ISA möta: PM Modi samtal för sol aktie ökar i energimixen. Streck panter för lån för projekt sol

0
66

Premiärminister Narendra Modi skakar hand med frankrikes President Emmanuel Streck innan mötet i Hyderabad House i New Delhi på lördag Snabb Bild Av Amit Mehra 10 Mars 2018

Relaterade Nyheter

  • PM lanserar en kampanj för att utrota TBC från Indien 2025

  • Människor vet EVM är “Varje Röst för Modi’, säger Gujarat;r I&B minister

  • PM Modi, Emmanuel Streck inviga UPP största solkraftverk

Den Internationella Sol Förbundet höll sitt foundation dagars konferens på söndag i New Delhi. Konferensen leddes av Premiärminister Narendra Modi och frankrikes President Emmanuel Streck. Toppmötet deltog även Fn: s Generalsekreterare Antonio Guterres, och stats-och dignitärer från andra eu-länder.

Talade vid konferensen, PM Modi som kallas för förmånlig finansiering och låg risk medel för projekt sol så att andelen solenergi kan tas upp i energi-korg och billigare el kan lämnas samtidigt minska koldioxidutsläppen. Samtidigt betonar behovet av billigare solar teknik för att driva initiativet till framgång, sade han, “Vi har att erbjuda förmånlig finansiering och mindre riskfyllda medel för sol projekt,” sade han.

Han presenterade den berörda länder med sin 10-punkt handlingsplan som syftar till att göra solar teknik mer överkomligt för alla länder och samtidigt öka andelen el från solceller, och utformning av regler och standarder som styr initiativ. “Vi måste öka andelen solenergi i energimixen,” PM Modi sagt.

Han sa att genom att 2022 Indien kommer att ha byggt upp kapacitet för att generera 175 gigawatt (GW) av energi från förnybara energikällor, fördubbla det nuvarande kapacitet. Det kommer även att köra förnybar energi expansionsplaner för EU.

Idén till ISA föreslogs av Indien 2015 på Cop21 Paris Klimat-Toppmötet och ISA inrättades för att prova på och knacka på solenergi i länder som ligger i en del, eller fullt ut mellan Tropikerna av Cancer och Stenbocken.

ISA är en fördraget-baserad mellanstatlig organisation, den första i sitt slag att vara baserade i Indien. En av de primära syftet med ISA är att höja och runt $1 biljon investeringar utnyttjas senast 2030. ISA redan listor 121 uppdrag projekt.

PM Modi sade att politik måste vara i samklang med målen för hållbar utveckling. “Vi måste stärka ISA Sekretariat och göra det professionellt.”

“I Indien, veda ansåg solen som världens ande för tusentals år sedan. Solen anses vara den näring som behövs för att upprätthålla livet. Idag, när vi letar efter ett sätt att hantera utmaningar i form av klimatförändringar, måste vi titta på den balanserad och helhetssyn av Indiens forntida filosofi,” sade han.

På tal på toppmötet, Streck sade att medan USA hade bestämt sig för att dra sig tillbaka från Paris Avtal, andra hade bestämt sig för att agera. Den franske presidenten sade att Frankrike har åtagit sig att förlänga ytterligare 700 miljoner euro i form av lån och gåvor till 2022 framväxande ekonomier för sol-projekt.

Streck sade att han kommer att inviga en 100 MW solkraftverk nära Varanasi i morgon med PM-Modi. “Vi får inte glömma att vi bara har en planet och vi dela den och för att det finns inga alternativ. Det är ett gemensamt öde vilket också betyder att vi har vissa gemensamma uppgifter”, Ordförande Streck som sagt.

Toppmötet fokuserade på olika faktorer av solenergi som kraftgenerering, kapacitetsuppbyggnad, kredit mekanism crowd funding, teknik delning etc. Av 121 blivande medlemsländer, 60 har undertecknat fördraget och 30 har ratificerat det. Stats-och regeringschefer, företrädare och ministrar från 23 länder deltar i mötet.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd