Feil i CBSE klasse 10 norsk papir fører til forvirring, PSEB papir ‘tøffere enn klasse 12’

0
83

Elevene i Klasse 10 diskutere deres spørsmål papir i sektor 16 Chandigarh på tirsdag, Mars 6 2018. Express Bilde av Sahil Walia

Relaterte Nyheter

  • CBSE Styret eksamen 2018: Klasse 12 studenter finne Kjemi papir vanskelig, blandede reaksjoner

  • OPP Styret i klasse 10 og 12 eksamen 2018 resultatene til ut i April

  • JEE Strømnettet 2018: Innrømme kort utgitt av CBSE på jeemain.nic.i, eksamen April 8 og 15

Klasse 10 studenter av Central Board of Secondary Education (CBSE) og Punjab-Skole-Brett (PSEB) dukket opp for deres engelskspråklige eksamen på mandag. Mens CBSE studenter møtt forvirring i den engelske papir, PSEB elevene fant papiret tøff.

Som per CBSE pensum, og elevene hadde et valg mellom to romaner. Hver skole hadde å foreskrive en roman som ett spørsmål var å bli forsøkt. Men ordet ‘eller’ manglet mellom to sett av spørsmål fra hver roman noe som førte til panikk blant kandidatene. Også, i CBSE sample papir, navnet på romanen er tydelig angitt ovenfor spørsmålene slik at det er ingen forvirring mens du forsøker å oppklarende spørsmål (200-250 ord). Imidlertid, i papir som elevene fikk på mandag, navnet på romaner var også manglende.

Les | CBSE engelsk eksamen 2018: Klasse 10 studenter venstre forvirret over en feil, sjekk analyse

Som per pensum gitt på CBSE nettsted — skoler hadde å velge mellom to utvidede å lese tekster (noveller): Dagbok fra En Ung Jente (Av Anne Frank), eller Historien om Mitt Liv (Av Helen Keller). Elevene hadde for å studere bare ett og forsøk på ett spørsmål som er verdt 10 merker. Imidlertid, i papiret på mandag, verken navn av romaner ble nevnt, og ‘eller’ var mangler som fører til forvirring.

“Det var ikke noe problem i spørsmålene. Det var to spørsmål fra hver roman. Vi hadde for å velge en fra romanen vi har studert. Men valget mellom begge settene var savnet. Også, de var merket som del a) og b) på grunn av noe som vi trodde vi har å forsøke spørsmål fra både romaner. Dette førte til forvirring og noen studenter over forsøk på papiret. Selv om vi hadde ingen anelse om hva den andre romanen handler om, elevene skrev hva de kan,” sa en elev.

En engelsk lærer fra CBSE skole i Ludhiana sa, “I noen sentre, elevene ble fortalt av invigilators å forsøke bare ett spørsmål til fire og ikke bli forvirret, som det var en feil under utskrift. Men siden spørsmålet weightage er 10 merker, elevene var i panikk. Men i sentre der ingen engelsk læreren var tilgjengelig, var det ingen til å fjerne deres forvirring. Nå, styret behov for opplæring av lærere som er under kontroll, de bør ignorere hvis elever har over forsøkt. De bør vurdere en som de har svart på det beste. Elevene er ingenting feil.”

PSEB engelsk papir

I mellomtiden, Punjab School of Education Board (PSEB) også gjennomført engelsk eksamen for klasse 10 studenter på mandag. Som per studenter og lærere, vanskelighetsgraden av spørsmålet papiret var “enda høyere enn klasse 12′ (eksamen holdt på februar 28) spesielt i delen-E (skriveferdigheter).

“Mens klasse 12 studenter ble bedt om å skrive et brev til rektor for gratis konsesjon eller til MC-kommissær om uhygieniske forhold i området, klasse 10 studenter ble bedt om å skrive et brev til en bank for å benytte lånet til høyere studier. Den valgfrie spørsmål for klasse 10 var heller ikke lett, og de ble bedt om å skrive et brev til søsteren å fortelle henne om gratis medical camp organisert av bestemor. Klasse 12 studenter fikk grunnleggende og enkle emner og klasse 10 studenter fikk det tøffere. Avsnitt skriver også var tøffere i klasse 10 papir,” sa en engelsk lærer.

En annen lærer fra en offentlig skole sa: “Se ekstrem mangel av engelske lærere i Punjab og lærere i andre fag blir bedt om å undervise i engelsk, det er ingen bruk for å stille tøffe spørsmål papirer. Det grunnleggende problemet med svake grunnleggende og mangel på engelsk faglærere må løses først.”

For alle de nyeste Utdanning Nyheter, last ned Indian Express App