Syriske hæren intensiverer offensive i Ghouta som dødstallene monteres 976

0
74

Fangst av Mesraba og fremskritt i nærheten jordbruksland brakt viktige veier rett under ild av hæren. (Reuters)

Relaterte Nyheter

  • Syrisk opprørsgruppe samtykker til evakuering av sårede fra Ghouta

  • Hjelp konvoi leverer mat i Syria er beleiret Ghouta til tross for bombardement

  • Russiske militære sier bidrar til å evakuere 13 sivile fra Syria er Ghouta

Den Syriske hæren har intensivert sine angrep i øst-Ghouta på lørdag med fremskritt som en krig overvåke og statlige medier sagt hadde splintret i enklaven, selv om en opprører offisielt benektet dette. Syrisk statlig tv-kringkasting fra innsiden Mesraba, en by som lå langs veien som forbinder nord-og sør-halvdelene av opprørerne holdt høyborg.

Fangst av Mesraba og fremskritt i nærheten jordbruksland brakt viktige veier rett under ild av hæren, den Syriske Observatoriet for Menneskerettigheter sa. Det har i kraft kutte de store byene i Harasta og Douma av fra hverandre og resten av enclave, er det lagt til. Imidlertid, Hamza Birqadar, en talsmann for al Jaish-Islam, en av de to viktigste opprørsgrupper i øst-Ghouta, benektet at enten Harasta eller Douma hadde blitt kuttet av.

Den nådeløse tre-ukers angrep på den siste store rebel høyborg i nærheten av Damaskus har tatt om lag halvparten sitt område og drept 976 personer, i henhold til den Storbritannia-baserte Observatory. Statlig tv viste en enorm sky av mørke røyk stiger opp bak hus og trær i øst-Ghouta, med lyden av eksplosjoner i bakgrunnen.

Syrias President Bashar al-Assad og Russland, hans viktigste allierte, sier kampanjen er nødvendig for å avslutte rebel beskytningen av Damaskus og avslutte regel av Islamistiske opprørere over området er sivile. Den offensive følger mønsteret fra tidligere angrep på rebel festninger, distribusjon av luftmakt og tett beleiringer å tvinge opprørerne til å akseptere “evakuering” avtaler.

Disse involverer opprørere overgi territorium i bytte for trygg passasje til opposisjonen områder nordvest i Syria, sammen med deres familier og andre sivile som ikke ønsker å komme tilbake under Assad-regelen. Sent på fredag, en liten gruppe krigere og deres familier fra den tidligere al-Qaida-affilierte tidligere kjent som Nusra Front venstre øst-Ghouta under en slik avtale.

Men gruppen representerer bare en liten del av opprørere tilstedeværelse i enklaven. Jaish-al-Islam og de andre viktigste øst-Ghouta opprørsgruppe Failaq al-Rahman har sagt at de ikke er i forhandlinger om en lignende avtale for seg selv. Tar enklave ville representere Assad ‘ s største slag mot opprørerne siden de ble drevet fra Aleppo i desember 2016.

Det vil besegle en streng av militære seire for den Syriske leder siden oppføring av russiske jets inn i krigen på sin side i 2015 slått løpet av konflikten mot opprørerne.

MANGEL

Intensiteten av regjeringens angrep på en enklave som har vært beleiret siden 2013 og lider av akutt mangel på mat og medisinsk utstyr har trukket Western fordømmelse og kravene fra FNS hjelpeorganisasjoner for en humanitær stans i kampene. Statlige tv-sendingen fra Mesraba viste en stor gruppe av sivile gjemmer seg i et hus. Folk over hele øst-Ghouta har skjermet i kjellere fra ustanselig bombardement i de siste ukene.

En middelaldrende mann ble intervjuet av kanal ropte slagord til støtte for Assad og mot opprørerne mens kvinner og små barn sto bak ham som mennene i hæren uniformer så på. Statlige medier sa 60 sivile funnet i Mesraba av hæren hadde blitt holdt av opprørere som menneskelige skjold, noe opprørsgrupper nekte.

Opptakene tatt på gatene i Mesraba viste tanker i nærheten av half-sammenraste bygninger og vegger pocked med kulehull. Fn anslår at 400.000 mennesker er fanget i øst-Ghouta. “Levekår er harde … butikkeiere og handelsfolk er å sende sine ansatte til tilfluktsrom å selge mat til tre ganger prisen før støtende,” sa en mann i den østlige Ghouta byen Saqba som identifiserte seg selv som Abu Abdo i en talemelding.

Hjelpeorganisasjoner har prøvd å levere mat og medisin i øst-Ghouta, men har vært i stand bare for å hente inn en del av beløpet som de ønsket. En konvoi var ikke i stand til å fullføre lossing på mandag på grunn av fortsatt kjemper, og i de resterende ikke levert mat pakker på fredag, til tross for bombardement i nærheten.

Imidlertid, FN-organer sa de fleste medisinske forsyninger hadde blitt fjernet fra konvoien av Syriske myndigheter, og at matforsyninger brakt i var ikke nok. Medisinske hjelpeorganisasjoner som opererer i øst-Ghouta har rapportert flere hendelser i de siste ukene av hva de har å si var klorgasser bruk i regjeringen bombardement, forårsaker choking symptomer.

På lørdag, Syria assisterende utenriksminister, Faisal Mekdad, avvises de som anklager og anklaget Usa for iscenesetter de anklager for å støtte militante grupper. “Vi gjorde ikke nekte en enkelt forespørsel til etterforskning,” Mekdad fortalte en pressekonferanse. Regjeringen har åpnet seg, hva den sier er flere trygge ruter ut av øst-Ghouta for sivile, men det er ingen som er kjent for å ha gitt så langt. Damaskus og Moskva anklager opprørerne for å hindre folk fra å rømme kampene.

Opprørsgrupper i øst-Ghouta benekte dette, sa folk har ikke venstre frykt for regjeringen forfølgelse, men en Reuters vitne på fredag så skyting og mørtel brann fra innsiden rebel territorium i nærheten av krysset poeng. Sajjad Malik, FNS høykommissær for Flyktninger representant i Syria, som gikk med i konvoien mandag, sa i kommentarer som offentliggjøres på byråets nettsted som folk ikke føler seg trygge til å forlate.

Folk i Douma fortalte ham at de fryktet å krysse rebel sjekkpunkter og var usikker på om de ville være trygge når de nådde regjeringen holdt områder, Malik sa.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App