Donald Trump ‘ s plan zal trachten te ‘harden’ scholen tegen schietpartijen

0
93

De AMERIKAANSE President Donald Trump (Foto Reuters/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Oppervlakkige kennis van de vreedzame protesten greet Donald Trump op de grens tussen Mexico

  • Donald Trump op zoek naar de tarieven op tot $60 miljard Chinese goederen; doelen tech, telecom

  • De nieuwe protectionisme

De AMERIKAANSE President Donald Trump ‘ s plan ter bestrijding van schietpartijen op scholen zal ook de oprichting van een nieuwe task force en een poging om te “harden” scholen zodat ze minder kwetsbaar zijn voor aanvallen, het Witte Huis zei zondag.

Maar het zal niet zijn een oproep aan de staten om te verhogen van de minimum leeftijd voor de aanschaf van aanvalswapens, als Troef had eerder bepleit. In plaats daarvan, dat probleem zal worden overgelaten aan de task force te bespreken, volgens een Wit Huis ambtenaar die sprak op voorwaarde van anonimiteit in details te treden van het plan, voordat ze werden vrijgelaten.

Woordvoerder van het witte Huis Raj Shah had al eerder zei zondag dat “de president is duidelijk dat hij ondersteunt de verhoging van de leeftijd naar 21 jaar.”

“Ik wil niet dat je om vooruit te komen van wat er wordt aangekondigd,” Shah zei op “Deze Week” op ABC, “maar ik zal zeggen dat het een onderdeel van het verhogen van de leeftijd en de geestelijke gezondheid.”

De langverwachte aanbevelingen worden verwacht om te worden ingedeeld in meer detail door het Witte Huis op zondag avond, bijna een maand na de dodelijke schietpartij op een school in het Park, Florida, die links van 17 studenten en personeel van de dood.

In de weken na het bloedbad, Trump heeft gehouden luistersessies met wetgevers, overlevenden van de recente schietpartijen op scholen en de families van de slachtoffers. Hij is ook ontmoet en gesproken met de hoofden van de machtige National Rifle Association. De nationale regelgevende instantie op vrijdag aangeklaagd Florida over een nieuwe pistool wet ondertekend door de Republikeinse Gov. Rick Scott dat een verbod op de aankoop van vuurwapens door personen onder de leeftijd van 21 jaar.

Tijdens die vergaderingen, Trump gepleit voor het inschakelen van bepaalde leraren en de school, stafmedewerkers, met het argument dat de gun-vrije scholen “, zoals een uitnodiging voor deze zeer zieke mensen” tot het plegen van moord.

“Als je een leraar, die was bedreven in vuurwapens, ze zou het einde van de aanval zeer snel,” heeft hij gezegd.

Het idee, dat was gepand door Democraten en de onderwijsvakbonden, maar is populair met pistool bepleit, is naar verwachting worden opgenomen in het plan.

Tijdens de vaak free-wheeling gesprekken, Trump leek ook naar de voice-ondersteuning voor “universele” achtergrond controles die van toepassing zou zijn op eigen pistool verkoop en diegenen met een pistool laat zien, in plaats van alleen van officiële dealers. Hij is ook opgetrokken wenkbrauwen door te suggereren dat de ambtenaren van de wetshandhaving moet in staat zijn om beslag te leggen op de geweren van die in hun ogen een gevaar voor de veiligheid nog voordat een rechter heeft gewogen.

“Neem de wapens eerste, ga door middel van een eerlijk proces ten tweede,” Trump zei.

Sarah Huckabee Sanders, het White House press secretaris, later liep terug beide suggesties, zeggende: “Universele betekent iets anders te veel mensen.” Ze zei dat de president wilde versnellen van de gerechtelijke procedure, niet omzeilen.

Shah zei Trump zou worden herhaalt zijn oproep voor verbeteringen aan de Nationale Instant Criminele Achtergrond Controleren door de “Fix NIC ‘s” bill, die zou bestraffen federale agentschappen die niet goed rapport vereiste documenten en beloning staten die voldoen aan de door hen met de federale subsidie voorkeuren.

De rekening was geschreven in reactie op een schietpartij vorig jaar November door een schutter wiens huiselijk geweld overtuiging de luchtmacht heeft nagelaten aan de Nationale Criminele Inlichtingen Center database. Het is al voorbij het Huis.

Het Witte Huis ondersteunt ook een tweede wetsvoorstel, dat zou een federale subsidie-programma om studenten, docenten en de school ambtenaren het identificeren tekens van potentieel geweld en ingrijpen vroeg. De Republikeinen gedomineerde Huis wordt verwacht om te stemmen op de STOP Geweld op School Handelen volgende week.

Trump heeft ook gezworen om een verbod in op het gebruik van bump voorraad apparaten die inschakelen kanonnen te vuren zoals automatische wapens. Het Ministerie van Justitie heeft ook vooruit met die inspanning.

“Er gaat een reeks voorstellen,” Shah zei. “Sommigen zullen de wetgevende, zullen sommige administratieve en er worden aanbevelingen gedaan voor zowel staten als een task force studie van dit probleem in meer diepte en meer bijkomende aanbevelingen voor het beleid. Dus het gaat om consistent te zijn met wat de president heeft gesproken.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App