: Tijdelijke aansluiting by-wire aansluiten beschikbaar. In vele andere gevallen, elektrische verbindingen bedoeld voor ITIs verspreid voor commerciële activiteiten. Volgens NCVT normen, ITIs vereisen speciale elektrische verbindingen.

* Vishal ITI, Gaya, Bihar: Klaslokalen gemaakt door het verdelen van grote kamers met tijdelijke partities, waardoor interferentie met de opleiding van activiteiten in aangrenzende klas/workshops.

* Khunkhun ITI, Bhopal: Gebouwen gescheiden door een openbare weg.

Andere overtredingen opgenomen instituten aan de geaccrediteerde in gebouwen die reeds bezet is voor andere activiteiten, zoals het beheren van scholen en de universiteiten, en die aan de geaccrediteerde die niet bestaan op het adres dat wordt vermeld op de plaat.
Op basis van de bevindingen van de Parlementaire commissie, laten zien, kennisgevingen zijn uitgegeven aan de ITIs en hun antwoorden onderzocht.

Reageren op de vragen van De Indian Express, K P Krishnan, Secretaris, Ministerie van de Ontwikkeling van Vaardigheden en Ondernemerschap, zei in een reactie per e-mail: “We zijn in het proces van het indienen van onze actie genomen/actie voorgestelde rapport naar de Permanente Commissie. Dat verslag omvat onder meer de point(s) die u noemt. In afwachting van de indiening van de reactie op de commissie, ik ben niet in een positie om u een antwoord in dit stadium.”

R P Singh, Secretaris-Generaal, QCI, zei in een reactie per e-mail dat het niet was uitgenodigd om te vertegenwoordigen voor de Parlementaire Panel, maar heeft gereageerd op vragen opgeworpen door de DGE&T “met alle bewijsstukken”. De QCI heeft met het indienen van de bezwaren tegen verschillende opmerkingen in het rapport met gedetailleerde antwoorden tegen ieder geval, zei hij.
“…Het is verrassend dat vanaf 2012 tot juni 2016, er was geen klacht tegen QCI proces en pas na de normen van de Afronding van de Bouw Certificaat is toegevoegd in het midden van het accreditatieproces, waren er overvloed van zaken, klachten en verklaringen. Geen van deze kan worden toegeschreven aan QCI, omdat, ondanks onze sterke bezwaren, de eis van BCC werd geïntroduceerd in het midden van het accreditatieproces door DBLEZEN,” schreef Singh.

“Ondanks herhaalde verzoeken voor de invoering van de continue monitoring van ITIs, hetzelfde werd niet uitgevoerd. Als een resultaat, QCI kan alleen verklaren aanwezigheid van infrastructuur, machines, enz., op de dag van het bezoek. ITIs het verschuiven van de machine of het veranderen van de gebouwen na het bezoek was dus niet onder de werkingssfeer van QCI. We hebben alle bewijzen op de portal over elke ITI dat we tot nu toe hebt bezocht inclusief foto ‘s en video van de ITIs’, Singh zei in de reactie.
QCI is een non-profit organisatie geregistreerd onder de Samenlevingen Registration Act en werkt als een nationale accreditatie-instantie ondersteund door de overheid, maar onafhankelijk in zijn werking.

Het Huis paneel op gewezen dat in de periode 1950-2012, 6,624 ITIs werden opgericht, maar in de vier jaar, van 2012 tot en met 2016, de QCI geaccrediteerd 6,729 ITIs. De QCI, gesloten, in het gedrang komt met “de kwaliteit van de aansluiting en accreditatie-proces” en niet “set normen ten aanzien van ITI gebouwen, infrastructuur, voorzieningen, veiligheid, machines, apparatuur, docenten, enz., dus het verslaan van het doel van het verstrekken van kwaliteit van de vaardigheden om de jeugd”.

Overigens, De Indian Express had gemeld op 13 februari dat de Vaardigheden van het Ministerie is het verplaatsen van voor het repliceren van Duitsland is in het duale onderwijs en opleiding (Duale BEROEPSONDERWIJS), onder welke theoretische opleiding in ITIs zal worden gecombineerd met de praktische opleiding in de industrie om de inzetbaarheid te vergroten.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App