Bilkis Bano gangrape geval: Gujarat govt gegeven van de laatste kans op de hoogte te stellen SC actie tegen politie schuldig

0
78

Bilkis Bano was gangraped tijdens de 2002 rellen in Gujarat. (Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Bilkis Bano geval: SC weigert te blijven overtuiging van IPS officer RS Bhagora

  • Bilkis Bano verkrachting beschuldigd wil dienen zin in Gujarat,niet Maharashtra
  • CBI wil doodstraf voor 3 in Bilkis Bano gangrape geval

De Supreme Court op maandag gaf een laatste kans om de regering van Gujarat tot het indienen van een status rapport over de disciplinaire maatregelen genomen tegen politieagenten veroordeeld in de 2002 Bilkis Bano gangrape geval. Het Hooggerechtshof bank, geleid door de Chief Justice van India Dipak Misra, gaf de staat een verdere zes weken de tijd om hun antwoord.

Een zwangere Bilkis Bano was gangraped op 3 Maart 2002, in Randhikpur dorp, terwijl de vlucht voor het geweld in de nasleep van de Godhra trein branden in Gujarat. Veertien leden van haar familie werden gedood.

Tijdens de laatste hoorzitting in januari, de apex-hof verzocht de regering van Gujarat tot het indienen van een verslag over de actie tegen politieagenten veroordeeld in de zaak en zocht ook haar reactie op een pleidooi veeleisende voorbeeldige vergoeding voor Bilkis Bano. Gezien de extreme schending van de fundamentele rechten van het slachtoffer in de zaak, dient de rechter opnieuw de wet op de beoordeling van de hoogte van de vergoeding te worden gegeven aan de Bano, het betoog zei.

De Bombay High Court had op 4 Mei bevestigde de overtuiging en het leven gevangenisstraf van 12 mensen in de gangrape geval, terwijl het opzij zetten van de vrijspraak van zeven mensen, waaronder politieagenten en artsen. De rechtbank, terwijl de veroordeling van 11 mensen om het leven gevangenisstraf op januari 21, 2008, had vrijgesproken vijf politieagenten en twee overheid artsen, geven ze het voordeel van de twijfel.

De veroordeelden een beroep op de high court tegen de rechtbank om die verwezen naar de laksheid en fouten van de politie in de registratie en het onderzoek van de zaak. Het bevestigde de overtuigingen en ook de vernietiging van de vrijspraak van de vijf politieagenten.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd