CBSE NEET-2018: Korrigering anläggning finns till Mars 16, göra ändringar i cbseneet.nic.i

0
60

NEET UG 2018: registrering för NEET stängt idag och examen är planerad att ske på söndag den 6 Maj.

Relaterade Nyheter

  • NEET-2018: Registrering slutar idag, kolla in senaste MCI meddelande

  • CBSE NEET 2018 registrering till slut i morgon, tillämpas på cbseneet.nic.i

  • NEET 2018 kriterier: Delhi High Court vistelser CBSE underrättelse studenter kan ansöka om examen

Central Board of Secondary Education (CBSE) är att tillhandahålla en facilitet för alla de kandidater som har lämnat felaktiga uppgifter i sin NEET UG ansökan. Även efter att utfärda tydliga instruktioner fel erhölls i de former och detta är sista chansen att vara att göra nödvändiga förändringar. Anläggningen kommer endast att vara tillgänglig till och med den 16 Mars (11:50 pm) på cbseneet.nic.i. Efter deadline, ingen kommer att kunna korrigera några uppgifter. Registrering för NEET stängt idag och examen är planerad att ske på söndag den 6 Maj.

I den senaste utvecklingen, CBSE också klargöras att alla sökande kan ansöka online utan Aadhaar kort eller Aadhaar inskrivning nummer. Beslutet gäller efter Högsta Domstolens beslut att accepteras Centrum: s påstående att studenter kan vara tillåtet att deponera andra relevanta IDs.

Varje kandidat kan göra ändringar kan göras i detaljer såsom statligt kod för stödberättigande, kategori och funktionshinder, medium och examination centrum.

Undantag

Identifiering Identitet

De som har fyllt ansökan med IDs andra än aadhaar kort, jag.e passnummer, ranson kortnummer, kontonummer och aadhaar inskrivning nummer kommer att kunna lägga till sina aadhaar nummer eller aadhaar inskrivning nummer.

De som redan fyllt upp ansökan med aadhaar kort och sökande med medborgarskap som utlänningar, OCI, PIO och NRI kan inte göra några ändringar.

Födelsedatum och kön

De som har fyllt ansökan med IDs andra än aadhaar kort, jag.e passnummer, ranson kortnummer, kontonummer och aadhaar inskrivning nummer kommer att kunna göra korrigeringar. Sökande som har fyllt upp ansökan med aadhaar kortet inte kan göra ändringar när deras födelsedatum liknar aadhaar kort.

NEET UG bedrivs för antagning till MBBS/BDS-kurser i Indien i en medicinsk/odontologisk högskolor kör med godkännande av Medical Council of India/Dental Council of India. Tentamen kommer att genomföras i Hindi, engelska, Urdu, Gujarati, Marathi, Oriya, Bengali, Assamesiska, Telugu, Tamil och Kannada. Sedan förra året CBSE gjort Aadhaar kort obligatoriska för registrering. Detta är dock inte tillämpliga i Jammu och Kashmir, Assam och Meghalaya. För NRIs, pass-nummer krävs för den samma.

 

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd