Från Nashik till Mumbai: 40,000 jordbrukare, 180 km mars, och en önskelista

0
74

Jordbrukare, som började sin protest mars från Nashik på Mars 6, nått Thane på lördag kväll. (Snabb photo/Janak Rathod)

Över 40 000 bönder strömmade i Mumbai ‘ s Azad Maidan tidigt på måndag morgon, som kulminerade med sina sex dagar lång marsch som började från CBS Chowk i Nashik.

Den långa mars flyttar från Mulund mot Mumbai innan KJ Somaiya Marken i Sion på måndag. (Snabb Photo/Deepak Joshi)

De bönder, som marscherade med blåsor på fötterna i den brännande solen, bestämde sig för att gå den sista delen av 180 km mars över en natt, uppger svårigheter för office-publiken och studenter som förekommer för styrelsen undersökningar idag. Följ LIVE uppdateringar på mars här.

Jordbrukare på Azad Maidan i Mumbai på måndag. De nådde platsen vid 5-tiden efter att marschera rakt i fyra timmar för att undvika olägenhet studenter och office-publiken i det finansiella kapitalet. (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Anordnas av CPI(M)-anslutna Akhil Bharatiya Kisan Sabha (ABKS), jordbrukare från Nashik, Thane och Palghar har kommit tillsammans för att kräva ett lån undantag utan några villkor, genomförandet av Forest Rights Act, fast lönsamma priser för jordbruks-och råvaror, och genomförandet av de rekommendationer Swaminathan Kommissionen.

Förfriskningar distribueras till jordbrukare på Azad Maidan. (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Läs | Dessa jordbrukare att berätta varför de protesterar i Mumbai idag

I gryningen för att jordbrukarna Azad Maidan i Mumbai. (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Bönderna nått Thane toll naka lördag, och efter ett natt-stopp, marscherade mot Sion på söndag. Efter att ha vilat i nästan tre timmar på KJ Somaiya Marken, är de kvar för Mumbais Azad Maidan till 1 am.

Jordbrukare på Azad Maidan på måndag morgon. (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

Chief Minister Devendra Fadnavis har bjudit in en delegation av jordbrukaren ledare för samtal på måndag eftermiddag. De är planerade för att möta CM vid 2 pm. Men källor från polisen sade att demonstranterna inte skulle vara tillåtet att mars fram tills Vidhan Bhavan.

Jordbrukare har varit krävande ovillkorlig lån undantag och genomförandet av Swaminathan Kommissionens rekommendationer. (Snabb Photo/Vignesh Krishnamoorthy)

“En delegation skulle vara tillåtet att träffa Chief Minister, men vi kan inte tillåta dem att marschera till Vidhan Bhavan. Även om vi tror att antalet demonstranter skulle växa på måndag”, en IPS officer sade.

Bönder, som marscherade från Mulund mot Mumbai, använda solpaneler för att ladda sina mobiltelefoner. (Snabb photo/Deepak Joshi)

Civic kropp tillsammans med den Mumbai Polisen har gett fyra vatten tankfartyg och femtio mobila toaletter för jordbrukare på Azad Maidan.

Jordbrukare spela tribal låtar under 180 km promenad. (Snabb photo/Deepak Joshi)

Bönderna, av vilka många kommer från tribal-dominerade talukas, spelade tribal låtar på högtalarna för att hålla humöret uppe. Många jordbrukare har ihållande skador på vägen.

“Jag tillbringat hela mitt liv med att arbeta i andra områden. Nu vill jag ha den mark som skall överföras i våra namn, så att mina barnbarn kan få en utbildning och få ett bättre liv,” sade Radhabai, en medlem av den Kisan Sabha. (Snabb photo/Deepak Joshi)

Politiska partier som Kongressen, MNS, Shiv Sena och AAP har utökat stöd till protesten.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd